Terry a tavalyi BL-döntőn történtek ellenére újból vállalna tizenegyest

Vágólapra másolva!
2009.04.01. 00:55
Címkék
John Terry eddigi pályafutása legnagyobb sikerét érhette volna el, ha a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőn a kapuba talál a tizenegyespárbajban. Azonban hibázott, a trófea pedig a Manchester Unitedé lett, ennek ellenére újból vállalná a tizenegyes rúgását, ha megint erre kerülne sor. A védő beszélt arról is, hogy szerinte az angol válogatott igenis képes kiugró eredmény elérésére nagy tornán is, mivel játékosai már megszerezték a kellő rutint, ami a nagy meccsek megnyeréséhez szükséges.
Terry (jobbra) jókedvűen készült az Ukrajna elleni vb-selejtezőre
Fotó: Reuters
Terry (jobbra) jókedvűen készült az Ukrajna elleni vb-selejtezőre
Terry (jobbra) jókedvűen készült az Ukrajna elleni vb-selejtezőre
Fotó: Reuters
Terry (jobbra) jókedvűen készült az Ukrajna elleni vb-selejtezőre
Egy lépésre került a hőn áhított céltól, a BL-győzelemtől, csapatkapitányként rúghatta volna be a sorsdöntő tizenegyest, ő azonban megcsúszott, és mellélőtte a labdát. Aki viszont azt hiszi, hogy a 28 éves Terry emiatt a jövőben nem állna oda a labda mögé ilyen szituációban, téved.

„Sohasem félnék elvállalni egy újabb tizenegyest, legyen szó a válogatottról vagy a Chelsea-ről – mondta a FourFourTwo magazinnak Terry. – Korábban is többször rúgtam már, és akkor nem hibáztam, így számomra ez nem téma. Sosem futamodom meg a feladatok elől, csapatkapitányként pedig példát kell mutatnom.”

Terry nemcsak a Chelsea-ben, hanem az angol válogatottban is viseli a csapatkapitányi karszalagot, ami elmondása szerint hatalmas megtiszteltetés számára.

„Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor a csehek elleni felkészülési meccs előtt megkaptam a karszalagot, mivel az egész csapat előtt tudatták ezt velem, nem pedig előtte, négyszemközt” – folytatta a védő, aki azonban fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ha nem ő lenne a csapatkapitány, akkor is ugyanolyan elánnal játszana.

Az idő majd eldönti, hogy Terrynek lesz-e lehetősége kompenzálni hibáját, mint tette azt Stuart Pearce, aki az 1990-es vb elődöntőjében hibázott az NSZK ellen, hogy aztán hat évvel később az angol labdarúgás történetének egyik legmeghatóbb pillanatát produkálva a spanyolok elleni Eb-negyeddöntőn értékesítse a saját tizenegyesét a párbajban (az elődöntőben ezt megismételte, de ekkor megint a németek jutottak tovább). Terry mindenesetre bízik benne, hogy a válogatottal túllépnek végre saját árnyékukon, és jó eredményt érnek el a 2010-es vb-n.

„Ha megnézzük a csapatot, számos labdarúgó játszik benne, aki klubszinten már részt vett nagy döntőn, például a BL-ben. Márpedig ilyen szintre csak azok képesek eljutni, akik mentálisan elég erősek.”

Persze a jövő évi vb-re előbb még ki kell jutni, Terry pedig mindent elkövet, hogy ne kelljen még egyszer átélnie azt a csalódottságot, amit a 2008-as Eb-ről való lemaradás okozott.

„Nem számít, mennyit keresel, két nagy torna létezik, és pályafutásod alatt nincs túl sok alkalmad részt venni ezeken. Mindannyiunkat nagyon megviselt a kudarc, de az azóta elért eredményeinkkel újra magunk mellé állítottuk a szurkolókat, és most már együtt megyünk előre az úton” – fejezte be hangzatos mondattal a Chelsea játékosa.

Anglia szerdán tehet újabb, hatalmas lépést a jövő évi vb felé, ha a Wembley-ben legyőzi Ukrajnát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik