A City emelte a tétet: 40 millió fontot is fizetnének Terryért

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 10:57
Bár már két Manchester City-ajánlatot visszautasított a Chelsea, Mark Hughes menedzser nem tett le arról, hogy leigazolja a londoni kékek csapatkapitányát, John Terryt. A Daily Mail szerint akár 40 millió fontot is fizetne érte. Eközben Frank Lampard elmondta, akkor is tiszteletben kell tartani a védő döntését, ha elhagyja a londoni klubot.
John Terry (balra) és Frank Lampard nem csak csapattársak, barátok is
Fotó: Action Images (archív)
John Terry (balra) és Frank Lampard nem csak csapattársak, barátok is
John Terry (balra) és Frank Lampard nem csak csapattársak, barátok is
Fotó: Action Images (archív)
John Terry (balra) és Frank Lampard nem csak csapattársak, barátok is

„Visszautasítottuk a Manchester City ajánlatát John Terryért. Már másodszor tettük világossá a City előtt, hogy nem kívánunk tárgyalni ebben az ügyben” – mondta Peter Kenyon, a Chelsea ügyvezetője a manchesteriek második, 30 milliós ajánlata után.

A City menedzsere, Mark Hughes azonban nem mond le a védőről, a Daily Mail úgy tudja, hogy immár 40 millió fontot is fizetne John Terryért.

Nem csoda, hogy a Manchester City védőt szeretne igazolni, ugyanis eddig főképp támadókat szerzett a csapat – a csatársorba érkezett Roque Santa Cruz, Carlos Tévez és Emmanuel Adebayor –, holott az előző szezonban 50 gólt kapott a bajnokságban, vagyis ráférne az erősítés a hátsó alakzatra.

Eddig azonban a kiszemeltek közül Terryn kívül az Everton védőjét, Joleon Lescottot és az Arsenal elefántcsontparti játékosát, Kolo Tourét sem sikerült megszereznie.

Eközben a Chelsea csapatkapitánya, Frank Lampard kiállt Terry mellett. „Nem tudom, mit tennék John helyében, de a klubnál mindenki azt szeretné, hogy maradjon” – kezdte Lampard a The Timesnak adott nyilatkozatát.

„Nehéz helyzetben van John, nem könnyű a döntés, de bárhogy is határoz, azt mindenkinek tiszteletben kell tartania” – mondta Lampard, aki bízik benne, hogy Terryt akkor sem érik kritikák, ha elhagyja a Chelsea-t.

Persze elsősorban nem Terryn, hanem a londoniakon múlik, hogy létrejöhet-e az átigazolás, hiszen a védőt 2012-ig szerződés köti a csapathoz. Ám ha a két klub megegyezik, valóban kérdéses, hogyan dönt a 28 éves játékos. Hírek szerint a Manchester City ligacsúcsot jelentő, heti 250 ezer fontos fizetést garantálna neki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik