Vízilabda: világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott

Vágólapra másolva!
2022.08.08. 20:23
Címkék
Másodszor is legyőzte az olaszokat, és megérdemelten bronzérmes az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Miután vasárnap egy góllal kikapott a görögöktől, hétfőn a bronzéremért ugrott vízbe az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott Forrás: FINA
Világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott Forrás: FINA

Világbajnoki bronzérmes az U18-as leányválogatott  •  Forrás: FINA

Az ellenfél az az olasz válogatott volt, amelyet Benczur Márton csapata már a csoportmérkőzések során 12–8-ra legyőzött, így joggal bízhatott az újabb sikerben.

A magyarok jól kezdték a meccset, és Hajdú Kata, Fekete Flóra, majd Tiba Panna gólja jelezte, hogy a lányok éremmel szeretnének hazatérni a szerb fővárosból. A 3–1-es első negyed után a másodikat ugyanilyen arányban nyerte a csapat, amely a folytatásban a kapus Golopencza Szonja remeklésének is köszönhetően megtartotta az előnyét, így 9–5-re nyert, és megérdemelten állhat fel a dobogó harmadik fokára. A magyarok közül ezen a napon Lendvay Zoé volt a legeredményesebb, miután három góllal segítette társait, de duplázott Hajdú, míg a már említett játékosok mellett Golopencza Nóra és Aubéli Tekla is bevette az ellenfél kapuját. A bronzmeccs után a döntőben az Egyesült Államok és Görögország válogatottja csap össze az aranyért.

U18-as leány-világbajnokság, Belgrád
Bronzmérkőzés
Magyarország–Olaszország 9–5 (3–1, 3–1, 1–1, 2–2)
Gólszerzők:
Lendvay 3,Hajdú 2, Aubéli, Fekete, Tiba, Golopencza N., illetve Longo 2, Di Maria, De March, Boldrini
Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete:

AubéliTekla (UVSE),FeketeFlóra (BVSC),GolopenczaNóra (UVSE),GolopenczaSzonja (UVSE),HajdúKata (UVSE),IrmesRozália (UVSE),KókaZelma (UVSE),LendvayZoé (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),SzegediPanni (UVSE),TibaPanna (UVSE),TormaLuca (Győri VSE),VarróEszter (OSC)
Tartalék: BoncaVivien (Szentes),Jonkl Csenge(Dunaújváros)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik