PL: a skót ügynök megszólalt Sala utazása kapcsán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 12:46
A hétfő éjjel eltűnt Emiliano Sala tragédiája kapcsán megszólalt Willie McKay játékosügynök, akiről azt híresztelték, hogy az ő tulajdonában lévő kisrepülővel utazott az argentin labdarúgó Nantes-ból Cardiffba.

A skót játékosmenedzser elismerte, hogy segített az utazás megszervezésében, azt viszont leszögezte, hogy a repülőgép és a pilóta kiválasztásához semmi köze nem volt.

Willie McKay egyik fia, Mark szintén játékosügynök, ő segített a Nantes-nak a Sala eladásáról folytatott tárgyalássorozatban. A másik fia, Jack pedig a Cardiff City játékosa, akivel az üzlet nyélbe ütése után kommunikált az argentin a repülőútról.

„A játékosok utaztatásában sokat segített nekünk az évek során David Henderson, ezúttal is tőle kértünk segítséget. Nem volt beleszólásunk abba, milyen gépet és pilótát jelölnek ki. Különösen fontosnak tartom kiemelni, hogy nem az én tulajdonomban volt az eltűnt repülő” – mondta a BBC-nek Willie McKay, hozzátéve, hogy ezeket a részleteket már Sala családjával is tisztázta.

Megmutatta, milyen üzenetváltások történtek Sala és Jack McKay között, ezek közül több a BBC birtokába is eljutott.

A beszélgetésben Jack McKay felajánlotta Salának, hogy szerveznek magángépet, aminek az argentin örült, mert a menetrend szerinti járatok időpontjai nem kedveztek. Amikor Sala arról érdeklődött, mibe kerül az utazás, Jack azt írta vissza neki, hogy ingyenes, majd gólpasszokkal hálálja meg Cardiffban. Végül Sala többször rákérdezett, hogy az üzenetéhez csatolt fotón szereplő csomagja elfér-e a repülőn, de McKay megnyugtatta, hogy emiatt ne aggódjon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik