Kásás Tamás ismét a válogatott keretben

Vágólapra másolva!
2011.12.08. 12:04
null
A Pekingben harmadik olimpiai bajnoki címét is megszerző Kásás egy másik kínai világverseny lemondása után tér <br />vissza a csapatba (Fotó: Action Images)
Címkék
A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes kihirdette 18 tagú keretét a januári eindhoveni Európa-bajnokságra, amelyből kiderül, hogy Kásás Tamás visszatér a nemzeti együttesbe – adta hírül a válogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu.

 

Kásás a sanghaji világbajnokság előtt jelentette be visszavonulását – a válogatott nélküle a 4. helyen zárta a viadalt.

„Nyilvánvalóan az a legfontosabb újdonság, hogy Tamás újra kerettag. Ez így volt a vb előtt is, akkor azonban tisztában voltam azzal, hogy a kerettagság ellenére vacillál. Bíztam benne, hogy nem úgy dönt, ahogy végül döntött. Tamás nemrég megkeresett, és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az Eb-re és az olimpiára, ha azután, ami történt én számítok rá. Én pedig azt mondtam, hogy igen” – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak, aki kitért arra is, hogy mekkora erősítés Kásás visszatérése:

„Rendezettséget hozhat a játékba, és nyilván nem fogják nagyon otthagyni se. Úgy gondolom, hogy akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten tudni játszani a cseréktől függetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk.”

A honlapnak nyilatkozva Kásás elárulta: a mostani döntése sokkal könnyebb volt, mint a nyári.

„Akkor úgy éreztem, hogy nincs bennem szufla és nem akartam így nekiállni a válogatott felkészülésnek, plusz volt egy ujjsérülésem. Aztán ez nem tartott sokáig, mert pár hét pihenést követően, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett – mondta a játékos hozzátéve, hogy a válogatottságtól való visszavonulásának visszhangja is különlegesen motiválta. – Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben.”

A válogatott esélyeit firtató kérdésre Kemény a következőt válaszolta: „Úgy gondolom, hogy az olaszok elleni nyitó mérkőzésen sok minden eldől. Siker esetén nagy lépést teszünk az elődöntőbe kerülésért. Ott meg ugye, ahogy láttuk a vb-n is, egygólos meccsek vannak, bármi lehet. Fontos lesz tehát, hogy már az Eb elején jól tudjunk játszani.”

Az Európa-bajnokságra való felkészülést 19-én kezdi meg a válogatott, amely az év hátralévő részében már csak karácsonykor pihen.

„December 19-én kezdünk, és december 31-ig csak karácsonykor nincs edzés. Végig Szentendrén lesz a csapat. Karácsony előtt csak délelőtt, karácsony és szilveszter között délelőtt-délután. Január másodikától már a Komjádiban játszunk edzőmérkőzéseket a Volvo-kupára érkező csapatokkal. Gyorsan megjön mindenki, elsején a kanadaiak, másodikán a németek, harmadikán az olaszok, csinálok egy beosztást, mindenki tud majd edzőmeccset játszani, akár kettőt is naponta. Azon a héten péntek-szombat-vasárnap pedig Volvo-kupa, az ellenfeleink sorrendben: Kanada, Olaszország, Németország. Ezt követően játszunk Varasdon Horvátországgal egy hivatalos mérkőzést” – zárta mondandóját Kemény Dénes a vlv.hu-n.

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ MAGYAR KERET
Kapusok: Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik