L. P. I. 2022.06.17 21:30 Frissítve: 2022.06.18 22:50

Nagy Viktor: „Mindent az olimpiára tettem fel…”; Poszteren Tokió magyar hősei

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Hazai ezüst után európai arany? – final four férfi kézilabdában. Ismét Kölnben játszik a friss magyar bajnoki második Telekom Veszprém, amely a Szeged elleni sokkból ocsúdva megpróbál a kontinenselit ellen csodát tenni. Vincze Szabolcs és Nedelykov Tamás helyszíni
jelentésében mindenki megszólal, aki él és mozog, a Kielcét, a szombati ellenfelet például a nyilatkozók között a Dujsebajev család több tagja is képviseli.

Vizes vb minden mennyiségben. Mindkét vízilabda-válogatottunk éremeséllyel száll vízbe, a fiúk a 2017-es ezüst után most az aranyra mennek, a lányok a dobogóért – esélyek, statisztikák vélemények és program két oldalon. A szombaton kezdő úszók közül szintén egy éremaspiráns, Szabó Szebasztián beszél arról, hogy most már itt az ideje vb-n is az éremszerzésnek…

Schäfer András igencsak érzelmesen élte meg a mögöttünk álló heteket. A futballválogatott egyik közönségkedvence már megkezdte nyári pihenőjét, de Pietsch Tiborra azért szakított időt, és nemcsak a Nemzetek Ligája-meccsekről, de az azokat kísérő körítésről és „riporteri”
teljesítményéről is megemlékezett.

És ha szombat, akkor Képes Sport 12 oldalon. Az új Karim Benzema-sorozat első részével, Zinédine Zidane-nal, Tammy Abrahammel, Iványi Dalmával, Elek Ákossal, Stark Tiborral és Trill Zsolttal.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.