Terry: „Hiddink fenékbe billentett minket, és erre szükségünk is volt”

Vágólapra másolva!
2009.03.17. 09:15
John Terry, a Chelsea csapatkapitánya szerint Guus Hiddink érkezésével a londoni gárda játékosai megkapták azt, amire már nagyon régóta szükségük volt: egy jó, alapos fenékbe billentést… A középhátvéd a Timesnak elmondta: az új szakvezető hatása és Michael Essien visszatérése kulcsfontosságú lehet a bajnoki hajrában, mint ahogy a Manchester United Liverpool elleni, súlyos veresége is.
Hiddink érkezése Terry szerint nagyon kellett a Chelsea-nek
Fotó: Reuters
Hiddink érkezése Terry szerint nagyon kellett a Chelsea-nek
Hiddink érkezése Terry szerint nagyon kellett a Chelsea-nek
Fotó: Reuters
Hiddink érkezése Terry szerint nagyon kellett a Chelsea-nek
„Amióta új menedzserünk van, jól megy a csapatnak a játék, és jönnek az eredmények is. Hiddink megváltoztatott jó néhány dolgot, ráadásul alaposan fenékbe billentett minket, és akkor pontosan erre volt szükségünk” – nyilatkozta John Terry a Timesnak.

A Chelsea Hiddink kinevezése óta látványosan feljavult, köszönhetően a tréner új módszereinek: a holland szakember Luiz Felipe Scolarinál sokkal keményebben fogja a labdarúgókat, pörgősebb edzéseket tart és szigorúbban is fegyelmez elődjénél. A felfelé ívelő forma pedig szurkolóknak és játékosoknak egyaránt azt sugallja: a „kékek” ott lehetnek a bajnoki aranycsatában.

„Most már nincs mese: sorozatos győzelmeket kell aratnunk, és a bajnokság végéig üldözni a Manchester Unitedet. Megmutattuk az erőnket az elmúlt hónapban, és ha így futballozunk továbbra is, akkor rájuk is nagy nyomás nehezedik” – mondta Terry.

„Michael Essien visszatérése nagyon fontos volt, amint ezt a góljai is mutatják. Azt hittük, hogy kell egy kis idő, amíg játékba lendül a sérülése után, de egyből remek teljesítményt nyújt. Eszméletlenül keményen dolgozott fél évig, és a sok-sok elvégzett munka most kamatozik. Egy gép az az ember, no meg egy briliáns képességű játékos is emellett” – dicsérte a csapatkapitány a súlyos sérülést követően visszatérő ghánai klasszist.

A Chelsea rutinos védője a hétvégi forduló után reméli: a listavezető Manchester United Liverpool elleni bukása nem egyszeri botlás volt…

„Remek játékosaik vannak, de kérdés, hogy egy ilyen súlyos vereség milyen hatással lesz rájuk. Remélem, ez egy kudarcsorozat előhírnöke volt a United számára. Nekünk hoznunk kell a három pontokat, és közben reménykedni, hogy a riválisok botlanak” – fogalmazott Terry.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik