Ángel száll Manchesterre, David örökébe lép

Vágólapra másolva!
2014.08.25. 19:42
null
Rio Ferdinand a QPR-nál kötött ki (Fotó: Action Images)
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben ezúttal az angol klubfutball történéseiből csemegézünk.

 

FRICSKA, FRICSKA, FRICSKA

Hogy miért omlasztotta kontinensbeli vetélytársaira az átigazolási piacot idén nyáron is a lassan már másfél milliárd eurós játékospiaci forgalmat lebonyolító Premier League? A válasz egyszerű: a színvonalas kínálatra igazi kereslet alakult ki, állam bácsi hűvös távolságtartása mellett, és aki nem hajlandó teljesíteni, fejest ugorhat a feledésbe, és igaz ez futballistára, vezetőre egyaránt. Természetesen ez nem ment egyik napról a másikra, kellett hozzá a XX. század végi gazdasági, pénzügyi, infrastrukturális és médiarobbanás, no és látjuk azért az árnyékos oldalt is – de azzal a ténnyel, hogy az angol élvonalban költenek most is legtöbbet, nehéz lenne hosszas kocsmai előkészítés nélkül vitatkozni.

Itt van például a WEST BROMWICH ALBION, amelyet nemzetközileg sehol sem jegyeznek, Gera Zoltán távozása óta Magyarországon sem, szóval ez a kis klub megvette a nyáron tízmillióért a 2010-es világbajnokságon is látott Brown Ideyét, a mostani nagy tornán befutott Costa Rica-i bekket, Cristian Gamboát, a belga válogatott védőt, Sébastien Pocognolit; és mellettük olyan harcedzett veteránokat csábított el, mint Joleon Lescott, Craig Gardner vagy Chris Baird. Nem merülnek el a pubok puha ködébe a nagy nyári tornák alatt a klub vezetői, ezt bizonyítja, hogy a legutóbbi vb-n és Európa-bajnokságon megfordult portugál szélső, Silvestre Varela és a görög csataparipa, Jorgosz Szamarasz is csatlakozott Alan Irvine keretéhez.

Nem gyanús állagú göröngyökkel gurigáznak a QUEENS PARK RANGERSNÉL sem, ahol szintén gazdagodtak egy viharvert harcossal (Rio Ferdinand), közel 20 millió euróval boldogították a Cardiff Cityt a két roppant tehetséges angol fiatal, a már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott Steven Caulker és középpályás Jordon Mutch megvételével; és feleennyivel járultak hozzá a Norwich City költségvetéséhez a holland futógép, Leroy Fer további szolgálataiért cserébe. Zseniális üzletet kötöttek a jobb oldali loholó, Mauricio Isla kölcsönvételével: a chileit a nyáron vette meg végleg a Juventus az Udinesétől, mindösszesen 13.9 millió euróért, a londoniak most 1.2 millióért élvezhetik tudását egy egész bajnokság erejéig, de tízmillióért végleg megszerezhetik majd az idény végeztével. Isla honfitársa, Eduardo Vargas is kölcsönbe érkezett a QPR-hoz, szintén a Serie A-ból, csak ő éppen kicsit délebbről, Nápolyból, és ő is játszott a nyáron Brazíliában a hollandok elleni mérkőzésen, ahol Fer gólt szerzett.

Megengedhette azt is magának a királynős egylet, hogy olyan közismert játékosok szolgálatairól mondjon le, mint Stéphane Mbia, Esteban Granero, Júlio César, Josszi Benajun, Niko Kranjcar, Andy Johnson vagy a visszavonult Pak Dzsi Szung, de még mindig várja az igazán nagy nyári fogást, aki Rafael van der Vaart lenne, miközben Harry Redknapp mester szívesen felvenné stábjába a nagy(on lökött) Paul Gascoigne-t is.

Belelendül szép lassan a nyáron csillagaiért 120 milliót kasszírozó SOUTHAMPTON is, ahová Luke Shaw, Adam Lallana, Dejan Lovren, Calum Chambers, Pablo Osvaldo és Rickie Lambert helyett olyan, viszonylag ismeretlen játékosok jöttek, mint a Steaua védője, Florin Gardos, az ír birodalmi rohamcsatár, az év eleje óta a Hull Cityben négy gólt termelt Shane Long, az angol válogatott kapuvédő, Fraser Forster, a szerb támadó középpályás, Dusan Tadics vagy az Intertől hétmilliós vételi lehetőséggel kölcsönkapott algériai középpályás, Szafir Taider. Mi tagadás, az újonnan jött gazdagság okozta lebegésben könnyű kézzel szórta a pénzt a S'oton, különösen a Longért kipengetett 14.9 millió euró tűnik eltúlzottnak – a holland bajnokságban roppant gólerős Graziano Pelléért adott tízmillió ellenben értékarányosnak tetszik.

Ronald Koeman bő harmincmilliót költhet még a nyáron, például a tottenhames szélsőre, Andros Townsendre (B-terve a Norwich Nathan Redmondja), az atléticós védőre, Toby Alderweireldre vagy a feyenoordos középpályásra, Jordy Clasie megvételére – miközben feltett szándéka, hogy mindenképpen megtartja a csapat motorját, Morgan Schneiderlint.

Hatalmas a tolongás a középmezőnyben, és meg kell adni az árát ennek a harcnak – a West Ham bőven negyedszáz millió fölött költött az Enner Valencia, Cheikhou Kouyaté, Aaron Cresswell, Diafra Sakho, Mauro Zárate ötösre, a Sunderland képes volt 12.6 milliót fizetni a Manchester Citynek Jack Rodwellért, a Stoke City a Victor Moses, Mame Diouf, Bojan Krkic támadótrióban bízhat immáron, a Leicester City tízmilliónál is többért hozott a másodosztályból leendő házi gólkirályt Leonardo Ulloa személyében, a Hull City szinte egy komplett középpályát újított be a méregdrága Thomas Ince, Jake Livermore, Robert Snodgrass hármassal; „egy" Everton meg negyvenmillió fölött költött a Romelu Lukaku, Muhamed Besic, Gareth Barry magra.

Elnézve az átigazolásokat, nem sok jó hírrel szolgálhat táblázatunk a Burnley és a Crystal Palace híveinek, mondhatni, a számok alapján mindkét egylet kiesik. De ez nem jelent egyet arrafelé az anyagi csőddel: az élvonaltól búcsúzók még bőkezű, sokmilliós „utógondozási díjat" kapnak évekig a kétmilliárdos TV-bevételekből. A tavaly kiesett Queens Park például többet keresett a közvetítésekből, mint az akkor Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, a mostani kipottyanók meg még ennél is többre, 80 millió euróra számíthatnak. Azért van az a bajnokság, ahol még kiesni is álomszerű...

Di María hamarosan aláírhat Manchesterben (Fotó: Action Images)
Di María hamarosan aláírhat Manchesterben (Fotó: Action Images)

ÁNGEL SZÁLL MANCHESTERRE, DAVID EGYKORI 7-ESÉBEN

Mivel a média erről trombitál már napok óta, nem rugózunk hosszasan az Ángel Di María-ügyön: az argentin szélső helye megingott a Real Madridban, és bár Carlo Ancelotti marasztalta a PSG-s szerződés kútba esése után is, a játékos sértve érezte magát a „nyakára hozott" konkurencia miatt, mindenképpen távozni akart. A legvadabb becslések szerint hatéves szerződtetése 188 millió euróba kerül a MANCHESTER UNITEDNEK: az aláírás 6, a vételár 75+15 millió, a fizetés hetente meg 375 ezer euró, amely forintban annyi, hogy lelki nyugalmunk érdekében inkább neki se látunk az átváltásnak.

A sikeres orvosi vizsgálat után elhelyezendő pecsétekkel brit vételi rekorddá avanzsáló Di Maríát jelképes módon a David Bechkam által is viselt 7-es mezzel várják Manchesterben, míg a pocsék rajt a mesés szponzori és TV-s szerződésekkel a háttérben beröffentheti a manchesteri transzferőrület motorját: a Juventusnak Arturo Vidalért 40 millió adnának Javier Hernández játékjogába csomagolva, Juan Cuadrado maga is azt nyilatkozta, hogy nem tett még le Firenze pánikszerű elhagyásáról (B-variáns a PSV-s Memphis Depay), Daley Blind szintén szívesen csomagolna már Amszterdamban.

Mehet viszont Danny Welbeck (Sunderland, Tottenham), Tom Cleverley és Wilfried Zaha (QPR), Marouane Fellaini ellenben nem kell a Napolinak, hiszen az olaszok inkább a liverpoolos Lucas Leivát vagy a tottenhames Sandrót kérik immáron. Angol lapok szerint rájöttek a nyilvánvalóra az MU-nál: mivel Javier Hernández és Anderson évi ötmillió euró körül keres, megéri ingyen is elengedni vagy kölcsönadni őket – de nem úgy, mint a Marco Rojo-transzfer oldalvizén a Sporting CP-hez elhelyezett Nanit, akinek heti 118 ezer eurós béréből a portugálok csak 44-et állnak, a többit továbbra is a boldog tulajdonosok, a „vörös ördögök" csengetik ki.

Jóval kevesebbet kereshet majd az új-zélandi védő, a West Ham United Winston Reidje, akit már csak azért is eladhatnak most tízmillió körüli summáért a „kalapácsosok", mert jövőre lejár a szerződése. A 26 éves játékosért egyébként az Arsenal és a Pool is harcol. Természetesen csak az repül a keretből, aki nem ugrotta meg Louis van Gaal mércéjét, Chris Smallinggal például új szerződést köthetnek, fizetését heti 78 ezer euróról 110 ezer körülire emelve.

Balotelli aláírt, a 45-ös mezt kapta (Fotó: liverpoolfc.com)
Balotelli aláírt, a 45-ös mezt kapta (Fotó: liverpoolfc.com)

AZ „OLASZ FUTBALL KRAMPUSZA" A VÖRÖSÖKNÉL KÖTÖTT KI

Aligha van túlértékeltebb futballistája napjainknak az olasz Mario Balotellinél, akiért fiatal kora dacára már 50 millió eurót fizetett az Inter, a Manchester City és a Milan, most pedig 20-at utalt érte a Liverpool. Mi tagadás, a nyári világbajnokságon csúfosan lebőgő, aztán választott hazájába orvul belerúgó Balo külső szemlélő számára érthetetlen sietséggel hagyta el a Milant – olyan nagy bajban nincs azért az egyesület, hogy képtelen lenne állni a csatár évi ötmilliós nettó bérét, valami azt súgja, más, személyes okok állhatnak a nagy sietség hátterében. Mindenesetre a milánói vezetők azonnal felsóhajtottak, hogy sokkal jobb így mindenkinek és pozitív javulás következik be a csapatszellemben.

De előtolul egy kérdés: mért mindig..., akarjuk mondani miért pont augusztus végén jönnek rá, hogy micsoda bomlasztó ego mérgezi a csapatot?

A Citytől utolsó félidényében egy bajnoki góllal búcsúzó, Milánóban 12 találattal nyitó, majd a legutóbbi szezonban 41 fellépésen 26 kanadai ponttal újabb Serie A-s kalandját lezáró Balotelli liverpooli hírek szerint még abba is belement a klubváltás kedvéért, hogy harmadával csökkentsék fizetését, és elfogadja támadó a szigorú „fegyelmezetlenségi záradékot" is.

Az Anderlecht szerb gólvágójával, a 12. új Ibrahimoviccal, Alekszandar Mitroviccsal teheti teljessé a megújulást középcsatár-fronton a Pool (mi tagadás, életre szóló élmény lenne tanulmányozni, hogyan élné meg a dolgos hétköznapokat egy öltözőben az olasz és a svéd rosszfiú, mondjuk Gazza segédedzőségével). Magunk részéről inkább talonban tartott ügynek érezzük Mitrovicsot, hiszen Daniel Sturridge, Fabio Borini, Rickie Lambert és ugyebár Balo mellé talán túlzás lenne még egy középcsatár, úgy meg pláne, hogy egy év múlva befut Divock Origi – Borini borítékolható távozásával együtt is. Az mindenesetre beszédes, hogy Brendan Rodgers azonnal elbeszélgetett Sturridge-dzsel, miután kiderült, hogy Balotelli dr. gyakorlatilag már a klub játékosa, és az üzletet hétfőn este nyélbe is ütötték.

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
ARSENAL
Érkezett: Alexis Sánchez (Barcelona, 37.800.000 euró), Johan Djourou (kölcsönből vissza, Hamburg), Francis Coquelin (kv., Freiburg), Joel Campbell (kv., Olimpiakosz), Damián Martínez (kv., Sheffield Wednesday), Pak Csu Jung (kv., Watford), Wellington Silva (kv., Real Murcia), Mathieu Debuchy (Newcastle United, 15.000.000), Calum Chambers (Southampton, 20.230.000), David Ospina (Nice, 4.000.000)
Távozott: Bacary Sagna (Manchester City, ingyen), Nicklas Bendtner (Wolfsburg, i.), Lukasz Fabianski (Swansea City, i.), Johan Djourou (Hamburg, 2.800.000.), Pak Csu Jung (szerződése lejért), Wellington Silva (k., Almería), Daniel Boateng (szl.), Chuks Aneke (Zulte-Waregem, i.), Zak Ansah (Charlton Athletic, i.), Zac Fagan (Welling United, i.), Emiliano Viviano (kv., Palermo), Kim Källström (kv., Spartak Moszkva), Carl Jenkinson (k., West Ham), Thomas Eisfeld (Fulham, 1.000.000), Thomas Vermaelen (Barcelona, 10.000.000), Austin Lipman (k., Boreham Wood), Benik Afobe (k., MK Dons), Jon Toral (k., Brentford)
ASTON VILLA
Érkezett: Philippe Senderos (Valencia, i.), Kieran Richardson (Fulham, 750.000), Joe Cole (West Ham United, i.), Enda Stevens (kv., Doncaster Rovers), Alan Hutton (kv., Bolton), Darren Bent (kv., Fulham), Aly Cissokho (Valencia, 2.500.000), Carlos Sánchez (Elche, 6.000.000)
Távozott: Marc Albrighton (Leicester City, i.), Yacouba Sylla (kölcsönbe, Kayseri Erciyesspor), Nathan Delfouneso (Blackpool, i.), Aidan Grant (szl.), Stieber András (Győri ETO, i.), Nicklas Helenius (kv., Aalborg), Michael Drennan (kv., Portsmouth), Grant Holt (kv., Wigan), Ryan Bertrand (kv., Chelsea), Jordan Bowery (Rotherham United, 300.000), Jed Steer (k., Doncaster Rovers), Daniel Johnson (k., Chesterfield), Samir Carruthers (MK Dons), Antonio Luna (k., Hellas Verona), Alekszandar Tonev (k., Celtic Glasgow), Janoi Donacien (k., Tranmere Rovers), Joe Bennett (k., Brighton and Hove Albion)
BURNLEY
Érkezett: Michael Kightly (Stoke City, 1.900.000), Marvin Sordell (Bolton, 630.000), Matthew Taylor (West Ham United, i.), Steven Reid (West Bromwich, i.), Lukas Jutkiewicz (Middlesbrough, 1.900.000.), Matthew Gilks (Blackpool, i.), Stephen Ward (Wolverhampton, 2.500.000)
Távozott: Junior Stanislas (Bournemouth, i.), Kelvin Peter Etuhu (Buty, i.), David Edgar (Birmingham City, i.), Chris Baird (West Bromwich, i.), Keith Treacy (Barnsley, i.), Joseph Mills (Oldham Athletic, i.), Brian Stock (szl.), Nick Liversedge (szl.), Archie Love (szl.), Kyle Brownhill (szl.), Luke Conlan (szl.), Luke Gallagher (szl.), Luke Conlan (szl.), Jack Errington (szl.), Micah Evans (Southport, i.), Kyle Brownhill (FC Hyde, i.)
CHELSEA
Érkezett: Cesc Fabregas (FC Barcelona, 33.000.000.), Diego Costa (Atlético Madrid, 38.000.000.), Mario Pasalic (Hajduk Split, 2.500.000.), Filipe Luís (Atlético Madrid, 20.000.000), Jamal Blackman (Chelsea U21), Patrick van Aanholt (kv., Vitesse), Josh McEachran (kv., Wigan), Romelu Lukaku (kv., Everton), Ryan Bertrand (kv., Aston Villa), Thibaut Courtois (kv., Atlético Madrid), Marko Marin (kv., Sevilla), Oriol Romeu (kv., Valencia), Thorgan Hazard (kv., Zulte-Waregem), Lucas Piazón (kv., Vitesse), Victor Moses (kv., Liverpool), Wallace (kv., Inter), Stipe Perica (kv., NAC), Christian Atsu (kv., Vitesse), Ulises Dávila (kv., Córdoba), Matej Delac (kv., FK Szarajevo), Billy Clifford (kv., Royal Antwerpen), Kurt Zouma (kv., Saint-Étienne), Gaël Kakuta (kv., Lazio), Cristián Cuevas (kv., FC Eindhoven), Didier Drogba (Galatasaray, i.)
Távozott: David Luiz (PSG, 49.500.000.), Thorgan Hazard (k., Borussia Mönchengladbach), Samuel Eto'o (szl.), Tomás Kalas (k., 1.FC Köln), Ashley Cole (AS Roma, i.), Wallace (k., Vitesse), Frank Lampard (New York City FC, i.), Milan Lalkovic (Mladá Boleslav, i.), Henrique Hilário (szl.), Cristián Cuevas (k., Universidad Chile), Sam Hutchinson (Sheffield Wednesday, i.), Adam Nditi (szl.), Jhon Pírez (szl.), George Saville (szl.), Danny Pappoe (szl.), Demba Ba (Besiktas, 6.000.000), John Swift (k., Rotherham United), Gaël Kakuta (k., Rayo Vallecano), Ryan Bertrand (k., Southampton), Romelu Lukaku (Everton, 35.360.000), Patrick van Aanholt (Sunderland, 3.000.000), Lucas Piazón (k., Eintracht Frankfurt, 800.000), Mario Pasalic (k., Elche), Oriol Romeu (k., VfB Stuttgart), Billy Clifford (Walsall, i.), Kenneth Omeruo (k., Middlesbrough), Victor Moses (k., Stoke City), Christian Atsu (k., Everton), Josh McEachran (k., Vitesse), Marko Marin (k., Fiorentina)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Alex Wynter (kv., Portsmouth), Jonathan Williams (kv., Ispwich), Peter Ramage (kv., Barnsley), Stephen Dobbie (kv., Blackpool), Hiram Boateng (kv., Crawley), Lewis Price (kv., Mansfield), Jimmy Kébé (kv., Leeds United), Ryan Inniss (kv., Gillingham), Jack Hunt (Barnsley), Owen Garvan (kv., Millwall), Kwesi Appiah (kv., Cambridge United), Chris Kettings (Blackpool, i.), José Campana (kv., Nürnberg), Brede Hangeland (Fulham, i.), Fraizer Campbell (Cardiff City, 1.140.000), Martin Kelly (Liverpool, 2.000.000)
Távozott: Kagisho Dikgacoi (Cardiff City, i.), Jonathan Parr (Ipswich Town, i.), Jack Hunt (k., Nottingham Forest), José Campana (Sampdoria, 1.800.000), Danny Gabbidon (szl.), Cameron Jerome (kv., Stoke City), Thomas Ince (kv., Blackpool), Dean Moxey (Bolton, i.), Neil Alexander (Heart, i.), Aaron Wilbraham (Bristol City, i.), Ibra Sekajja (szl.), Alex Wynter (k., Portsmouth), Ross Fitzsimons (Bolton U21, i.), Quade Taylor (Bolton U21, i.), Kwesi Appiah (k., Cambridge), Alastair Gordon (szl.), Alastair Gordon (szl.), Tom King (szl.), Derek Tieku (szl.), Osman Sow (Heart, i.), Stephen Dobbie (k., Fleetwood Town)
EVERTON
Érkezett: Aposztolosz Velliosz (kv., Blackpool), Hallam Hope (kv., Bury), Matthew Kennedy (kv., MK Dons), John Lundstram (kv., Leyton), Shane Duffy (kv., Yeovil), Gareth Barry (Manchester City, i.), Romelu Lukaku (Chelsea, 35.360.000), Brendan Galloway (MK Dons, 5.000.000), Muhamed Besic (Ferencváros, 4.800.000), Sam Byrne (Manchester United, i.), Christian Atsu (k., Chelsea), Ryan Ledson (Everton U18)
Távozott: Aposztolosz Velliosz (Lierse, i.), Magaye Gueye (Millwall, i.), Mason Springthorpe (szl.), Gerard Deulofeu (kv., Barcelona), Gareth Barry (kv., Manchester City), Lacina Traoré (kv., Monaco), Romelu Lukaku (kv., Chelsea), Matthew Kennedy (k., Hibernian), John Lundstram (k., Blackpool)
HULL CITY
Érkezett: Thomas Ince (Blackpool, 4.430.000), Robert Snodgrass (Norwich City, 7.500.000), Jake Livermore (Tottenham, 10.100.000), Jarrod Bowen (Hereford United, i.), Johan Ter Horst (Folkestone Invicta), Harry Maguire (Sheffield United, 3.160.000), Andrew Robertson (Dundee United, 3.600.000)
Távozott: Matty Fryatt (Nottingham Forest, i.), Robert Koren (Melbourne City, i.), Cameron Stewart (Ipswich Town, i.), Joe Dudgeon (k., Barnsley), Jack Barlow (Boston United, i.), Paul McElroy (Sheffield Wednesday, i.), Abdoulaye Fayé (szl.), Conor Henderson (Crawley Town, i.), Conor Townsend (k., Dundee United), Mark Oxley (k., Hibernian), Karim Rossi (szl.), Nick Proschwitz (Brentford, i.), Shane Long (Southampton, 14.900.000)
LEICESTER CITY
Érkezett: Marc Albrighton (Aston Villa, i.), Ben Hamer (Charlton Athletic, i.), Matthew Upson (Brighton and Hove Albion, i.), Alie Sesay (kv., Colchester), James Pearson (kv., Carlisle), Paul Gallagher (kv., Preston), Jack Barmby (Manchester United, i.), Futács Márkó (kv., Diósgyőri VTK), Leonardo Ulloa (Brighton and Hove Albion, 10.120.000), Louis Rowley (Manchester United, i.)
Távozott: Sean St Ledger (szl.), Martyn Waghorn (Wigan), Zak Whitbread (Derby County, i.), Lloyd Dyer (Watford, i.), Futács Márkó (Mersin Idmanyurdu, i.), Neil Danns (Bolton, i.), Paul Gallagher (kv., Preston), Kevin Phillips (visszavonult), George Taft (Burton Albion, i.), Ben Frempah (Ross County, i.), Kieran Kennedy (kv., Manchester City U21)
LIVERPOOL
Érkezett: Lazar Markovics (Benfica, 25.000.000.), Adam Lallana (Southampton, 31.000.000.), Emre Can (Bayer Leverkusen, 12.000.000.), Rickie Lambert (Southampton, Southampton, 5.500.000.), Kevin Stewart (Tottenham, i.), Lawrence Vigouroux (Tottenham, i.), Suso (kv., Almería), Pepe Reina (kv., Napoli), Adorján Krisztián (kv., Groningen), Andre Wisdom (kv., Derby County), Jordon Ibe (kv., Birmingham), Conor Coady (kv., Sheffield United), Fabio Borini (kv., Sunderland), Usszama Asszaidi (kv., Stoke City), Victor Moses (kv., Chelsea), Tiago Ilori (kv., Granada), Sebastián Coates (kv., Nacional Montevideo), Divock Origi (Lille, 12.630.000), Dejan Lovren (Southampton, 25.300.000), Javier Manquillo (k., Liverpool, 2.000.000), Alberto Moreno (Sevilla, 18.000.000), Mario Balotelli (Milan, 20.000.000)
Távozott: Luis Suárez (Barcelona, Barcelona, 81.000.000.), Iago Aspas (k., Sevilla), Luis Alberto (k., Málaga), Michael Ngoo (szl.), Stephen Sama (szl.), Craig Roddan (szl.), Villjan Bijev (Szlávia Szófia, i.), Jakub Sokolik (Yeovil Town, i.), Yalany Baio (szl.), Yusuf Mersin (szl.), Aly Cissokho (kv., Valencia), Divock Origi (k., Lille), Andre Wisdom (k., West Bromwich), Pepe Reina (Bayern München, 3.000.000), Brad Smith (k., Swindon Town), Joao Carlos Teixeira (k., Brighton and Hove Albion), Michael Ngoo (Kilmarnock, i.), Martin Kelly (Crystal Palace, 2.000.000), Tiago Ilori (k., Girondins Bordeaux)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Fernando Reges (Porto, 15.000.000.), Bacary Sagna (Arsenal, i.), Willy Caballero (Málaga, 8.000.000.), Bruno Zuculini (Racing Club, 2.500.000.), Ellis Plummer (kv., St. Mirren), Adam Drury (kv., Peterborough), Karim Rekik (kv., PSV), Gareth Barry (kv., Everton), Scott Sinclair (kv., West Bromwich), John Guidetti (kv., Stoke City), Emyr Huws (kv., Birmingham City), Frank Lampard (k., New York City FC), Eliaquim Mangala (Porto, 40.000.000)
Távozott: Joleon Lescott (West Bromwich, i.), Gareth Barry (Everton, i.), Costel Pantilimon (Sunderland, i.), Alex Henshall (Ipswich Town, i.), Alex Nimely (szl.), Adam Drury (k., Peterborough), Ellis Plummer (k., St. Mirren), Albert Rusnák (k., Cambuur-Leeuwarden), Emyr Huws (k., Wigan), Marcos Lopes (k., Lille), Reece Wabara (Doncaster, i.), Alex Tchuimeni-Nimely (szl.), George Swan (szl.), Kieran Kennedy (szl.), Thomas Agyiri (Turun Palloseura), Jack Rodwell (Sunderland, 12.600.000), Karim Rekik (k., PSV), Javi García (Zenit, 16.800.000), Jason Denayer (k., Celtic Glasgow), Devante Cole (k., Barnsley), Adam Drury (k., St. Mirren), Bruno Zuculini (k., Valencia)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Ander Herrera (Athletic Bilbao, 36.000.000.), Luke Shaw (Southampton, 37.500.000.), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina), Bebé (kv., Pacos Ferreira), Ángelo Henríquez (kv., Real Zaragoza), Federico Macheda (kv., Birmingham City), Sam Johnstone (kv., Doncaster Rovers), Anderson (kv., Fiorentina), Wilfried Zaha (kv., Cardiff City), Jesse Lingard (kv., Brighton and Hove Albion), Nick Powell (kv., Wigan), Tom Thorpe (kv., Birmingham), Davide Petrucci (kv., Charlton Athletic), William Keane (kv., QPR), Marcos Rojo (Sporting CP, 20.000.000)

Távozott: Nemanja Vidics (Inter, i.), Alexander Büttner (Dinamo Moszkva, 5.500.000.), Rio Ferdinand (Queens Park, i.), Federico Macheda (Cardiff City, i.), Patrice Evra (Juventus, 1.500.000), Ryan Giggs (visszavonult), Jack Barmby (Leicester City, i.), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, i.), Jack Rudge (szl.), Vanja Milinkovics-Szavics (k., Vojvodina), Jonathan Sutherland (szl.), Bebé (Benfica, 3.000.000), Louis Rowley (Leicester City, i.), Sam Byrne (Everton, i.), Charni Ekangamene (Zulte-Waregem), Ángelo Henríquez (k., Dinamo Zagreb), Nani (k., Sporting CP)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Siem de Jong (Ajax Amsterdam, 8.700.000.), Rémy Cabella (Montpellier, 10.000.000.), Jack Colback (Sunderland, i.), Ayoze Pérez (Tenerife, 2.200.000.), Mehdi Abeid (kv., Panathinaikosz), Romain Amalfitano (kv., Dijon), Jonás Gutiérrez (kv., Norwich City), Daryl Janmaat (Feyenoord, 6.000.000), Emmanuel Riviere (Monaco, 6.320.000), Facundo Ferreyra (k., Sahtar Doneck), Haris Vuckic (kv., Rotherham), Karl Darlow (Nottingham Forest, 4.400.000), Jamaal Lascelles (Nottingham Forest, 4.400.000)
Távozott: Shola Ameobi (Gaziantep, i.), Dan Gosling (Bournemouth, i.), Romain Amalfitano (Dijon, i.), Conor Newton (Rotherham United, i.), James Tavernier (Wigan), Steven Logan (Annan Athletic, i.), Michael Richardson (szl.), Luuk de Jong (kv., Borussia Mönchengladbach), Mathieu Debuchy (Arsenal, 15.000.000), Sylvain Marveaux (k., Guingamp), Loic Rémy (kv., Queens Park), Jonathan Mitchell (Derby County), Brandon Miele (szl.), Karl Darlow (k., Nottingham Forest), Jamaal Lascelles (k., Nottingham Forest)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Júlio César (kv., Toronto), Pak Dzsi Szung (kv., PSV), Esteban Granero (kv., Real Sociedad), Stéphane Mbia (kv., Sevilla), Michael Petrasso (kv., Coventry), Adel Taarabt (kv., Milan), Samba Diakité (kv., Watford), Michael Harriman (kv., Gillingham), Loic Rémy (kv., Newcastle United), Rio Ferdinand (Manchester United, i.), Steven Caulker (Cardiff City, 10.750.000), Mauricio Isla (k., Juventus, 1.200.000), Jordon Mutch (Cardiff City, 7.570.000), Eduardo Vargas (k., Napoli), Leroy Fer (Norwich City, 10.000.000)
Távozott: Stéphane Mbia (szl.), Josszi Benajun (Maccabi Haifa, i.), Andy Johnson (szl.), Aaron Hughes (Brighton and Hove Albion, i.), Hogan Ephraim (szl.), Sam Magri (szl.), Pak Dzsi Szung (visszavonult), Luke Young (visszavonult), Ángelo Balanta (szl.), William Keane (kv., Manchester United), Emmanuel Monthe (szl.), Mo Sharif (szl.), Benoit Assou-Ekotto (kv., Tottenham), Tom Carroll (kv., Tottenham), Tom Hitchcock (MK Dons, i.), Niko Kranjcar (kv., Dinamo Kijev), Samba Diakité (k., al-Ittihad), Emmanuel Monthe (szl.), Modibo Maiga (kv., West Ham), Ravel Morrison (kv., West Ham), Dellatorre (kv., Atlético Paranaense), Esteban Granero (Real Sociedad, 4.000.000), Mo Shariff (i., Bradford City), Gary O'Neil (Norwich City, i.), Júlio César (Benfica, i.)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Dusan Tadics (Twente, 13.000.000.), Jack Stephens (kv., Swindon Town), Lloyd Isgrove (kv., Peterborough), Graziano Pelle (Feyenoord, 10.000.000.), Emmanuel Mayuka (kv., Sochaux), Pablo Osvaldo (kv., Juventus), Billy Sharp (kv., Doncaster Rovers), Ryan Bertrand (k., Chelsea), Fraser Forster (Celtic, 12.500.000), Szafir Taider (k., Inter), Harrison Reed (Southampton U21), Florin Gardos (Steaua Bucuresti, 6.800.000), Shane Long (Hull City, 14.900.000)
Távozott: Luke Shaw (Manchester United, 37.500.000.), Adam Lallana (Liverpool, 31.000.000.), Rickie Lambert (Liverpool, 5.500.000.), Danny Fox (Nottingham Forest, i.), Guly (szl.), Lee Barnard (Southend United, i.), Jonathan Forte (Oldham, i.), Matt Young (Sheffield Wednesday, i.), Jamal Branker (szl.), Joe Curtis (szl.), Andy Robinson (Bolton, i.), Calum Chambers (Arsenal, 20.230.000), Dejan Lovren (Liverpool, 25.300.000), Jordan Turnbull (k., Swindon Town), Pablo Osvaldo (k., Inter), Billy Sharp (Leeds United, 750.000)
STOKE CITY
Érkezett: Mame Diouf (Hannover, i.), Phil Bardsley (Sunderland, i.), Steve Sidwell (Fulham, i.), Maurice Edu (kv., Philadelphia Union), Dionatan (Dukla Banská Bystrica, i.), Cameron Jerome (kv., Crystal Palace), Jamie Ness (kv., Leyton Orient), Jack Butland (kv., Leeds), James Alabi (kv., Scunthorpe), Juan Agudelo (kv., Utrecht), Bojan Krkic (Barcelona, 5.000.000), Victor Moses (k., Chelsea)
Távozott: Michael Kightly (Burnley, 1.900.000), Matthew Etherington (szl.), Lucas Dawson (szl.), Jordan Keane (Alfreton Town, i.), Usszama Asszaidi (kv., Liverpool), John Guidetti (kv., Manchester City), Karim Rossi (Hull City), Ed Sanders (Sheffield Wednesday), Jordan Richardson (szl.), Ben Heneghan (Chester, i.), Juan Agudelo (szl.), Kevin Gómez (szl.), Cameron Jerome (Norwich City, 1.900.000)
SUNDERLAND
