B. Z. utanpotlassport.hu 2022.05.11 17:43 Frissítve: 2022.05.11 17:51

Vízilabda: jön a bajnokavatás az ifjúsági korosztályban

A fővárosi Laky Károly Uszodában vasárnap derül ki, hogy melyik csapat emelheti magasba a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság győztesének járó trófeát.

Péntektől vasárnapig a Szőnyi úti Laky Károly Uszoda ad otthon a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének, melyen ismét kiélezett és magas színvonalú mérkőzésekre számíthatunk.

A KSI a nyolcas döntő egyik favoritja Forrás: ksipolo.hu

A KSI a nyolcas döntő egyik favoritja  •  Forrás: ksipolo.hu

A nyitónapon az elődöntőbe jutásért KSI–Eger, UVSE–Pécs, FTC–BVSC-Zugló és Vasas–Szeged mérkőzéseket rendeznek.
A bajnokság alap- és középszakaszában, valamint a rájátszásban mutatott teljesítmények alapján ez a nyolc csapat megérdemelten van ott a bajnoki helyezésekről döntő minitornán.

A nyolcas finálé egyik favoritjának a KSI számít, amely még nem szenvedett vereséget (a rendes játékidőben) a bajnokságban, és a lejátszott 25 mérkőzéséből csupán kettőt adott döntetlenre. A KSI fiataljai ráadásul az ob I/B-ben is hibátlanok és a feljutás küszöbén állnak, így nem lesz könnyű dolguk az egrieknek, ha meg akarják törni a sportiskolások lendületét. Abból viszont erőt meríthetnek a nyolcas döntőtől az OSC-t elütő hevesiek, hogy az évad során ők voltak az egyik gárda, akik ötméteresekre kényszerítették a KSI-t.

Az UVSE a KSI-hez hasonlóan számos tinédzsert szerepeltet a felnőttcsapatban, amely jövőre is az ob I-ben játszhat. A lilák tavaly szoros döntőben kaptak ki az FTC-től, az idén pedig kupagyőzelemmel feledteték a bajnoki aranycsatában elszenvedett vereséget. A remek erőkből álló UVSE minden bizonnyal az idén is a bajnokság utolsó meccsét szeretné játszani, ehhez pedig először a Pécset kell legyőznie. Az Egerhez hasonlóan a Pécs is a középszakasz alsóházából jutott a nyolcas döntőbe (a Szolnokot kiejtve), és bár a Komjádi-kupában néhány évvel idősebbek is szerepelhettek, az ott megszerzett bronzérem csak motiválóan hathat a mecsekaljai játékosokra.

A nyitónap csúcsderbijének a címvédő Ferencváros és a hazai medence előnyét élvező, a legutóbb bronzéremig jutó BVSC-Zugló összecsapása ígérkezik. Az már eldőlt, hogy az idén mindkét csapat nem fog érmet szerezni, és azért is számíthatunk ki-ki meccsre, mert az évadban mindkét együttes szoros találkozón tudott nyerni a másik otthonában.

A Szeged és a Vasas mérkőzés pikantériáját pedig az adja, hogy a két csapat a múlt hét végén találkozott a szegedi győzelmet hozó serdülőbajnoki aranymeccsen is. Várhatóan abból a korosztályból több pólós is lehetőséget kap az ifik között, így itt is minden bizonnyal forrni fog a víz a medencében. Az évadbeli két meccsükön a Vasas csupán egy-egy góllal volt jobb.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.