Vízilabda: Mészáros Mátyás önbizalma két gólt ért az FTC ellen

Vágólapra másolva!
2021.02.27. 18:47
Címkék
A BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapatának 17 éves játékosa, Mészáros Mátyás két góllal járult hozzá az FTC-Telekom elleni bajnoki győzelemhez.

Pénteken a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata hazai medencében 11–10-re győzte le a bajnoki címvédő FTC-Telekomot. A BVSC-t először irányította ob I-es mérkőzésen a vezetőedzői posztot a napokban Szűcs Leventétől átvevő Kemény Kristóf, akinek csapata azzal együtt is bravúros sikert aratott, hogy Varga Zsolt zöld-fehér együttese nem a legjobb összeállításban és formában érkezett a találkozóra. A meccs legfiatalabb játékosa, a győzelemhez két góllal hozzájáruló 17 éves Mészáros Mátyás volt. A korosztályos válogatott pólós elégedetten értékelt a mérkőzés után.Szűcs Leventétől átvevő Kemény Kristóf, akinek csapata azzal együtt is bravúros sikert aratott, hogy Varga Zsolt zöld-fehér együttese nem a legjobb összeállításban és formában érkezett a találkozóra. A meccs legfiatalabb játékosa, a győzelemhez két góllal hozzájáruló 17 éves Mészáros Mátyás volt. A korosztályos válogatott pólós elégedetten értékelt a mérkőzés után.

Mészáros Mátyás egyre többet segít az BVSC felnőttcsapatának Fotó: Kohári Péter
Mészáros Mátyás egyre többet segít az BVSC felnőttcsapatának Fotó: Kohári Péter

Mészáros Mátyás egyre többet segít az BVSC felnőttcsapatának  •  Fotó: Kohári Péter

„A hét elején felmértük a helyzetet, és már a keddi edzésen megfogalmazódott a játékosokban, hogy abszolút van esélyünk a győzelemre. Nem kezdtük jól a meccset, több eladott labdánk volt, de szerencsére ez a rövidzárlat hamar elmúlt. Az ellenfelünk magához képest nem teljesített túl jól, mi viszont egyre inkább belejöttünk a játékba. Nyilván, a Fradinak címvédőként minden meccsen az a célja, hogy nyerjen, a mi legnagyobb fegyvertényünknek az mutatkozott, hogy nem volt mit veszítenünk. Elosztottuk egymás között a feladatokat, mindenki százszázalékot rakott bele, csapatként működtünk, és a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk.”

A fiatalabbik Mészárosnak (hiszen a bátyja, Csaba is a csapat tagja) duplán nem remegett meg a keze. A harmadik negyedben 6–6-os állás után egy percen belül kétszer is betalált Vogel Soma kapujába, így alakítva az eredményt 8–6-ra.

„Ha dobok egy gólt, akkor hajlamos vagyok extra önbizalomra kapni. Ezért van az, hogy egy meccsen rövid időn belül többször is betalálok. Jó érzéssel tölt el, hogy napról napra fejlődök. Az előző mérkőzésen még nem tudtam ennyit hozzátenni az egészhez. A győzelem csapatmunka volt. Helyzetbe azért kerültem, mert engem hagytak ott üresen. Legközelebb majd nem fognak!”

A fiatal vízilabdázó jó viszonyt ápol a frissen kinevezett trénerrel, hiszen a férfiválogatottat három olimpiai bajnoki címig vezető Kemény Dénes fia, Kemény Kristóf ezt megelőzően a BVSC ifjúsági csapatát irányította.

„Kristóf bá’ nagymértékben hozzájárult a fejlődésemhez, és a mai napig sokat segít. Szeretek vele együtt dolgozni, hiszen mindig azt akarja, hogy a játékosok a legjobban teljesítsenek, és előre tudjanak lépni. Azt hiszem, a csapatnak is jót fog tenni ez a vérfrissítés, amit a személye jelent. Nem véletlenül a Kemény család tagja. A folyamatos győzni akarás és az egyre jobbra való törekedés jellemzi. Az ereiben van a vízilabda. Remélem, hogy a csapat most is mutatott lelkesedése az idény végéig kitart.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik