B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.09 16:44 Frissítve: 2021.10.09 16:45

Vízilabda: vasárnap kezd a női juniorválogatott az U20-as vb-n

A magyar női junior vízilabda-válogatott vasárnap este az üzbégek ellen kezdi meg szereplését a korosztály izraeli világbajnokságának D csoportjában.

Vasárnap megkezdi szereplését a magyar női U20-as vízilabda-válogatott a korosztály netanyai világbajnokságán. A Varga Tamás szövetségi edző vezette együttes már csütörtökön megérkezett az izraeli városba, pénteken pedig az első edzését is megtartotta az esemény helyszínén.

A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n Forrás: MVLSZ

A női juniorválogatott vasárnap kezd az U20-as vb-n  •  Forrás: MVLSZ

A magyar lányok a 16 csapatos világbajnokság D jelű négyesében kaptak helyet. Vasárnap este az üzbégek ellen startol a csapat, hétfőn a brazilokkal találkozik, majd kedden minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a címvédő orosz válogatottal. Varga Tamás szerint a folytatás szempontjából nem az a legfontosabb, hogy hányadik helyen jut tovább a gárda, mert az ágak hasonló nehézségűnek tűnnek. Persze, nem elhanyagolandó tény, hogy a csoportgyőztes automatikusan a negyeddöntőben találja magát, míg a csoportmásodiknak pihenőnap nélkül kell játszania a nyolc közé kerülésért.

Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában Forrás: MVLSZ

Varga Tamás már edzéseket is vezényelt Netanyában  •  Forrás: MVLSZ

„Ha az számítana, hogy a lányok mennyire akarnak és mennyire egységesek, akkor biztosan megnyernénk a vébét – mondta Varga Tamás még a felkészülés során a hazai szövetség portáljának. –Bizakodó vagyok, viszont szakmailag nem tudok reális értékelést adni, amíg nem láttuk a vébén a konkurens csapatok játékát. A sorsolásunk sem leányálom. Az egyik legerősebb ellenféllel vagyunk egy csoportban, ami még jól is elsülhet, de aztán attól függően, hogy első vagy második helyen jutunk tovább, a négy közé kerülésért a spanyol vagy a holland csapattal játszunk. Ezt az utat kaptuk, ezen kell végigmenjünk. Szeretnénk megnyerni a vébét.”

A csapat célja nem is lehet más, mint az éremszerzés, és hogy folytassa a sort, miszerint az idei világversenyeken az összes korosztály válogatottja a legjobb négyben végzett. A férfi és a női nemzeti együttes is bronzérmes lett a tokiói olimpián, a férfi juniorválogatott negyedik a vébén, az U17-es csapatok Eb-bronzérmet nyertek, az U15-ös korosztály képviselői pedig kontinensbajnoki címet szereztek.

A magyar U20-as vb-csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla
Szakmai stáb:
Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr
A világbajnokság csoportbeosztása:
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
A magyar válogatott mérkőzései:
Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán
Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország
Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.