B. Z. utanpotlassport.hu 2022.09.19 20:47 Frissítve: 2022.09.19 20:50

Vízilabda: átgázolt az Eb-házigazdán az U19-es fiúválogatott

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a hatgólos Mészáros Mátyás vezérletével 17–8-ra győzte le a házigazda montenegróiakat a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának D csoportjában.

Hétfőn a házigazda Montenegróval játszotta a D jelű csoport rangadóját az U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Átgázolt az Eb-házigazdán az U19-es fiúválogatott Forrás: total-waterpolo.com

Átgázolt az Eb-házigazdán az U19-es fiúválogatott  •  Forrás: total-waterpolo.com

A Nyéki Balázs által irányított nemzeti együttes a szorosabb első negyed (4–3) után elkapta a fonalat, és a félidőben már kétszer annyi gólnál járt, mint a vendéglátói (8–4). A harmadik felvonásban sem tudtak mit kezdeni a hazaiak Vigvári Vincéék játékával, és egyre csak nőtt a különbség a két gárda között. A 12–6-ról induló negyedik nyolc percben már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal nyer az ezen a találkozón már a felnőtt Eb-ezüstérmes Molnár Eriket is bevető válogatott, végül 17–8-at mutatott az eredményjelző. A mérkőzésen nyújtott teljesítményért az összes magyar fiatalnak jár az elismerés, de még a remekül játszó csapatból is kiemelkedett Mészáros Mátyás, aki hat góllal segítette fölényes győzelemhez a társait. Érdekesség, hogy a nyolc montenegrói gól csupán két játékos, Mrsics és Vujosevics nevéhez fűződik.

A magyar válogatott ezzel a sikerrel minden bizonnyal a csoportja élén végez. A hibátlan mérleghez kedden a franciákat kell legyőzni, aztán jöhet az egyenes kieséses szakasz!

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.)
D-CSOPORT, 2. forduló

Montenegró–Magyarország 8–17 (3–4, 1–4, 2–4, 2–5)
Gólszerzők: Mrsics 5, Vujosevics 3, illetve Mészáros 6, Nagy Á. 2, Lakatos 2, Vismeg, Klár, Molnár E., Vigvári Vince, Pető, Szalai, Tátrai
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged)
Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor
Az Európa-bajnokság csoportbeosztása:
A-csoport:
 Spanyolország, Hollandia, Málta, Csehország
B-csoport: Horvátország, Olaszország, Georgia, Szlovákia
C-csoport: Görögország, Szerbia, Románia, Németország
D-csoport: Montenegró, Magyarország, Franciaország, Törökország
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Szeptember 18., 13 óra: Magyarország–Törökország 25–2
Szeptember 19., 19 óra: Montenegró–Magyarország 8–17
Szeptember 20., 10 óra 20: Magyarország–Franciaország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Vissza

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.