Carlo Ancelotti: „Didier Drogba pótolhatatlan, John Terry nem eladó”

Vágólapra másolva!
2009.07.22. 12:05
Újabb hároméves szerződést kínált a Chelsea Didier Drogbának. Az elefántcsontparti támadó a csapat egyesült államokbeli túrája után alá is írhatja a papírokat – írja a Guardian.
Terryre és Drogbára is számít Carlo Ancelotti
Fotó: Action Images (archív)
Terryre és Drogbára is számít Carlo Ancelotti
Terryre és Drogbára is számít Carlo Ancelotti
Fotó: Action Images (archív)
Terryre és Drogbára is számít Carlo Ancelotti

Míg sok angol együttes vérre menő küzdelmet folytat egy-egy új játékos megszerzéséért, a Chelsea jelenlegi keretének legjobbjaival van elfoglalva.

A napokban a legnagyobb visszhangot a John Terry, a klub élő legendája körüli történések keltették, melyek szerint a Manchester City 40 millió fontot is hajlandó fizetni az angol válogatott labdarúgóért. Erre a londoni csapat részéről továbbra is csak egy válasz létezik: Terry nem eladó. Most pedig Didier Drogba került a reflektorfénybe.

A csapat olasz menedzsere, Carlo Ancelotti több játékossal kapcsolatban kinyilvánította konkrét véleményét. Drogbát például egyenesen pótolhatatlannak nevezte, s tekintve, hogy az elefántcsontparti támadót meglehetősen sokszor, sok csapattal hírbe hozták, mindenképpen egyértelmű fejleménynek tekinthetjük a menedzser szavait.

„Drogba nagyon fontos számunkra, és azt akarjuk, hogy itt maradjon a csapatnál. Már beszéltem vele, és ő is jól tudja, mit akar: örül, hogy továbbra is a Chelsea-ben futballozhat” – nyilatkozta Ancelotti.

A klub által kínált kontraktus újabb három évet jelentene Drogbának a Temze partján. Mellette John Obi Mikel, Ashley és Joe Cole is új szerződésre számíthat az új idény kezdete előtt.

Természetesen távozókról is beszélt Ancelotti, köztük nem kisebb névről, mint az aranylabdás Andrij Sevcsenkóról. Az ukrán támadót már összehozták az AC Milannal, a Dinamo Kijevvel, a Fenerbahcével és legutóbb a Zenit Szentpétervárral is. Biztosat egyelőre senki sem tud a korábbi Milan-kedvencről.

„E pillanatban Andrij is ugyanolyan játékosa a klubnak, mint a többiek. Beszélhetünk erről mindennap, de az a helyzet, hogy majd augusztus végén közösen eldöntjük, hogyan tovább. Nem gördítünk akadályt távozása elé, mindenesetre hivatalos ajánlatot még egyetlen csapattól sem kaptunk” – idézi az olasz mestert a Guardian.

Ancelotti elmondása szerint lehetnék még további távozók, de jelenleg teljesen elégedett a Chelsea aktuális keretével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik