NHL: túlórában nyert a Rangers, hatot kapott a Vancouver

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.22. 07:46
null
Johnny Gaudreau (Calgary Flames) próbálja becsapni ellenfelét (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknap tíz találkozója közül négy a hosszabbításban dőlt el – három a vendégcsapat javára –, egy pedig csak szétlövés után.

 

A San Jose Sharks kétszeri egyenlítés után vezetéshez is jutott a Boston Bruins ellen, ám a házigazda a záró harmadban lőtt három góljával fordított. A Rangers vezető találatára hárommal felelt a Devils, de előbbi a harmadik felvonás közepén öt perc alatt egyenlített, majd Kevin Klein 63. percben szerzett túlórás találatával a győzelmet is megszerezte. A mérkőzés első öt találata fórból született.

A Toronto Maple Leafs kétszeri egyenlítés után bedarálta a New York Islanderst, a Detroit Red Wings az 57. percig győztesnek érezhette magát Montrealban, ám a Canadiens akkor egyenlítette, majd a hosszabbítás 56. mp-ben győzött is.

Fordulatos mérkőzést követően a Nashville Predators szétlövéssel bizonyult jobbnak az Arizona Coyotesnál, a találkozón első szezonbeli gólját szerző Ryan Ellis értékesítette a győzelmet érő rávezetést. A Carolina Hurricanes csak szépíteni tudott a Winnipeg Jets vendégeként. A 3–1-es végeredmény a 47. percre kialakult, pedig ahogy indult a mérkőzés (7:03-nál 2–1 volt), az még igazi gólesős sejtetett még.

A Chicago Blackhawks az első harmad közepén 126 mp alatt elért hármasával eldöntötte a Philadelphia Flyers elleni meccset, főként, hogy a vendégek összes, szám szerint 32 lövése eredménytelennek bizonyult. A Dallas Stars otthon sokkolta az ellenfelét: a Vancouver Canucks a 22. percben már ötgólos hátrányban volt, a második harmadot 77 mp alatt kapott duplával kezdte. A hat dallasi gólból csupán egy volt emberelőnyös.

A Florida Panthers kétgólos előnyét a második játékrész közepén 31 mp alatt egyenlítette ki a Colorado Avalanche, a túlórás meccset végül Brad Boyes (Florida) gólja döntötte el. Nemcsak a gólokat, hanem a kapura lövéseket is szűken mérték a Calgary Flames–Tampa Bay Lightning összecsapáson, előbbiből három, utóbbiból összesen 44 került be a jegyzőkönyvbe.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–San Jose Sharks 5–3
New Jersey Devils–New York Rangers 3–4 – h. u.
New York Islanders–Toronto Maple Leafs 2–5
Montreal Canadiens–Detroit Red Wings 2–1 – h. u.
Nashville Predators–Arizona Coyotes 4–3 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Carolina Hurricanes 3–1
Chicago Blackhawks–Philadelphia Flyers 4–0
Dallas Stars–Vancouver Canucks 6–3
Calgary Flames–Tampa Bay Lightning 1–2 – h. u.
Colorado Avalanche–Florida Panthers 3–4 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik