B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.10 21:01 Frissítve: 2021.10.10 21:05

Vízilabda: fölényes sikerrel kezdte a vb-t a női juniorválogatott

A magyar női U20-as vízilabda-válogatott az üzbégek elleni fölényes sikerrel kezdte a korosztály izraeli világbajnokságát

A várakozásoknak megfelelően a magyar női U20-as vízilabda-válogatott könnyed sikerrel kezdett a korosztály Izraelben zajló világbajnokságának D csoportjában.

Fölényes sikerrel kezdte az U20-as vb-t a női juniorválogatott Forrás: MVLSZ

Fölényes sikerrel kezdte az U20-as vb-t a női juniorválogatott  •  Forrás: MVLSZ

Varga Tamás együttese a vasárnapi esti rajton az üzbégekkel találkozott. A magyarok góljainak sorát a csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga nyitotta meg ötméteresből, majd az első negyed végén már 6–0 állt az eredményjelzőn. A lányok igyekeztek látványosan is játszani, Baksa Vanda nagyszerű ejtésgólja után Peresztegi-Nagy is bemutatott egy hasonlót az első nyolc percben, és hogy az üzbégek nem igen tudtak mit kezdeni a magyar támadásokkal, jelzi, az egyik játékosuk már ebben a periódusban kipontozódott.

A második játékrészben csak növelte előnyét a válogatott, amely jól is védekezett: az üzbég próbálkozásoknak Kakas Krisztina, a blokk vagy kapufa állta az útját. A félidőben 9–0-ra ment a csapat, a harmadik felvonás végén pedig már tizenöt gólos volt az előny (15–0). A bírók ettől függetlenül szépen osztogatták az üzbégeknek is a fórokat – Telek Dorottyának a harmadik negyedben ért véget a meccs –, és a sokadik emberelőnyét a negyedik nyolc percben gólra is váltotta az ellenfél. Több babér azonban már nem termett az üzbégeknek, a magyar lányok a meccs végén még javítottak a gólkülönbségen, és 22–1-re nyerték meg a mérkőzést. Bár a magyar csapat több lehetőséget is elpuskázott a vendégkapu előtt, az összecsapás remek bemutatkozás volt a vébén. A meccs embere a 6 gólig jutó Peresztegi-Nagy Kinga lett, és érdekesség, hogy a válogatott minden mezőnyjátékosa betalált legalább egyszer az üzbég kapuba.

A csoport másik meccsén az oroszok 19–4-re győzték le a brazilokat, a magyarok tehát csoportelsőként várják a második forduló mérkőzését: hétfőn 15 órától a brazilok következnek.

NŐI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, NETANYA
D csoport, 1. mérkőzés
Magyarország−Üzbegisztán 22−1 (6−0, 3−0, 6−0, 7−1)
Gólszerzők: Peresztegi-Nagy 6, Baksa, Petik 3-3,  Kudella, Dömsödi 2-2, Aubéli, Telek, Tátrai, Valentin, Szegedi, Pőcze
A magyar U20-as vb-csapat:

Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla
Szakmai stáb:
Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr
A világbajnokság csoportbeosztása:
A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán
A magyar válogatott mérkőzései:
Október 10., 19:30: Magyarország−Üzbegisztán 1−22
Október 11., 15:00: Brazília−Magyarország
Október 12., 11:00: Magyarország−Oroszország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.