B. Z. utanpotlassport.hu 2022.06.30 09:00 Frissítve: 2022.06.30 09:10

Vízilabda: a németek ellen hangolt az Eb-re az U19-es leányválogatott

Hasznos felkészülési meccset játszott a vasárnaptól Eb-n szereplő U19-es leány vízilabda-válogatott: Benczur Márton együttese a kontinenstornán csoportellenfél németeket győzte le magabiztosan a Szőnyi úton.

Szerdán a BVSC-uszodában tartotta az Eb-főpróbát az U19-es leányválogatott, amely a vasárnap Netanyában kezdődő korosztályos kontinensviadalon is csoportellenfél németekkel játszott felkészülési mérkőzést.

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott  •  Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Sőt, Izraelben az első Európa-bajnoki meccsét éppen a németekkel vívja Benczur Márton együttese, így duplán értékesnek bizonyult a találkozó, amelyen a magyar lányok minden negyedben négy gólig jutottak, és végül magabiztosan, 16–5-re győzték le kihívójukat. A hazai gárdából többen is biztató teljesítményt nyújtottak, a magyar gólok egynegyedét Mácsai Eszter szerezte.

„Még derültek ki javítandó dolgok, szituációk támadásban, valamint védekezésben is, és függetlenül attól, hogy több, mint tíz gól volt a különbség, nagyon hasznos mérkőzést játszottunk – mondta Benczur Márton a meccs után a hazai szövetségnek. – Gratulálok a lányoknak, mert bármilyen mérkőzést megnyerni értékes és jó dolog, válogatott színekben pedig különösen az. Ez a hibákkal együtt is szép győzelem volt.”

A vezetőedző tájékoztatása szerint a válogatott péntek reggel utazik Netanyába, első meccsét a C jelű négyesben vasárnap a németekkel játssza, majd kedd este minden bizonnyal a csoportelsőségről dönt a görögök elleni mérkőzés. A kvartettben még a svájciak küzdenek, ellenük csütörtökön ugranak vízbe a magyar lányok.

Leány U19-es felkészülési mérkőzés, Szőnyi út
Magyarország–Németország 16–5 (4–1, 4–2, 4–0, 4–2)
A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE).
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).
Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya (július 3-11.):
A-csoport: Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország
C-csoport: Magyarország, Görögország, Németország, Svájc
D-csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna
A magyar válogatott csoportmeccsei:
Július 3., 12 óra: Németország–Magyarország
Július 5., 20 óra 30: Magyarország–Görögország
Július 7., 10 óra 30: Magyarország–Svájc

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.