B. Z. utanpotlassport.hu 2021.01.09 08:56 Frissítve: 2021.01.09 09:05

Vízilabda: Vigvári Vendel debütált a felnőttválogatottban

A 19 éves Vigvári Vendel az olaszok ellen elveszített világliga-mérkőzésen először szerepelt a férfi vízilabda-válogatottban.

Péntek este a 19 éves Vigvári Vendel először szerepelt a férfi vízilabda-válogatottban az olaszok ellen 9–8-ra elveszített világliga-negyeddöntőn.

A Debrecenben zajló eseményen Märcz Tamás szövetségi kapitány válogatottjában az FTC-Telekom ígérete mellett a Szolnoki Dózsa fiatalja, a szintén juniorkorú Konarik Ákos a tartalékok között kapott helyet.

Vigvári Vendel bemutatkozott a felnőttválogatottban Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Vigvári Vendel bemutatkozott a felnőttválogatottban  •  Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

A válogatott bár szeretett volna jó eredményt elérni a világbajnok olaszok ellen, négy kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett, és balkezes pólós hiányában állt fel a találkozón, amely csak akkor lett volna életbe vágóan fontos, ha a tavalyi Eb-győzelmével nem kvalifikálja magát a tokiói olimpiára. A hosszú idő után újra mérkőzést játszó nemzeti csapat így több taktikai dolgot is gyakorolhatott a meccsen, nem utolsó sorban pedig lehetőség nyílt a fiatalok beépítésének megkezdésére.

„Hogy ki milyen teljesítményre képes, az csak hetek után derül ki – mondta Cseh Sándor utánpótlásért felelős szakmai vezető az M4 Sport mérkőzés előtti felvezető műsorában. – Vigvári Vendelt és Konarik Ákost egy csomagban kezelném – gondolom, nüánszok döntöttek arról, hogy melyikük kerül a keretbe. Bár kézenfekvőnek tűnik, hogy két ilyen fiatal játékos a Ferencvárosba és a Szolnokba igazoljon, ők nagyon bátrak voltak ezzel a döntéssel tavaly. Hogy ilyen jó őszt produkáltak, az annak köszönhető, hogy mentálisan, fejben is nagyon jól vették az akadályokat. Teljesen természetes, hogy a magyar vízilabdában mindig legyen egy-két olyan 18-20 éves játékos, aki a felnőttválogatott ajtajának küszöbén toporog, és be akar kerülni. A nem természetes az volt, amikor a 23-24 évesekről még azt mondtuk, hogy fiatalok. A két játékos nagyon büszke lehet magára, ez egy újabb lépcsőfok az életükben. Viszont azért is kell még nagyon sokat erősödniük, mert 3-4 év múlva már az ő vállukon lesz a teher, hogy a magyar válogatott világbajnokságot vagy olimpiát nyerjen.”

A mérkőzést magabiztosan kezdte a magyar válogatott, amely előnnyel zárta az első felvonást. A nagyszünetben döntetlen volt az állás, a negyedik negyedre azonban kissé elfáradt a csapat, és öt gólt kapott a három lőtt ellenében, így egygólos vereséget szenvedett. Vigvári már az első negyedben vízbe került, és tett is egy ígéretes kísérletet a gólszerzésre, lövése végül levágódott az olasz kezekről.

„Sokkal jobb lett volna nyerni, és úgy debütálni a felnőttválogatottban, de azért pozitív élmény is van a meccs után bennem, úgyhogy nem lehetek teljesen elégedetlen – mondta Vigvári a vlv.hu-nak. – Annak ellenére, hogy sok hiányzónk volt, szerintem mi domináltunk a meccs nagy részében, de volt pár figyelmetlenségünk, amiből lefordultak, és elkerülhető gólokat kaptunk. A meccs előtt majdnem mindenkinek volt egy-két jó szava, tanácsa hozzám. A csapaton kívül is nagyon sok gratulációt kaptam, és ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki eddig támogatott, illetve a volt edzőimnek is, mert nélkülük nem lehetnék itt.”

Szombaton 20 órától a magyar válogatott a Montenegrótól vereséget szenvedő Horvátországgal találkozik a helyosztók első fordulójában.

Férfi világliga-negyeddöntő (európai selejtező), Debrecen
Olaszország–Magyarország 9–8 (1–2, 2–1, 1–2, 5–3)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.