B. Z. utanpotlassport.hu 2021.02.27 18:47 Frissítve: 2021.02.28 13:42

Vízilabda: Mészáros Mátyás önbizalma két gólt ért az FTC ellen

A BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapatának 17 éves játékosa, Mészáros Mátyás két góllal járult hozzá az FTC-Telekom elleni bajnoki győzelemhez.

Pénteken a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata hazai medencében 11–10-re győzte le a bajnoki címvédő FTC-Telekomot. A BVSC-t először irányította ob I-es mérkőzésen a vezetőedzői posztot a napokban Szűcs Leventétől átvevő Kemény Kristóf, akinek csapata azzal együtt is bravúros sikert aratott, hogy Varga Zsolt zöld-fehér együttese nem a legjobb összeállításban és formában érkezett a találkozóra. A meccs legfiatalabb játékosa, a győzelemhez két góllal hozzájáruló 17 éves Mészáros Mátyás volt. A korosztályos válogatott pólós elégedetten értékelt a mérkőzés után.

Mészáros Mátyás egyre többet segít az BVSC felnőttcsapatának Fotó: Kohári Péter

Mészáros Mátyás egyre többet segít az BVSC felnőttcsapatának  •  Fotó: Kohári Péter

„A hét elején felmértük a helyzetet, és már a keddi edzésen megfogalmazódott a játékosokban, hogy abszolút van esélyünk a győzelemre. Nem kezdtük jól a meccset, több eladott labdánk volt, de szerencsére ez a rövidzárlat hamar elmúlt. Az ellenfelünk magához képest nem teljesített túl jól, mi viszont egyre inkább belejöttünk a játékba. Nyilván, a Fradinak címvédőként minden meccsen az a célja, hogy nyerjen, a mi legnagyobb fegyvertényünknek az mutatkozott, hogy nem volt mit veszítenünk. Elosztottuk egymás között a feladatokat, mindenki százszázalékot rakott bele, csapatként működtünk, és a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk.”

A fiatalabbik Mészárosnak (hiszen a bátyja, Csaba is a csapat tagja) duplán nem remegett meg a keze. A harmadik negyedben 6–6-os állás után egy percen belül kétszer is betalált Vogel Soma kapujába, így alakítva az eredményt 8–6-ra.

„Ha dobok egy gólt, akkor hajlamos vagyok extra önbizalomra kapni. Ezért van az, hogy egy meccsen rövid időn belül többször is betalálok. Jó érzéssel tölt el, hogy napról napra fejlődök. Az előző mérkőzésen még nem tudtam ennyit hozzátenni az egészhez. A győzelem csapatmunka volt. Helyzetbe azért kerültem, mert engem hagytak ott üresen. Legközelebb majd nem fognak!”

A fiatal vízilabdázó jó viszonyt ápol a frissen kinevezett trénerrel, hiszen a férfiválogatottat három olimpiai bajnoki címig vezető Kemény Dénes fia, Kemény Kristóf ezt megelőzően a BVSC ifjúsági csapatát irányította.

„Kristóf bá’ nagymértékben hozzájárult a fejlődésemhez, és a mai napig sokat segít. Szeretek vele együtt dolgozni, hiszen mindig azt akarja, hogy a játékosok a legjobban teljesítsenek, és előre tudjanak lépni. Azt hiszem, a csapatnak is jót fog tenni ez a vérfrissítés, amit a személye jelent. Nem véletlenül a Kemény család tagja. A folyamatos győzni akarás és az egyre jobbra való törekedés jellemzi. Az ereiben van a vízilabda. Remélem, hogy a csapat most is mutatott lelkesedése az idény végéig kitart.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.