Érkezett: Jordi Gómez (Wigan, i.), Costel Pantilimon (Manchester City, i.), Billy Jones (West Bromwich, i.), Danny Graham (kv., Middlesbrough), David Moberg-Karlsson (kv., Kilmarnock), David Vaughan (kv., Nottingham Forest), Duncan Watmore (kv., Hibernian), Scott Harrison (kv., Hartlepool), Alfred N'Diaye (kv., Real Betis), Modibo Diakité (kv., Fiorentina), Cabral (kv., Genoa), Billy Knott (kv., Port Vale), Patrick van Aanholt (Chelsea, 3.000.000), Jack Rodwell (Manchester City, 12.600.000), William Buckley (Brighton and Hove Albion, 3.120.000)
Távozott: Craig Gardner (West Bromwich, i.), Jack Colback (Newcastle United, i.), Phil Bardsley (Stoke City, i.), David Vaughan (Nottingham Forest, i.), Carlos Cuéllar (Norwich City, i.), Andrea Dossena (szl.), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday, i.), Fabio Borini (kv., Liverpool), Óscar Ustari (Newell's Old Boys, i.), Billy Knott (Bradford City, i.), John Egan (Gillingham, i.), Jordan Laidler (szl.), Jordan Watson (szl.), Ki Szung Jong (kv., Swansea), Louis Laing (Nottingham Forest, i.), Alejandro Gorrin (Wellington Phoenix, i.), Ondrej Celustka (kv., Trabzonspor), Marcos Alonso (kv., Fiorentina), Santiago Vergini (kv., Estudiantes), Ignacio Scocco (Newell's Old Boys, 5.000.000), Jordan Pickford (k., Bradford), El-Hadji Ba (k., Bastia), David Moberg Karlsson (Nordsjaelland, 500.000), Alfred N'Diaye (Real Betis, 3.500.000), Scott Harrison (k., Hartlepool United)
SWANSEA CITY
Érkezett: Bafetimbi Gomis (Olympique Lyon, i.), Ki Szung Jong (kv., Sunderland), Lukasz Fabianski (Arsenal, i.), Curtis Obeng (kv., Stevenage), Alan Tate (kv., Aberdeen), Marvin Emnes (Middlesbrough, 1.700.000.), Stephen Kingsley (Falkirk, 1.075.000), Daniel Alfei (kv., Northampton), Jefferson Montero (Monarcas Morelia, 5.000.000), Gylfi Sigurdsson (Tottenham, 10.100.000), Tom Carroll (k., Tottenham), Federico Fernández (Napoli, 10.000.000)
Távozott: David N'Gog (szl.), Leroy Lita (Barnsley, i.), Daniel Alfei (k., Northampton), Jernade Meade (szl.), Jonathan de Guzmán (kv., Villarreal), Roland Lamah (kv., Osasuna), Álvaro Vázquez (kv., Getafe), Marvin Emnes (kv., Middlesbrough), Pablo Hernández (al-Arabi SC, 5.000.000), Gwion Edwards (Crawley Town, 877.000), Thomas Atyeo (Aberystwyth Town, i.), Darnel Situ (szl.), Michu (k., Napoli, 1.250.000), Alejandro Pozuelo (Rayo Vallecano, i.), Michel Vorm (Tottenham, 5.690.000), Ben Davies (Tottenham, 12.650.000)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Grant Hall (kv., Birmingham), Benoit Assou-Ekotto (kv., Queens Park), Tom Carroll (kv., Queens Park), Bongani Khumalo (kv., Doncaster Rovers), Lewis Holtby (kv., Fulham), Cristian Ceballos (kv., Arouca), Ryan Fredericks (kv., Millwall), Jonathan Obika (kv., Charlton), Shaquile Coulthirst (kv., Torquay), Grant Ward (kv., Chicago Fire), Iago Falqué (kv., Rayo Vallecano), Luke McGee (kv., Harlow Town), Eric Dier (Sporting CP, 5.000.000), Grant Ward (kv., Chicago Fire), Michel Vorm (Swansea, 5.690.000), Ben Davies (Swansea, 12.650.000), DeAndre Yedlin (Sounders FC, 3.000.000)
Távozott: Jake Livermore (Hull City, 10.100.000.), Heurelho Gomes (Watford, i.), Kevin Stewart (Liverpool, i.), Grant Hall (k., Birmingham), Roman Michael-Percil (szl.), Lawrence Vigouroux (Liverpool, i.), Giancarlo Gallifuoco (szl.), Cameron Lancaster (szl.), Darren McQueen (Ispwich, i.), Jonathan Miles (szl.), Alex Pritchard (k., Brentford), Iago Falqué (Genoa, 5.000.000), Gylfi Sigurdsson (Swansea, 10.100.000), Shaquile Coulthirst (k., Southend United), Jordan Archer (k., Northampton), DeAndre Yedlin (k., Sounders FC), Tom Carroll (k., Swansea)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Joleon Lescott (Manchester City, i.), Craig Gardner (Sunderland, i.), Sébastien Pocognoli (Hannover, 1.900.000), George Thorne (kv., Derby County), Chris Baird (Burnley, i.), Scott Allan (kv., Birmingham), Brown Ideye (Dinamo Kijev, 10.000.000), Cristian Gamboa (Rosenborg, 2.250.000), Andre Wisdom (k., Liverpool), Jason Davidson (Heracles Almelo), Jorgosz Szamarasz (Celtic Glasgow, i.), Silvestre Varela (k., Porto)
Távozott: Liam Ridgewell (Portland Timbers, i.), Billy Jones (Sunderland, i.), Steven Reid (Burnley, i.), Diego Lugano (szl.), Gera Zoltán (Ferencváros, i.), Scott Allan (Hibernian, i.), Cameron Gayle (Shrewsbury, i.), Goran Popov (kv., Dinamo Kijev), Matej Vydra (kv., Udinese), Morgan Amalfitano (kv., Olympique Marseille), Thievy Bifouma (kv., Espanyol), Scott Sinclair (kv., Chelsea), George Thorne (Derby County), Donervon Daniels (k., Blackpool)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Cheikhou Kouyaté (Anderlecht, 7.500.000.), Modibo Maiga (kv., Queens Park), Mauro Zárate (Vélez Sarsfield), Aaron Cresswell (Ipswich Town, 2.500.000.), Diego Poyet (Charlton Athletic), Jordan Spence (kv., MK Dons), Sean Maguire (kv., Sligo), Ravel Morrison (kv., Queens Park), Blair Turgott (Dagenham and Redbridge), Enner Valencia (Pachuca, 15.000.000), Carl Jenkinson (k., Arsenal), Raphael Spiegel (k., Crawley Town)

Távozott: Joe Cole (Aston Villa, i.), Jack Collison (szl.), Matthew Taylor (Burnley, i.), Alou Diarra (szl.), George McCartney (szl.), Jordan Spence (szl.), Callum Driver (szl.), Pablo Armero (kv., Napoli), Marco Borriello (kv., AS Roma), Robert Girdlestone (Chelmsford City), Antonio Nocerino (kv., Milan), Raphael Spiegel (k., Crawley Town), Stephen Henderson (Charlton, i.)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:
CARDIFF CITY
Érkezett: Javi Guerra (Real Valladolid, i.), Adam Le Fondre (Reading), Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace, i.), Guido Burgstaller (Rapid Wien, 700.000), Federico Macheda (Manchester United, i.), Ben Nugent (kv., Yeovil Town), Joe Ralls (kv., Yeovil Town), Etien Velikonja (kv., Rio Ave), Tom Adeyemi (Birmingham City, 1.260.000), Sean Morrison (Reading, 3.750.000), Anthony Pilkington (Norwich City, 1.250.000)
Távozott: Andrew Taylor (Wigan), Don Cowie (Wigan, i.), Simon Lappin (St. Johnstone, i.), Tommy Smith (Brentford, i.), Ben Nugent (k., Yeovil Town), Craig Bellamy (visszavonult), Kevin McNaughton (k., Bolton, Wilfried Zaha (kv., Manchester United), Jo Inge Berget (k., Celtic), Jordon Mutch (Queens Park, 7.570.000), Filip Kiss (k., Ross County), Joe Lewis (k., Blackpool), Gary Medel (Inter, 8.000.000), Joe Mason (k., Bolton Wanderers), Kévin Théophile-Catherine (k., Saint-Étienne)
FULHAM
Érkezett: Ross McCormack (Leeds United, 11.830.000), Konsztantinosz Sztafilidisz (k., Bayer Leverkusen), Kay Voser (FC Basel, 800.000), Adam Taggart (Newcastle United Jets, 250.000), Tim Hoogland (Schalke, i.), Shaun Hutchinson (Motherwell, i.), Bryan Ruiz (kv., PSV), Thomas Eisfeld (Arsenal, 1.000.000), Nikolaj Bodurov (Liteksz Lovetcs, 1.050.000), Mark Fotheringham (Notts County, i.), Dino Fazlic (egyesület nélküli), Tiago Casasola (Boca Juniors U20, 1.000.000)
Távozott: Pajtim Kaszami (Olimpiakosz, 5.000.000), Brede Hangeland (Crystal Palace, i.), Johnny Heitinga (Hertha, i.), Sascha Riether (Freiburg, 350.000), Kieran Richardson (Aston Villa, 750.000), Steve Sidwell (Stoke City, i.), Derek Boateng (Rayo Vallecano, i.), John Arne Riise (szl.), Jorgosz Karagunisz (szl.), Matthew Briggs (Millwall, i.), Damien Duff (Melbourne City, i.), Mahamadou Diarra (szl.), Neil Etheridge (szl.), William Kvist (kv., VfB Stuttgart), Darren Bent (kv., Aston Villa), Lewis Holtby (kv., Tottenham), Askan Dezsagah (al-Arabi SC, 6.300.000), David Stockdale (Brighton and Hove Albion, 1.300.000), Maarten Stekelenburg (k., Monaco)
NORWICH CITY

Érkezett: Kyle Lafferty (Palermo, 4.500.000), Lewis Grabban (Bournemouth), Adel Gafaiti (Norwich City U21), Remi Matthews (Norwich City U21), Gary O'Neil (Queens Park, i.), Carlos Cuéllar (Sunderland, i.), Cameron Jerome (Stoke City, 1.900.000)

Távozott: Robert Snodgrass (Hull City, 7.500.000), David Fox (szl.), Carlo Nash (szl.), Rod Young (Welling United, i.), Johan Elmander (kv., Galatasaray), Jonás Gutiérrez (kv., Newcastle United), Joseph Yobo (kv., Fenerbahce), Ricky van Wolfswinkel (k., St.-Étienne), Carlton Morris (k., Oxford United), Anthony Pilkington (Cardiff City, 1.250.000), Leroy Fer (Queens Park, 10.000.000)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik