Vízilabda: a vb egyik legfontosabb meccsét várja az U18-as válogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 15:33
Címkék
A magyar U18-as vízilabda-válogatottra Olaszország vagy Kanada vár a korosztály belgrádi világbajnokságának negyeddöntőjében; bárki is legyen az ellenfél, Balogh Botond szerint a csapat mindent meg fog tenni a lehető legjobb eredményért.

Kedden pihen a magyar U18-as válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán. Persze, a pihenés is azt jelenti, hogy két edzéssel készül a folytatásra. A szabadnapot– melyen a csapatok nagy része helyosztót vagy nyolcaddöntőt játszik– magának harcolta ki Kovács Róbert együttese azzal, hogy hibátlanul megnyerte az A jelű csoportot, és automatikusan a negyeddöntőbe jutott.Kovács Róbert együttese azzal, hogy hibátlanul megnyerte az A jelű csoportot, és automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

Balogh Botond is a vb egyik legfontosabb meccsére készül Fotó: Dobos Sándor
Balogh Botond is a vb egyik legfontosabb meccsére készül Fotó: Dobos Sándor

Balogh Botond is a vb egyik legfontosabb meccsére készül  •  Fotó: Dobos Sándor

A magyarakon kívül ez még a házigazda szerb, a görög és a montenegrói gárdának sikerült. Szerdán a vb egyik legfontosabb meccsét játssza a csapat, hiszen a negyeddöntő eredményétől függ, hogy éremért küzdhetnek-e a fiúk a továbbiakban. A bemelegítő találkozók után tulajdonképpen most kezdődik csak az igazi megméretés, és ebben a szakaszban már nincs könnyű ellenfél. A magyarok az Olaszország–Kanada összecsapás győztesével játszanak a négy közé jutásért. Az ütközet fontosságát a válogatott 16 éves pólósa, a legutóbbi, kuvaitiak elleni meccs MVP-jének választott Balogh Botond is érzi és kiemeli.

„A kuvaitiak elleni meccset is edzésként fogtuk fel – mondta Balogh Botond a hazai szövetségnek adott interjújában. –Próbáltuk azokat a dolgokat gyakorolni, amelyeket egy ilyen gyengébb ellenfél ellen lehetett. Ebből a szempontból százszázalékosan hasznos volt a meccs. Amit kért az edzőnk, azt megcsináltuk. Örülök, hogy itt lehetek, jól érzem magam a csapatban, mert nagyon jó az összhang. Szeretjük egymást és számíthatunk a másikra bármilyen helyzetben. A folytatásban a negyeddöntőre koncentrálunk, melyben valószínűleg az olaszokkal fogunk játszani. Megteszünk mindent, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

A magyar válogatott vb-kerete:
GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik