Liverpool: megkapta eltiltását a Tottenham ellen kiállított Jones és Diogo Jota

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 08:46
null
Curtis Jonesnak három bajnokit kell kihagynia az Yves Bissoumával szemben elkövetett szabálytalansága miatt (Fotó: Getty Images)
Megkapta büntetését az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 7. fordulójának rangadóján kiállított két Liverpool-játékos, Curtis Jones és Diogo Jota – számolt be róla honlapján a Mersey-parti klub.

 

A „vörösök” a Tottenham elleni idegenbeli rangadón a 26. percben kerültek emberhátrányba, amikor Curtis Jones rálépett Yves Bissouma sípcsontjára, ami miatt Simon Hooper játékvezető elsőre még csak sárga lapot adott, de a visszanézés után, egy kimerevített kép alapján úgy ítélte meg, az U21-es Európa-bajnok angol középpályás tette piros lapot érdemel.

A Liverpool fellebbezett a döntés ellen, de ezt a klub beszámolója szerint elutasították, ezért Jonesnak ki kell hagynia a Brighton, az Everton és a Nottingham elleni bajnokikat.

A „vörösök” a mérkőzést kettős emberhátrányban fejezték be, ugyanis a csereként pályára lépő Diogo Jota a 68. és a 69. percben is sárga lapot kapott Destiny Udogie buktatása miatt – bár az első figyelmeztetésnél erősen véleményes ítélet született –, a portugál támadó pedig a kiállítás miatt nem játszhat a hétvégi, Brighton elleni találkozón.

 

A mérkőzés nagy visszhangot váltott ki szerte a világon, de nem elsősorban a Liverpool játékosainak kiállításai, hanem Luis Díaz elvett, ám szabályos gólja miatt, amely után a játékvezetői stáb közötti audiofelvételt is nyilvánosságra hozták.A VAR-szobában ülő Darren England és Dan Cook akik a meccs előtt 48 órával még az Egyesült Arab Emírségekben működtek közre – nem dolgozhat a hétvégi fordulóban, ellenben a meccset vezető Simon Hooperre bízták az Everton–Bournemouth bajnokit, míg a Tottenham–Liverpoolon negyedik játékvezetőként közreműködő Michael Oliver videobíróként tevékenykedik a Luton–Tottenhamen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik