Leicester: Mahrez felejtse el a Barcát, különben... – Ranieri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.26. 11:12
null
Mahrez a Leicester City egyik maghatározó játékosa. Kérdés: meddig marad? (Fotó: AFP)
Nem kerülhette el a sorsát a Premier League meglepetéscsapatának, a Leicester Citynek az egyik kulcsembere: európai topcsapatok részéről egyre intenzívebb érdeklődés mutatkozik Rijad Mahrez után. Az angol éllovas rutinos menedzsere, Claudio Ranieri szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha az érintett nem a játékra, hanem a kérőkre fókuszál a tavasszal.



„Ha Rijad úgy játszik a továbbiakban is, ahogyan arra képes, akkor változatlanul élvezi majd a bizalmamat. Abban a pillanatban viszont, amikor úgy látom, hogy a gondolatai már más klubok körül forognak, leül mellém a kispadra” – mondta határozottan Ranieri.

Angol sajtóhírekre hivatkozva tegnap már beszámoltunk a Juventus és a Barcelona érdeklődéséről. Az olaszok állítólag 20 millió eurót áldoznának rá, a 25 éves algériai válogatott középpályás azonban – aki a most zajló PL-idény 25 mérkőzésén tizennégy gólnál és tíz asszisztnál jár – a BL-címvédő katalánokhoz vágyik. Utóbbiak spanyol lapértesülések szerint 25 millió fonttal (kb. 30 millió euró) adnának nyomatékot az átigazolásnak. A Mundo Deportivo úgy tudja: hasonló nagyságrendű ajánlattal feltűnhet a színen a Real Madrid is.

A Leicester City közben fizetésemeléssel marasztalná egyik értékét, aki jelenleg heti 35 ezer font körüli összeget keres. Legutóbb tavaly nyáron korrigálták szerződésének időtartamát és anyagi részleteit. Spanyolországban úgy tudják: heti 75 ezer font lenne Mahrez új fizetése. A másik kulcsembernek, Jamie Vardynak 30 ezerről 70 ezerre nőt a fizetése, plusz a prémiumok. Ebből kiindulva a nagyságrendileg megduplázott fizetési ajánlat reálisnak tűnik.

Leicester City 2014 januárjában szerződtette Mahrezt a Le Havre-tól, a francia klub 500 ezer eurót kapott érte. A transfermarkt.de 20 millió euróra árazza be a 2019-ig élő szerződéssel bíró szélsőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik