B. Z. utanpotlassport.hu 2022.01.12 09:01 Frissítve: 2022.01.16 15:44

Vízilabda: Nem szabad megállnia a KSI-nek – Szalai Péter Miklós

A KSI ob I/B-t és ifjúsági bajnokságot vezető vízilabdacsapatának 17 éves korosztályos válogatott játékosa, Szalai Péter Miklós ebben az évadban is remek teljesítménnyel segíti társait.

A KSI főként korosztályos játékosok alkotta férfi vízilabdacsapata az előző évadban búcsúzott az ob I-től, és az utánpótlás-nevelésre szakosodott egyesületben már akkor megfogalmazták a következő célt, a visszajutást. A fiatalok ehhez tartva magukat jó úton haladnak az újabb élvonalbeli tagság irányába. Horváth János és Horváth Dániel együttese magabiztosan, veretlenül vezeti az ob I/B tabelláját a téli szünetben: a csapat az eddig lejátszott 11 mérkőzés mindegyikét megnyerte, a meccsenkénti 17 gólos átlag pedig önmagáért beszél.

Szalai továbbra is remek formában pólózik a KSI-ben Forrás: vlv.hu

Szalai továbbra is remek formában pólózik a KSI-ben  •  Forrás: vlv.hu

A KSI egyik kulcsembere, a másodosztály góllövőlistáján 42 találattal élen álló Szalai Péter Miklós. A 17 éves korosztályos válogatott pólós bizakodó a feljutást illetően, de nem iszik előre a medve bőrére.

„Igaz, hogy jól szerepelünk és egyszer sem kaptunk ki, de egy percre sem szabad megállnunk – mondja Szalai. – Ugyanilyen keményen kell tolnunk tovább a bajnokság hátralévő részében is, mert ha csak egy pontot veszítünk, már veszélyben lehet az első helyünk. A legjobb forgatókönyv az lenne, ha veretlenül sikerülne bajnokságot nyernünk és egyenesen feljutnánk az ob I-be. Ha ez mégsem jön össze, a második helyről is tudunk még kvalifikálni, de maradnánk az eredeti elképzeléseinknél.”

Szalai az előző kiírásban töltötte az első idényét a felnőttélvonalban, és nem mondhatni, hogy mindezt megilletődötten tette volna. A világ legerősebb pontvadászataként elkönyvelt ob I-ben 55 alkalommal volt eredményes, ezzel a huszadik helyen zárt a góllövőlistán.

„Tavaly remek tapasztalatokat szereztünk, hiszen szinte hétről hétre Európa-, világ- és olimpiai bajnokokkal játszhattunk. Több olyan dolgot ellestünk, amelyet most a másodosztályban eredményesen alkalmazunk. Azért is szeretnénk visszajutni, hogy a tapasztalatainkat bővítsük, a meglévő tudásunkat pedig erősítsük.”

Szalainak a tavalyi bajnokság óta a nemzetközi rutinja is tovább nőtt, hiszen szeptemberben négy klubtársával együtt tagja volt a máltai U17-es kontinensviadalon harmadik helyen végző válogatottnak. Így a korábban szerzett U15-ös Eb-arany mellett már bronzérem is csillog a vitrinjében. Bár az ígéretes vízilabdázó már a felnőttek között bizonyít, 2004-es születésűként, még jövőre is ifjúsági játékosnak számít, és ennek a korosztálynak a bajnokságában is játszik. A KSI ificsapata legutóbb lemaradt a bajnoki dobogóról, és a negyedik helyen zárt, az idén eddig veretlenül áll az alapszakasz élén.

„Az idén mindenképpen szeretnénk érmet szerezni az ifik között – jelenti ki Szalai. – De mi más is lehetne a célunk, mint az arany? Nem akarunk előre rohanni, csak lépésről lépésre haladunk. Előbb bejutnánk a nyolcas döntőbe, majd az elődöntőbe, aztán már csak egy meccset kell megnyerni.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.