Vízilabda: vasárnap kezd a női juniorválogatott az U20-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.09. 16:44
Címkék
A magyar női junior vízilabda-válogatott vasárnap este az üzbégek ellen kezdi meg szereplését a korosztály izraeli világbajnokságának D csoportjában.

Vasárnap megkezdi szereplését a magyar női U20-as vízilabda-válogatott a korosztály netanyai világbajnokságán. A Varga Tamás szövetségi edző vezette együttes már csütörtökön megérkezett az izraeli városba, pénteken pedig az első edzését is megtartotta az esemény helyszínén.Varga Tamás szövetségi edző vezette együttes már csütörtökön megérkezett az izraeli városba, pénteken pedig az első edzését is megtartotta az esemény helyszínén.

A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n Forrás: MVLSZ
A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n Forrás: MVLSZ

A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n  •  Forrás: MVLSZ

A magyar lányok a 16 csapatos világbajnokság D jelű négyesében kaptak helyet. Vasárnap este az üzbégek ellen startol a csapat, hétfőn a brazilokkal találkozik, majd kedden minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a címvédő orosz válogatottal. Varga Tamás szerint a folytatás szempontjából nem az a legfontosabb, hogy hányadik helyen jut tovább a gárda, mert az ágak hasonló nehézségűnek tűnnek. Persze, nem elhanyagolandó tény, hogy a csoportgyőztes automatikusan a negyeddöntőben találja magát, míg a csoportmásodiknak pihenőnap nélkül kell játszania a nyolc közé kerülésért.

Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában Forrás: MVLSZ
Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában Forrás: MVLSZ

Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában  •  Forrás: MVLSZ

„Ha az számítana, hogy a lányok mennyire akarnak és mennyire egységesek, akkor biztosan megnyernénk a vébét– mondtaVarga Tamásmég a felkészülés során a hazai szövetség portáljának.–Bizakodó vagyok, viszont szakmailag nem tudok reális értékelést adni, amíg nem láttuk a vébén a konkurens csapatok játékát. A sorsolásunk sem leányálom. Az egyik legerősebb ellenféllel vagyunk egy csoportban, ami még jól is elsülhet, de aztán attól függően, hogy első vagy második helyen jutunk tovább, a négy közé kerülésért a spanyol vagy a holland csapattal játszunk. Ezt az utat kaptuk, ezen kell végigmenjünk. Szeretnénk megnyerni a vébét.”

A csapat célja nem is lehet más, mint az éremszerzés, és hogy folytassa a sort, miszerint az idei világversenyeken az összes korosztály válogatottja a legjobb négyben végzett. A férfi és a női nemzeti együttes is bronzérmes lett a tokiói olimpián, a férfi juniorválogatott negyedik a vébén, az U17-es csapatok Eb-bronzérmet nyertek, az U15-ös korosztály képviselői pedig kontinensbajnoki címet szereztek.

A magyar U20-as vb-csapat:
Kapusok: KakasKrisztina,NeszmélyBoglárka
Mezőnyjátékosok: AubéliTekla, BaksaVanda, DömsödiDalma, KudellaPanna, Peresztegi-NagyKinga, PetikPanna, PőczePanna, SzegediPanna, TátraiSzonja, TelekDorottya, ValentinKamilla
Szakmai stáb:
BirosPéter – szövetségi kapitány;VargaTamás – szövetségi edző;LukácsDénes – edző;BéresGerely – kapusedző;TóthAndrea – erőnléti edző;dr. ZamodicsMárk – doktor;SzakmáryAttila – masszőr
A világbajnokság csoportbeosztása:
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
A magyar válogatott mérkőzései:
Október 10., 19:30:Magyarország−Üzbegisztán
Október 11., 15:00:Brazília−Magyarország
Október 12., 11:00:Magyarország−Oroszország

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik