Wenger újra kezdi; nem tanul hibájából a Liverpool?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 20:12
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Íme, a nyári transzfersorozat!

A nyári labdarúgó-világbajnokságon ismét szembesültünk azzal, hogy a nálunk (pontosabban belőlünk csúfot) űzött foci és a máshol űzött labdarúgás között egyre inkább nyílik az „agrárolló", és nemcsak a két véglet, az utánpótlás-szervezés és az eredmények tekintetében egyre fájóbb a valóság, hanem a kettő közös metszéspontján, az átigazolások terén is. Amíg Magyarországon az új idény előtt a kupacsapatok összesen nem költöttek el egymillió eurót (Predrag Bosnjakért 300 ezer eurót fizetett a Fradi, Bognár Istvánért harmadennyit a Diósgyőr, és összesen ennyibe fájt talán a Videotonnak Dinko Trebotic és Horváth Tamás megszerzése), addig például a Premier League-ben ennyi egy közepesen tehetséges, párszoros utánpótlás-válogatott ifista ára. Hogy a külföldi sztárok vannak túlértékelve, vagy az NB I csillagait nem becsüljük, becsülik meg eléggé, ezt a kérdéskört most ne boncolgassuk, hanem adjuk át magunkat Mammon úrnak, élvezzük az aranypénzesőt, dúskáljunk az eurómilliókban, és pókerezzünk tízmilliós játékjogokkal – legalábbis virtuálisan.

Ellenben az uruguayi gólzseni, Luis Suárez közeljövőbeli meccshiánya miatti unalmában tényleg Dagobert bácsit játszhat, elvégre a Brazíliában magát a futballtörténelembe beharapó csatár őrült összegért, 81 millió euróért a Barcelonához igazolt a LIVERPOOLTÓL, és még inkább lesz mit a tejbe aprítania. Ezt a transzfert pénteken, a spanyol körben majd alaposabban kivesézzük, azt pedig majd kiforogja a jövő, hogy megérte-e legnagyobb csillagát eladnia a Liverpoolnak, vagy fűt-fát ígérve és oda is adva meg kellett volna inkább tartania őt. Az mindenesetre biztos, hogy a menedzserek többsége nemhogy megbocsájtott volna egy elmúlt idényben 37 klubmérkőzésen potomságos 31 gólt és 24 gólpasszt összehozó labdarúgónak mindenféle harapást, hanem naponta hagyná megkóstolni egy szabadon választott testrészét, és bármely családtagját engedné vele randizni (amely PL-es körökben egyébként is lassan alapkövetelmény).

A számok azt mutatják, hogy nagyon jól járt a Barca, és azt, hogy Suárez pótlása gyakorlatilag lehetetlen.

Lambert érkezett, de Suárez távozott a csatársorból
Lambert érkezett, de Suárez távozott a csatársorból

Talán ezért sem próbálkozott meg vele Brendan Rodgers, mert ha az aláírási és ügyvédi pénzeket is ideszámoljuk, akkor máris sikerült elkölteni a Suárezért kapott pénzt úgy, hogy egyetlen klasszis sem érkezett. Már tavaly is sokan csóválták a fejüket az Iago Aspas, Tiago Ilori, Luis Alberto trióra elszórt közel 26 millió euró miatt, és feldereng mostanában sokaknak Andy Carroll (41 millióért vették, de 17.5-ért adták el), Alberto Aquilani (20/2), Robbie Keane (24/16.7), Andrea Dossena (9/3.75), Ryan Babel (17.5/7), Jermaine Pennant (9.1/0), Stewart Downing (22.8/5.8), El-Hadji Diouf (15/4.8), Salif Diao (7.5/0), Bruno Cheyrou (6.5/1), Bernard Dioméde (4.5/0) vagy Nick Barmby (9/4.5) esete, hogy csak pár kiragadott példát említsünk.

Érkezett ugyanis egy 32 és fél éves középcsatár 5.5 millióért Rickie Lambert személyében, aki ugyan a válogatottba is bekerült „vénségére", és az elmúlt idényben 24 kanadai pontig jutott, amiért dicséretes jelest érdemel – ideális kiegészítő ember lehet a következő két idényben. Nem mellékesen hosszas hányattatás után tért vissza nevelőklubjához, amelyből 15 évesen tanácsolták el. Egy tucat milliót fizetett egy fiatal szűrőért, Emre Canért Rodgers: tavaly ilyenkor a Bayer Leverkusen ötmilliót adott a játékosért a Bayern Münchennek, és egy erősen közepes idény áll Can mögött, a Kicker középpályás-ranglistáján például a 41. helyen végzett. A török származású, de német U-válogatott középpályás ráadásul sérüléssel kezdte angliai karrierjét, s csak remélni tudják a klubnál, hogy nem ő lesz új Nuri Sahinjuk; mások szerint viszont Can „máris jobb, mint Yaya Touré és Zinedine Zidane". A kérdés már csak az, hogy együtt vagy külön-külön?

Igen bátor tett volt 25 millió eurót fizetni a szerb támadó mindenesért, Lazar Markovicsért a Benficának (pontosabban a fele összeg a játékos ügynöke, Pinhas Zahavi számláján landolt). A szélsőt tavaly nyáron tízmillióért vette meg a portugál klub, Markovics pedig remek idényt zárt, de a kivásárlási ár elérésében a Chelsea érdeklődése és megérzésünk szerint Zahavi tekintélye is szerepet játszott. Mindezen összegek elmaradnak az Adam Lallanáért kicsengetett 31 millió euró mellett: a középpálya bármely részén bevethető angol a transfermarkt.de szerint csak 7.5 milliót ér, és tény, hogy csak egyetlen kiugró idényt futott a legjobbak között, ám az angol labdarúgó-szakszervezet beválasztotta a legutóbbi idény PL-álomcsapatába, és a válogatottban is fontos szerep vár rá. Érkezése erősíti a Pool „angol magját", Jordan Hendersonnal, Raheem Sterlinggel és Daniel Sturridge-dzsel hosszú évekig nem csupán klubjában lehet csapattárs.

Az érte kiadott tekintélyes summa egynegyed egyébként Lallana nevelőegyesületéé, a Bournemouthé lett, egy még 2000-ben (!) kötött egyezség alapján, de a „szentek" így sem jártak rosszul, elvégre alig 19 ezer euróért szerezték meg őt anno.

Ingyen lett a „vörösöké" a Tottenhamtől elhappolt két ifjonc, a középső védő, Kevin Stewart és a kapus, Lawrence Vigouroux, bár ők még ígéretes tehetségeknek sem igen nevezhetők, az U-válogatottnak sem tagjai, de majd csak kiderül, mely tényezők halmaza ragadta meg futballjukban Rodgers fantáziáját. A távozók közül említsük meg mindenképpen a két kölcsönadott spanyolt, Luis Albertót és Iago Aspast, utóbbit ráadásul egy év múlva ötmillióért megveheti a Sevilla. Emlékeznek még? Tavaly kilencért vették az angolok.

Talán az áll a liverpooli nagylelkűség mögött, hogy elvinnék Sevillából a balhátvéd Alberto Morenót, bár meglehet, inkább a Swansea-től követheti Rodgerst Ben Davies – a négy másik fő célpont, Ángel Di María, Marco Reus, Mario Balotelli és Arturo Vidal megvétele nagyobb csoda lenne, mint az, hogy a QPR-tól tulajdonképpen 10.75 millió euróért már meg is szerzett Loic Rémy valaha suárezi magasságokba emelkedik...

Nem tudni, az elmúlt idényben 26 PL-meccsen 14 gólt szerző gall megvétele érinti-e a belga csodagyerek, Divock Origi ügyében folytatott tárgyalásokat, és szükség van-e a Lille-ben kivirágzott Salomon Kaloura? Egy kis pénz is állhat még a klubhoz, a Sunderland gyanúsan nagy pénzt, 18.4 millió eurót fizetne a színeikben kölcsönben tíz gólig jutó Fabio Boriniért, ebből a BBC értesülései szerint Origi (Lille) és a horvát bekk, Dejan Lovren (Southampton) érkezhet. Utóbbira már csak azért is szükség lehet, mert Daniel Agger a távozás gondolatával játszik, de a Southampton elsőre visszautasította a Lovrenért tett mesés, negyedszáz milliós ajánlatot. Pedig erősen túlzónak tűnhet már ez az összeg is, igaz, Origi eddigi hat Ligue 1-es és egyetlen válogatottbeli találata sem kiált egyöntetűen az érte kért 12.6 milliós árért...

Sánchez, az árnyékcsatár (Fotó: Reuters)
Sánchez, az árnyékcsatár (Fotó: Reuters)

Ha mégsem jön össze ez az üzlet, Madridból kárpótolhatják magukat a liverpooliak: Iscóhoz állítólag már nem ragaszkodik foggal-körömmel Carlo Ancelotti.

Továbbra is lelkesen kavargatja Arsene Wenger a málnaszőrt a transzferkocsmában, és mint rendesen, ezen a nyáron is nagycsapat épül az ARSENALNÁL. A 31 éves, szerződése lejártával a Manchester Cityhez aláíró Bacary Sagnát ügyesen pótolta Wenger, hiszen Mathieu Debuchy egyrészt fiatalabb, másrészt igencsak motivált; és igaz ez a chilei Alexis Sánchezre is, aki számára nem lett diadalmenet a barcelonai kaland. Így is 37.80 milliót kért és kapott érte a katalán klub, de a francia szaki szerint ennyit bőven megér, hogy egy vérbeli szélsővel (és alkalmi hamis 9-essel) gazdagodjon kerete. Amelyet finoman szólva sem rázott meg Nicklas Bendtner, Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Pak Csu Jung, Emiliano Viviano vagy Kim Källström távozása, de az is biztos, hogy további erősítésekre van szüksége. Hogy kik lesznek a szerencsések? A kapusposztra Iker Casillas helyett a nyári vb-n bizonyított David Ospina érkezhet a Nice-től, négymillió körüli összegért, és Wenger ragaszkodik ahhoz az ideához, hogy ő majd képes lesz embert faragni Balotelliből. Talán akkor, ha majd készen lesz a Földet a Holddal összekötő, többsávos műút...

Érte első körben húszmilliót kínáltak az „ágyúsok", a schalkés Klaas-Jan Huntelaar olcsóbb vétel lehet. A középpálya tengelyébe először Luiz Gustavót szemelte ki a menedzser, de elriasztotta a brazil 35 milliós kikiáltási ára és talán vb-mutatványa is, de nem kívánt közel 30-at áldozni Lars Benderért, és nem igazán lelkesedett azért sem, hogy 19 milliót kell fizetni Morgan Schneiderlinért – ennél jóval kevesebbért elhozhatja Sami Khedirát Madridból, kivéve, ha José Mourinho nem tör ismét borsot a francia orra alá.

A német média szerint a friss világbajnok Khedira inkább az Arsenalba menne, ha már mindenképpen távozik a Realtól, és ha ott is úgy játszik, mint nemrégiben a brazilok ellen, megvan Wenger új Patrick Vierája. Távozása mellett szól egyébként az is, hogy jövőre lejár szerződése a Reallal, és a londoniak sem kispályáznak, mindannyian 200 ezer euró körüli heti bérrel csábítják.

A védelembe érkezhet Rodrigo Caio (Sao Paulo), a Cataniától a 22 éves argentin válogatott Gino Peruzzi vagy az Atléticótól kölcsönbe Javier Manquillo, de Wenger egy huszáros vágással a nagy csillagok helyett egy üstököst vehet a középpályára William Carvalho (Sporting CP) vagy Sergi Roberto (Barcelona) személyében. Egy távozó tűnik biztosnak: Thomas Vermaelen mehet, a Manchester United pedig tárt bankszámlákkal várja.

Egyébként nem hiába nyaralt Brazíliában Wenger, szedett magára némi barnaság mellett egy kis délszaki transzferérzéket is: Debuchyért elsőre némi pénz mellett felajánlotta Joel Campbell és Carl Jenkinson játékjogát is.

A középcsapatok közül ajánljuk szíves figyelmükbe a NEWCASTLE UNITEDET: a „szarkák" ugyan elveszítették Debuchyt, ám folytatták a Ligue 1 lerablását. Legújabb zsákmányuk a Montpellier egyszeres válogatott karmestere, Rémy Cabella és a Monacónál háttérbe szoruló csatár, Emmanuel Riviere, de kivetették hálójukat az Eredivisiére is, ahonnan a Debuchy-utód Dary Janmaat és az Ajax exfazonszabásza, Siem de Jong érkezett. Ligán belüli és nem is rossz fogás az angol középső középpályás, Jack Colback, a spanyol ék, Ayoze Pérez viszont a Tenerifétől jött, a másodosztályban elért 16 góllal és 7 asszisszttal a háta mögött. Hatem Ben Arfa és Rémy távozása után további költekezés várható, azaz a legutóbbi, a vártnál gyengébb szereplés után előremenekül az NU.

AZ ANGOL PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
ARSENAL
Érkezett: Alexis Sánchez (Barcelona, 37.800.000 euró), Johan Djourou (kölcsönből vissza, Hamburg), Francis Coquelin (kv., Freiburg), Joel Campbell (kv., Olympiakosz), Wellington Silva (kv., Real Murcia), Mathieu Debuchy (Newcastle United, 15.000.000)
Távozott: Bacary Sagna (Manchester City, ingyen), Nicklas Bendtner (szerződése lejárt), Lukasz Fabianski (Swansea City, i.), Johan Djourou (Hamburg, 2.800.000.), Pak Csu Jung (szl.), Wellington Silva (k., Almería), Daniel Boateng (szl.), Chuks Aneke (Zulte-Waregem, i.), Zak Ansah (Charlton Athletic, i.), Zac Fagan (Welling United, i.), Emiliano Viviano (kv., Palermo), Kim Källström (kv., Spartak Moszkva)
ASTON VILLA
Érkezett: Philippe Senderos (Valencia, i.), Kieran Richardson (Fulham, 750.000), Joe Cole (West Ham United, i.)
Távozott: Marc Albrighton (Leicester City, i.), Yacouba Sylla (kölcsönbe, Kayseri Erciyesspor), Nathan Delfouneso (szl.), Nicklas Helenius (kv., Aalborg), Jordan Bowery (Rotherham United, 300.000)
FC BURNLEY
Érkezett: Michael Kightly (Stoke City, 1.900.000), Marvin Sordell (Bolton, 630.000), Matthew Taylor (West Ham United, i.), Steven Reid (West Bromwich, i.), Lukas Jutkiewicz (Middlesbrough, 1.900.000.), Matthew Gilks (Blackpool, i.)
Távozott: Junior Stanislas (Bournemouth, i.), David Edgar (Birmingham City, i.), Chris Baird (West Bromwich, i.), Keith Treacy (szl.), Joseph Mills (Oldham Athletic, i.), Brian Stock (szl.), Nick Liversedge (szl.), Archie Love (szl.), Kyle Brownhill (szl.), Micah Evans (szl.), Luke Conlan (szl.)
CHELSEA
Érkezett: Cesc Fabregas (FC Barcelona, 33.000.000.), Diego Costa (Atlético Madrid, 38.000.000.), Mario Pasalic (Hajduk Split, 2.500.000.), Filipe Luís (Atlético Madrid, 20.000.000), Jamal Blackman (Chelsea U21), Patrick van Aanholt (kv., Vitesse), Thibaut Courtois (kv., Atlético Madrid), Marko Marin (kv., Sevilla), Oriol Romeu (kv., Valencia), Thorgan Hazard (kv., Zulte-Waregem), Lucas Piazón (kv., Vitesse), Wallace (kv., Inter), Stipe Perica (kv., NAC), Christian Atsu (kv., Vitesse), Ulises Dávila (kv., Córdoba), Matej Delac (kv., FK Sarajevo), Billy Clifford (kv., Royal Antwerp), Kurt Zouma (kv., Saint-Étienne), Gaël Kakuta (kv., Lazio), Cristian Cuevas (kv., FC Eindhoven)
Távozott: David Luiz (PSG, 49.500.000.), Thorgan Hazard (k., Borussia Mönchengladbach), Samuel Eto'o (szl.), Tomás Kalas (k., 1. FC Köln), Ashley Cole (Roma, i.), Wallace (k., Vitesse), Frank Lampard (szl.), Milan Lalkovic (szl.), Henrique Hilário (szl.), Sam Hutchinson (Sheffield Wednesday, i.), Jhon Pírez (szl.), George Saville (szl.), Danny Pappoe (szl.), Demba Ba (Besiktas, 6.000.000)
CRYSTAL PALACE
Érkezett: Alex Wynter (kv., Portsmouth), Kwesi Appiah (kv., Cambridge United), Chris Kettings (Blackpool, i.), José Campana (kv., Nürnberg)
Távozott: Kagisho Dikgacoi (Cardiff City, i.), Jonathan Parr (Ipswich Town, i.), Dean Moxey (Bolton, i.), Danny Gabbidon (szl.), Neil Alexander (Heart, i.), Aaron Wilbraham (Bristol City, i.), Ibra Sekajja (szl.), Alex Wynter (k., Portsmouth), Ross Fitzsimons (Bolton U21), Kwesi Appiah (k., Cambridge), Alastair Gordon (szl.)
EVERTON
Érkezett: Gareth Barry (Manchester City, i.)
Távozott: Aposztolosz Velliosz (szl.), Magaye Gueye (szl.), Mason Springthorpe (szl.), Gerard Deulofeu (kv., Barcelona), Lacina Traoré (kv., Monaco)
HULL CITY
Érkezett: Thomas Ince (Blackpool, 4.430.000), Robert Snodgrass (Norwich City, 7.500.000), Jake Livermore (Tottenham, 10.100.000), Jarrod Bowen (Hereford United, i.), Johan Ter Horst (Folkestone Invicta)
Távozott: Matty Fryatt (Nottingham Forest, i.), Robert Koren (szl.), Cameron Stewart (Ipswich Town, i.), Abdoulaye Fayé (szl.), Conor Henderson (Crawley Town, i.)
LEICESTER CITY
Érkezett: Marc Albrighton (Aston Villa, i.), Ben Hamer (Charlton Athletic, i.), Matthew Upson (Brighton and Hove Albion, i.), Paul Gallagher (kv., Preston), Jack Barmby (Manchester United, i.), Futács Márkó (kv., Diósgyőri VTK)
Távozott: Sean St Ledger (szl.), Zak Whitbread (Derby County, i.), Lloyd Dyer (Watford, i.), Futács Márkó (Mersin Idmanyurdu, i.), Neil Danns (Bolton, i.), Paul Gallagher (kv., Preston), Kevin Phillips (visszavonult), George Taft (Burton Albion, i.), Ben Frempah (Ross County, i.)
LIVERPOOL
Érkezett: Lazar Markovics (Benfica, 25.000.000.), Adam Lallana (Southampton, 31.000.000.), Emre Can (Bayer Leverkusen, 12.000.000.), Rickie Lambert (Southampton, Southampton, 5.500.000.), Kevin Stewart (Tottenham, i.), Lawrence Vigouroux (Tottenham, i.), Suso (kv., Almería), Pepe Reina (kv., Napoli), Adorján Krisztián (kv., Groningen), Tiago Ilori (kv., Granada), Sebastián Coates (kv., Nacional Montevideo)
Távozott: Luis Suárez (Barcelona, 81.000.000.), Iago Aspas (k., Sevilla), Luis Alberto (k., Málaga), Michael Ngoo (szl.), Jakub Sokolik (Yeovil Town, i.), Aly Cissokho (kv., Valencia)
MANCHESTER CITY
Érkezett: Fernando Reges (Porto, 15.000.000.), Bacary Sagna (Arsenal, i.), Willy Caballero (Málaga, 8.000.000.), Bruno Zuculini (Racing Club, 2.500.000.), Ellis Plummer (kv., St. Mirren), Adam Drury (kv., Peterborough), Karim Rekik (kv., PSV)
Távozott: Joleon Lescott (West Bromwich, i.), Gareth Barry (Everton, i.), Costel Pantilimon (Sunderland, i.), Alex Henshall (Ipswich Town, i.), Alex Nimely (szl.), Adam Drury (k., Peterborough), Ellis Plummer (k., St. Mirren), Albert Rusnák (k., Cambuur-Leeuwarden)
MANCHESTER UNITED

Érkezett: Ander Herrera (Athletic Bilbao, 36.000.000.), Luke Shaw (Southampton, 37.500.000.), Vanja Milinkovics-Szavics (Vojvodina), Bebé (kv., Pacos Ferreira), Ángelo Henríquez (kv., Real Zaragoza), Federico Macheda (kv., Birmingham City), Sam Johnstone (kv., Doncaster Rovers), Anderson (kv., Fiorentina)

Távozott: Nemanja Vidics (Inter, i.), Alexander Büttner (Dinamo Moszkva, 5.500.000.), Rio Ferdinand (Queens Park, i.), Federico Macheda (Cardiff City, i.), Ryan Giggs (visszavonult), Jack Barmby (Leicester City, i.), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, i.), Jack Rudge (szl.), Sam Byrne (szl.), Vanja Milinkovics-Szavics (k., Vojvodina), Jonathan Sutherland (szl.)
NEWCASTLE UNITED
Érkezett: Siem de Jong (Ajax, 8.700.000.), Rémy Cabella (Montpellier, 10.000.000.), Jack Colback (Sunderland, i.), Ayoze Pérez (Tenerife, 2.200.000.), Mehdi Abeid (kv., Panathinaikosz), Romain Amalfitano (kv., Dijon), Jonás Gutiérrez (kv., Norwich City), Daryl Janmaat (Feyenoord, 6.000.000), Emmanuel Riviere (Monaco, 6.320.000)
Távozott: Shola Ameobi (szl.), Dan Gosling (Bournemouth, i.), Romain Amalfitano (Dijon, i.), Conor Newton (Rotherham United, i.), James Tavernier (Wigan), Steven Logan (Annan Athletic, i.), Michael Richardson (szl.), Luuk de Jong (kv., Borussia Mönchengladbach), Mathieu Debuchy (Arsenal, 15.000.000)
QUEENS PARK RANGERS
Érkezett: Júlio César (kv., Toronto), Pak Dzsi Szung (kv., PSV), Esteban Granero (kv., Real Sociedad), Stéphane Mbia (kv., Sevilla), Adel Taarabt (kv., Milan), Rio Ferdinand (Manchester United, i.)
Távozott: Stéphane Mbia (szl.), Josszi Benajun (Maccabi Haifa, i.), Andy Johnson (szl.), Aaron Hughes (szl.), Hogan Ephraim (szl.), Sam Magri (szl.), Pak Dzsi Szung (visszavonult), Luke Young (visszavonult), Ángelo Balanta (szl.), Emmanuel Monthe (szl.), Mo Sharif (szl.), Tom Hitchcock (Milton Keynes, i.), Niko Kranjcar (kv., Dinamo Kijev), Dellatorre (kv., Atlético Paranaense)
SOUTHAMPTON
Érkezett: Dusan Tadics (Twente, 13.000.000.), Graziano Pelle (Feyenoord, 10.000.000.), Emmanuel Mayuka (kv., Sochaux), Pablo Osvaldo (kv., Juventus), Billy Sharp (kv., Doncaster Rovers)
Távozott: Luke Shaw (Manchester United, 37.500.000.), Adam Lallana (Liverpool, 31.000.000.), Rickie Lambert (Liverpool, 5.500.000.), Danny Fox (Nottingham Forest, i.), Guly (szl.), Lee Barnard (Southend United, i.), Jonathan Forte (szl.), Matt Young (szl.), Jamal Branker (szl.), Joe Curtis (szl.), Andy Robinson (Bolton, i.)
STOKE CITY
Érkezett: Mame Diouf (Hannover, i.), Phil Bardsley (Sunderland, i.), Steve Sidwell (Fulham, i.), Maurice Edu (kv., Philadelphia Union), Dionatan (Dukla Banská Bystrica, i.), Juan Agudelo (kv., Utrecht)
Távozott: Michael Kightly (Burnley, 1.900.000), Matthew Etherington (szl.), Lucas Dawson (szl.), Jordan Keane (Alfreton Town, i.)
SUNDERLAND
Érkezett: Jordi Gómez (Wigan, i.), Costel Pantilimon (Manchester City, i.), Billy Jones (West Bromwich, i.), Alfred N'Diaye (kv., Real Betis), Modibo Diakité (kv., Fiorentina), Cabral (kv., Genoa), Billy Knott (kv., Port Vale)
Távozott: Craig Gardner (West Bromwich, i.), Jack Colback (Newcastle United, i.), Phil Bardsley (Stoke City, i.), David Vaughan (Nottingham Forest, i.), Carlos Cuéllar (szl.), Andrea Dossena (szl.), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday, i.), Óscar Ustari (szl.), Billy Knott (Bradford City, i.), John Egan (Gillingham, i.), Jordan Laidler (szl.), Jordan Watson (szl.), Ondrej Celustka (kv., Trabzonspor), Marcos Alonso (kv., Fiorentina), Santiago Vergini (kv., Estudiantes)
SWANSEA CITY
Érkezett: Bafetimbi Gomis (Olympique Lyon, i.), Lukasz Fabianski (Arsenal, i.), Marvin Emnes (Middlesbrough, 1.700.000.), Stephen Kingsley (Falkirk, 1.075.000), Daniel Alfei (kv., Northampton)
Távozott: David N'Gog (szl.), Leroy Lita (szl.), Daniel Alfei (k., Northampton), Jernade Meade (szl.), Jonathan de Guzmán (kv., Villarreal), Roland Lamah (kv., Osasuna), Álvaro Vázquez (kv., Getafe), Marvin Emnes (kv., Middlesbrough), Michu (k., Napoli, 1.250.000)
TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett: Grant Hall (kv., Birmingham), Grant Ward (kv., Chicago Fire), Iago Falqué (kv., Rayo Vallecano), Luke McGee (kv., Harlow Town)
Távozott: Jake Livermore (Hull City, 10.100.000.), Heurelho Gomes (Watford, i.), Kevin Stewart (Liverpool, i.), Grant Hall (k., Birmingham), Roman Michael-Percil (szl.), Lawrence Vigouroux (Liverpool, i.), Giancarlo Gallifuoco (szl.), Jonathan Miles (szl.), Alex Pritchard (k., Brentford)
WEST BROMWICH ALBION
Érkezett: Joleon Lescott (Manchester City, i.), Craig Gardner (Sunderland, i.), Sébastien Pocognoli (Hannover, 1.900.000), Chris Baird (Burnley, i.), Scott Allan (kv., Birmingham), Brown Ideye (Dinamo Kijev, 10.000.000)
Távozott: Liam Ridgewell (szl.), Billy Jones (Sunderland, i.), Steven Reid (Burnley, i.), Diego Lugano (szl.), Gera Zoltán (Ferencváros, i.), Scott Allan (szl.), Cameron Gayle (Shrewsbury, i.), Goran Popov (kv., Dinamo Kijev), Matej Vydra (kv., Udinese), Morgan Amalfitano (kv., Olympique Marseille), Thievy Bifouma (kv., Espanyol), George Thorne (Derby County)
WEST HAM UNITED
Érkezett: Cheikhou Kouyaté (Anderlecht, 7.500.000.), Mauro Zárate (Vélez Sarsfield), Aaron Cresswell (Ipswich Town, 2.500.000.), Diego Poyet (Charlton Athletic), Enner Valencia (Pachuca, 15.000.000)

Távozott: Joe Cole (Aston Villa, i.), Jack Collison (szl.), Matthew Taylor (Burnley, i.), Alou Diarra (szl.), George McCartney (szl.), Jordan Spence (szl.), Callum Driver (szl.), Pablo Armero (kv., Napoli), Marco Borriello (kv., Roma), Antonio Nocerino (kv., Milan), Raphael Spiegel (k., Crawley Town)

AZ ÉLVONALBÓL KIESŐ CSAPATOK
CARDIFF CITY
Érkezett: Javi Guerra (Real Valladolid, i.), Adam Le Fondre (Reading), Kagisho Dikgacoi (Crystal Palace, i.), Guido Burgstaller (Rapid Wien, 700.000), Federico Macheda (Manchester United, i.), Ben Nugent (kv., Yeovil Town), Joe Ralls (kv., Yeovil Town), Etien Velikonja (kv., Rio Ave)
Távozott: Andrew Taylor (Wigan), Don Cowie (Wigan, i.), Simon Lappin (szl.), Tommy Smith (szl.), Ben Nugent (k., Yeovil Town), Craig Bellamy (visszavonult), Kevin McNaughton (k., Bolton)
FULHAM
Érkezett: Ross McCormack (Leeds United, 11.830.000), Konsztantinosz Sztafilidisz (k., Bayer Leverkusen), Kay Voser (FC Basel, 800.000), Adam Taggart (Newcastle United Jets, 250.000), Tim Hoogland (Schalke, i.), Shaun Hutchinson (Motherwell, i.), Bryan Ruiz (kv., PSV)
Távozott: Pajtim Kaszami (Olympiakosz, 5.000.000), Brede Hangeland (szl.), Johnny Heitinga (Hertha, i.), Sascha Riether (Freiburg, 350.000), Kieran Richardson (Aston Villa, 750.000), Steve Sidwell (Stoke City, i.), Derek Boateng (Rayo Vallecano, i.), John Arne Riise (szl.), Jorgosz Karagunisz (szl.), Matthew Briggs (szl.), Damien Duff (Melbourne City, i.), Mahamadou Diarra (szl.), Neil Etheridge (szl.), William Kvist (kv., VfB Stuttgart)
NORWICH CITY

Érkezett: Kyle Lafferty (Palermo, 4.500.000), Lewis Grabban (Bournemouth), Adel Gafaiti (Norwich City U21), Remi Matthews (Norwich City U21)

Távozott: Robert Snodgrass (Hull City, 7.500.000), David Fox (szl.), Carlo Nash (szl.), Rod Young (Welling United, i.), Johan Elmander (kv., Galatasaray), Jonás Gutiérrez (kv., Newcastle United), Joseph Yobo (kv., Fenerbahce)
lezárva hétfőn délben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik