Nagy Viktor Szolnokon marad, és Tokióig biztos folytatja

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2017.03.07. 10:38
null
Szolnokon és a válogatottnál továbbra is számíthatnak Nagy Viktorra (Fotó: AFP)
Nagy Viktor két évvel meghosszabbította szerződését a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatával, amellyel BL-t szeretne nyerni.

 

– Továbbra is a Dózsát erősíti – eszerint, illetve a háttérben hallható gyerekzsivaj alapján jól
érzik magukat Szolnokon.
– A város ideális a kisgyerekes családoknak, mi nagyon jól érezzük magunkat – kezdte Nagy Viktor, a Szolnoki Dózsa-Közgép kapusa, aki két év alatt két-két magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet, illetve egy BL-bronzot szerzett a klubjával. – Minden közel van, szép, zöldövezeti részben lakunk, tudunk kirándulni, biciklizni, sőt edzésre is mehetek bringával.

– …és nem árt, ha a csapat is erős.
– Ez így van, jó a csapat, szép az uszoda, a klub munkatársai szinte családtagként kezelnek minket, mindenben segítenek. Úgy voltam vele, ha a Szolnok szeretne velem hosszabbítani, és jó csapat lesz a jövőben is, maradok. Nem tudom még, meddig űzöm ezt a sportágat, de addig szeretném, amíg jó körülmények között tehetem.

– A maradása arra utal, erős lesz a Szolnok ősztől is. Mennyire?
– Maradjunk annyiban, a vezetőség azon dolgozik, hogy a folytatásban is jó legyen a Dózsa…

– Fontos az állandóság?
– Amikor a Vasasnál töltött kilenc év után Szegedre költöztünk, úgy gondoltam, ott fejezem be a pályafutásomat. Nem vagyok vándorló típus, nem is szerettem volna minden évben más városba költözni, és bár rugalmasak, a családtagjaimat sem akarnám ilyennek kitenni. Ezért is örülök, hogy Szolnokon megtaláltuk a helyünket, ez a harmadik idényem, újabb két évre írtam alá, ősszel Samu már itt kezdi az iskolát.

– Két évet hosszabbított, a mostani olimpiai ciklusból viszont három van még hátra. Tokióig biztosan folytatja?
– Mindenképpen! De most még nem érdemes erről beszélni, senki sem látja, mi lesz akkor – majd ha odaérünk, újra szóba hozhatjuk. Csak az évad végéig nézek előre, a közeljövőre szeretek fókuszálni. Nyugalmat ad a szerződéshosszabbítás, de ugyanúgy dolgoznom kell, most például meg akarom nyerni a Szolnokkal a bajnokságot, és Bajnokok Ligája-győztes szeretnék lenni.

A TELJES CIKKET, AMELYBŐL AZ IS KIDERÜL, NAGY VIKTOR A 2012-ES VAGY A 2016-OS OLIMPIÁT EMÉSZTETTE-E MEG KÖNNYEBBEN, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik