Vízilabda: Rázga Csaba az ob I-es évad eddigi legfiatalabb gólszerzője

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.05. 19:37
Címkék
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában a 15 éves Rázga Csaba góllal debütált az OSC-ben és a 16 esztendős Lugosi Csongor is először volt eredményes az FTC színeiben.

A férfi vízilabda ob I legutóbbi, 6. fordulójában is szerephez jutottak ifjúsági, valamint serdülőkorú játékosok.

Az OSC Újbuda hazai medencében 16–7-re győzte le a Szentest, a listavezető, vendéglátó együttesben Varga Dániel vezetőedző először szavazott bizalmat az élvonalban a 15 éves Rázga Csabának, aki így

nemcsak az évad eddigi legfiatalabb játékosa, hanem a legifjabb gólszerzője is lett.

A meccs hajrájában a BEK- és LEN Kupa-győztes Rázga Zoltán fia a Manhercz Krisztián által kiharcolt ötméterest lőtte a kapuba.

Amióta a Varga Zsolt által irányított FTC-t erősíti, először szerepelt élvonalbeli találkozón a szintén serdülőkorú, Lugosi Csongor (korábban az Eger színeiben már játszott négy mérkőzésen). Az ő góljára sem kellett sokat várni a Miskolc ellen. A 16 esztendős pólós

a meccs végén előbb kiállítást harcolt ki, majd „belőtte a fórt”.
Lugosi Csongor (6) elöszőr szerzett ob I-es gólt az FTC színeiben Forrás: fradi.hu

A gólpasszt pedig a vele egykorú Haverkampf Bencétől kapta. A mérkőzésen a 17 éves Varga Vince is vállalt egy FTC-gólt, így a címvédő zöld-fehérek a fiatal kerettel végül 18–7-re nyertek a Népligetben.

Az UVSE otthon kapott ki 11–7-re a Szolnoktól, a hazai csapatban Besenyei Áron és Ionescu Erik is ifiként szerzett egy-egy gólt, míg a főként utánpótláskorúakból álló KSI-ben Bede Marcell, Nagy Ákos, Szalai Péter, Iriczfalvi Gábor és Szépfalvi Gergely talált be egyszer az Eger vendégeként, de a sportiskolások így is 11–6-os vereséget szenvedtek. Elismerés illetti még a BVSC-Zugló 18 éves kapusát, Gyapjas Viktort, aki a hazai szövetség statisztikája szerint 64%-os hatékonysággal védett a Vasas katlanjában, ám csapata ezzel együtt is kikapott 9–7-re. 

Az ob I tabellája és statisztikái ITT érhetők el.

(Kiemelt képen: Rázga Csaba Forrás: OSC Waterpolo/Facebook)
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik