B. Z. utanpotlassport.hu 2022.01.20 14:15 Frissítve: 2022.01.20 14:25

Vízilabda: főszerepet kaptak a tinédzserek a női ob I rangadóján

Hajdú Kata 15 évesen remekelt az UVSE női vízilabdacsapatában a Dunaújváros elleni ob I-es rangadón, és mellette is akadtak kimagasló teljesítményt nyújtó utánpótláskorúak.

Három ifjúsági és három serdülőkorú játékossal a keretében fogadta az UVSE a Dunaújvárost a női vízilabda ob I szerdai rangadóján.

Hajdú Kata 15 évesen remekelt a Dunaújváros ellen Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Hajdú Kata 15 évesen remekelt a Dunaújváros ellen  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Benczur Márton hazai csapatában Hajdú Kata 15, Mácsai Eszter és a második számú kapus, Golopencza Szonja 16 évesen volt ott, mellettük Aubéli Tekla, Kóka Zelma, valamint Szegedi Panni jelentette még a korosztályos bajnokságban is érdekelt különítményt. Az utánpótláskorúak szerepeltetése persze nem új keletű dolog az UVSE-ben, a vezetőedző bízik a fiatalokban: Aubéli és Szegedi már tavaly is fontos láncszemét képezte a gárdának.

A másik oldalon egyedül Sümegi Nóra volt az a játékos, aki 2003-as születésűként még az ifjúsági bajnokságban is jeleskedik, így a rutin bár a Dunaújváros mellett szólt, Mihók Attila vezetőedző családi okok miatt kihagyta a mérkőzést – erre a találkozóra Fülöp Tibor vette át az irányítást.

Mácsai Eszter (11) két góllal is segítette a csapatát Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Mácsai Eszter (11) két góllal is segítette a csapatát  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A küzdelmes, esetenként túlzottan is harcias meccsen már az első negyedben kilenc gól született. Az utánpótláskorúak közül Mácsai Eszter a csapata ötödik gólját lőtte az első felvonás végén, miután Aubéli emberelőnyt harcolt ki (5–3), a második negyedben pedig Aubéli és Szegedi is góllal járult hozzá, hogy az UVSE meglépjen, és a harmadik nyolc percben már néggyel vezessen (11–7).

A negyedik negyed 12–10-zel kezdődött, de nem lett nagyon izgalmas a mérkőzés vége, mert a hazai tinédzserek gondoskodtak a biztos győzelemről. A korát meghazudtoló érettséggel játszó Hajdú Kata kétszer is beköszönt, a 16–13-as végeredményt pedig Mácsai állította be. Az összecsapás keménységéről sokat elárul, hogy a négy kiállítás mellett hat játékos pontozódott ki.

Győzelmével az UVSE egy pontra közelítette meg a listavezető Ferencvárost, a Dunaújváros a harmadik helyen áll.

VÍZILABDA
E.ON OB I, NŐK, 9. FORDULÓ

UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics 16–13 (5–4, 5–3, 2–3, 4–3)
G:   
 Keszthelyi-Nagy, Faragó K. 3-3, Mácsai, Hajdú K., Rybanska 2-2, Ábel-Antal, Aubéli, Peresztegi-Nagy, Szegedi, ill. Szilágyi D. 4, Gurisatti 3, Garda, Mucsy 2-2, Szellák, Mahieu

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.