Wenger: Samir Nasri máris bizonyította, hogy jó „vásár” volt

Vágólapra másolva!
2008.10.20. 17:44
Az angol élvonalban szereplő Arsenal menedzsere, Arsene Wenger szokásához híven a nyáron több fiatalt szerződtetett a klubhoz, és úgy tűnik, közülük a 15.8 millió fontért igazolt 21 éves Samir Nasri nyolc forduló elteltével már igazolta is, hogy jó vétel volt. Erről maga a francia szakember nyilatkozott hétfőn angol újságíróknak, miután csapata a hétvégén többek között Nasri góljával győzte le az Evertont.
Samir Nasri (balra) jól játszott az Everton ellen, ő szerezte csapata első gólját
Fotó: Action Images
Samir Nasri (balra) jól játszott az Everton ellen, ő szerezte csapata első gólját
Samir Nasri (balra) jól játszott az Everton ellen, ő szerezte csapata első gólját
Fotó: Action Images
Samir Nasri (balra) jól játszott az Everton ellen, ő szerezte csapata első gólját

„Amikor szerződtettük Nasrit, úgy gondoltam, hogy legalább fél évre lesz szüksége, amíg felveszi azt a ritmust, amelyet az angol bajnokság megkíván, ehhez képest már most bizonyította, hogy számíthatok rá” – nyilatkozta a francia középpályásról Arsene Wenger.

A nyáron sokan megmosolyogták az Arsenal menedzserét, amiért 15.8 millió fontot fizetett a Marseille-nek a minimális nemzetközi rutinnal rendelkező 21 éves középpályásért, de Wenger úgy gondolja, hogy az élet ismét őt igazolja.

„Rendkívül elégedett vagyok Nasrival, az eddigi teljesítményével és az edzéseken mutatott hozzáállásával egyaránt. Még csak nyolc bajnokin vagyunk túl, de máris bizonyította, hogy nagyon fontos tagja csapatunknak” – lelkendezett Wenger.

Nasri egyébként eddig öt angol bajnokin 371 percet játszott és két gólt szerzett, míg a Bajnokok Ligájában 64 perc jutott neki a Porto ellen, de mestere nyilatkozatát olvasva a jövőben alighanem a BL-ben is több lehetőség jut majd neki.

Wengerről az elmúlt években már sokszor kiderült, hogy rendkívüli érzéke van az ifjú talentumok felkarolásához. Az utóbbi néhány esztendőben olyan tehetségeket fedezett fel, mint Theo Walcott, Cesc Fabregas, Emmanuel Eboué, vagy Nicklas Brendtner.

Az idén nyáron szerződtetett fiatalok közül eddig Nasri kapta a legtöbb bizalmat Wengertől.

Az Osasunától kölcsönből visszatérő 19 éves mexikói Carlos Vela három bajnokin 44 percet, és két BL-meccsen 26 percet játszott. A 17 éves walesi „csodagyerek”, Aaron Ramseynek két bajnokin összesen 15 perc jutott, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy gólpasszt adjon.

Az utánpótláscsapattól felkerült 16 esztendős angol Jack Wilshire eddig összesen hat percet játszott a Blackburn ellen, míg a Werder Bremen második csapatától szerződtetett portugál-francia kettős állampolgár Amaury Bischoff még nem kapott lehetőséget.

NASRI GÓLJA AZ EVERTON ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik