Nemzetisport.hu 2011.12.08 12:04 Frissítve: 2015.03.30 01:47

Kásás Tamás ismét a válogatott keretben

A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes kihirdette 18 tagú keretét a januári eindhoveni Európa-bajnokságra, amelyből kiderül, hogy Kásás Tamás visszatér a nemzeti együttesbe – adta hírül a válogatott hivatalos honlapja, a vlv.hu.

A Pekingben harmadik olimpiai bajnoki címét is megszerző Kásás egy másik kínai világverseny lemondása után tér
vissza a csapatba (Fotó: Action Images)

 

Kásás a sanghaji világbajnokság előtt jelentette be visszavonulását – a válogatott nélküle a 4. helyen zárta a viadalt.

„Nyilvánvalóan az a legfontosabb újdonság, hogy Tamás újra kerettag. Ez így volt a vb előtt is, akkor azonban tisztában voltam azzal, hogy a kerettagság ellenére vacillál. Bíztam benne, hogy nem úgy dönt, ahogy végül döntött. Tamás nemrég megkeresett, és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az Eb-re és az olimpiára, ha azután, ami történt én számítok rá. Én pedig azt mondtam, hogy igen” – nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak, aki kitért arra is, hogy mekkora erősítés Kásás visszatérése:

„Rendezettséget hozhat a játékba, és nyilván nem fogják nagyon otthagyni se. Úgy gondolom, hogy akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten tudni játszani a cseréktől függetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk.”

A honlapnak nyilatkozva Kásás elárulta: a mostani döntése sokkal könnyebb volt, mint a nyári.

„Akkor úgy éreztem, hogy nincs bennem szufla és nem akartam így nekiállni a válogatott felkészülésnek, plusz volt egy ujjsérülésem. Aztán ez nem tartott sokáig, mert pár hét pihenést követően, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett – mondta a játékos hozzátéve, hogy a válogatottságtól való visszavonulásának visszhangja is különlegesen motiválta. – Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben.”

A válogatott esélyeit firtató kérdésre Kemény a következőt válaszolta: „Úgy gondolom, hogy az olaszok elleni nyitó mérkőzésen sok minden eldől. Siker esetén nagy lépést teszünk az elődöntőbe kerülésért. Ott meg ugye, ahogy láttuk a vb-n is, egygólos meccsek vannak, bármi lehet. Fontos lesz tehát, hogy már az Eb elején jól tudjunk játszani.”

Az Európa-bajnokságra való felkészülést 19-én kezdi meg a válogatott, amely az év hátralévő részében már csak karácsonykor pihen.

„December 19-én kezdünk, és december 31-ig csak karácsonykor nincs edzés. Végig Szentendrén lesz a csapat. Karácsony előtt csak délelőtt, karácsony és szilveszter között délelőtt-délután. Január másodikától már a Komjádiban játszunk edzőmérkőzéseket a Volvo-kupára érkező csapatokkal. Gyorsan megjön mindenki, elsején a kanadaiak, másodikán a németek, harmadikán az olaszok, csinálok egy beosztást, mindenki tud majd edzőmeccset játszani, akár kettőt is naponta. Azon a héten péntek-szombat-vasárnap pedig Volvo-kupa, az ellenfeleink sorrendben: Kanada, Olaszország, Németország. Ezt követően játszunk Varasdon Horvátországgal egy hivatalos mérkőzést” – zárta mondandóját Kemény Dénes a vlv.hu-n.

 AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA KÉSZÜLŐ MAGYAR KERET
Kapusok: Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton

 

2021.04.05 22:42:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Pék Gyula nem volt akárki. Legyen elég annyi, hogy a KSI mestereként nyolc későbbi olimpiai bajnokot pallérozott, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Märcz Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Zsolt és Vári Attila is tanítójának vallja.

2021.03.11 15:32:42

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Alberto Munarriz a fájdalmas ötöspárbaj ellenére a budapesti Eb-ezüstöt tartja egyik legnagyobb sikerének.

2021.02.28 22:09:01

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Aki a pécsi pólósokkal nyer ifikupát, tud valamit.

2021.01.23 22:00:33

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A legnagyobb feladatokra is megérett.

2021.01.23 19:07:05

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A magyar válogatott végig vezetve győzte le a házigazdát, ezzel megváltva a tokiói repülőjegyet.