Vízilabda: a legfontosabb három napra készülnek a serdülőcsapatok

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 09:10
Címkék
A fiúmezőnyben Pécsett, a lányok között a Népligetben dől el, hogy melyik csapathoz kerül a serdülő vízilabda-bajnokság trófeája.

Péntektől vasárnapig rendezik a serdülő vízilabda-bajnokságok nyolcas döntőit. A fiúk Pécsett, a lányok a Népligetben küzdenek meg a bajnoki trófeáért.

A fiúk között több egyesület is jó eséllyel pályázik az aranyéremre. Az alapszakaszt a pécsiek nyerték, a középszakaszban viszont már a BVSC-nek jött ki a legjobban a lépés.

A zuglóiak 11 mérkőzéses győzelmi széria után érkeznek a fináléra.

A két kiváló nevelőklub, a KSI és az UVSE fiataljai bármikor képesek magas szinten játszani, az FTC-ben pedig nagyon sokra hivatott korosztály jött össze. Ezt igazolja, hogy a ferencvárosiak szinte a serdülőkkel nyerték meg az ifjúsági bajnokságot, és ezen a minitornán is jó sanszuk van az első helyre. Pénteken BVSC–Szolnok, FTC–Vasas, KSI–OSC és Pécs–UVSE negyeddöntőket rendeznek.

A lányok között

meglepetés lenne, ha a veretlen, szinte mindegyik meccsét fölényesen megnyerő UVSE elől bármelyik gárda is elhappolná az aranyat.

Erre leginkább a KSI-nek van esélye, hiszen a sportiskolások is nagyszerű évadot futottak. Az biztos, hogy hazai környezetben az FTC sem szeretne lemaradni a dobogóról, amelyre a Tatabánya, a Szentes vagy éppen a Dunaújváros is felállna.

A bajnokságokban eddig elért eredmények semmit nem számítanak. A továbbjutás mindig egyetlen meccsen dől el, ez pedig az esélytelenebb csapatoknak kedvez. Pénteken UVSE–III. kerületi TVE, KSI–BVSC, FTC–Dunaújváros és Tatabánya–Szentes negyeddöntőkkel kezdődik a Final 8.

(Kiemelt képünkön: a Pécs és a KSI legutóbbi csatája Forrás: PSN Zrt.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik