FA-kupa: Woody Harrelson előtt jutott tovább az Arsenal?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 18:56
null
Giroud második találata nagyon szép volt (Fotó: Reuters)
Az Arsenal könnyed és látványos játékkal 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Middlesbrough-t az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A címvédő mindkét találatát Olivier Giroud szerezte.

A Manchester City már pórul járt. A Middlesbrough az előző fordulóban meglepetésre búcsúztatta a Premier League címvédőjét, nagy kérdés volt, hogy most megteszi-e ezt az FA-kupa címvédőjével is? A válasz: nem. Az Arsenal ugyanis az első pillanattól kezdve komolyan vette a találkozót, végig fölényben játszott, és – a Cityvel ellentétben – gólokat is lőtt a másodosztályú együttesnek.

Bár folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket Arsene Wenger együttese az Emiratesben, megroppantani csak az első fél óra végén tudta ellenfelét. A 27. percben egy végletekig kijátszott akció végén Kieran Gibbs bepasszát követően belsőzte a labdát Olivier Giroud a kapuba. Két perccel később ismét a francia támadó volt eredményes: gyönyörű közeli kapáslövésénél Tomás Mejías, a Boro kapusa esélytelen volt.

A találkozón bemutatkozott Gabriel Paulista, az Arsenal nemrég szerződtetett brazil hátvédje. Sok dolga azonban, akárcsak az egész Arsenal-védelemnek, nem volt a Villarrealtól érkező játékosnak. Az 55. percben azonban sárga lapot érően állította meg a ritka Middlesbrough-támadások egyikét.

A 64. percben közel került a harmadik gólhoz az Arsenal, de Alexis Sánchez bal alsó sarkot megcélzó fejese után óriásit védett Mejías. Túl sok izgalmat azonban így sem tartogatott a második félidő, az Arsenal több szép kontrát vezetett, de nem talált be, a Boro pedig nem tudott mit kezdeni a londoniak védelmével.

Harrelson! Te vagy az?
Harrelson! Te vagy az?

A második félidő legizgalmasabb kérdése így gyakorlatilag az volt, hogy tényleg Woody Harrelson tekintette-e meg az összecsapást a nézőtéren vagy valaki, aki nagyon hasonlít az amerikai színészre. Mindenesetre a világhálón találtunk olyan megfejtést, hogy a színész azért ment ki a mérkőzésre, hogy meglesse Arsene Wenger cipzárfelhúzó-technikáját, ugyanis ő fogja játszani a francia menedzsert a róla készülő filmben.

Ennek az elméletnek túl nagy valóságalapja nincsen. Nem úgy mint annak, hogy a címvédő bejutott a legjobb nyolc közé – könnyed játékkal.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Arsenal–Middlesbrough (II. oszt.) 2–0
(Giroud 27., 29.)
KORÁBBAN
Bradford City (III.)–Sunderland 2–0 (O'Shea 3. – öngól, Stead 61.)
Aston Villa–Leicester City 2–1 (Bacuna 68., Sinclair 90., ill. Kramaric 91.)

A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÓ CSAPATOK
Arsenal
Aston Villa
Blackburn Rovers (II.)
Bradford (III.)
Liverpool
Preston NE (III.) vagy Manchester United
Reading (II.)
West Bromwich Albion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik