B. Z. utanpotlassport.hu 2023.05.25 09:10 Frissítve: 2023.05.25 09:21

Vízilabda: a legfontosabb három napra készülnek a serdülőcsapatok

A fiúmezőnyben Pécsett, a lányok között a Népligetben dől el, hogy melyik csapathoz kerül a serdülő vízilabda-bajnokság trófeája.

Péntektől vasárnapig rendezik a serdülő vízilabda-bajnokságok nyolcas döntőit. A fiúk Pécsett, a lányok a Népligetben küzdenek meg a bajnoki trófeáért.

A fiúk között több egyesület is jó eséllyel pályázik az aranyéremre. Az alapszakaszt a pécsiek nyerték, a középszakaszban viszont már a BVSC-nek jött ki a legjobban a lépés.

A zuglóiak 11 mérkőzéses győzelmi széria után érkeznek a fináléra.

A két kiváló nevelőklub, a KSI és az UVSE fiataljai bármikor képesek magas szinten játszani, az FTC-ben pedig nagyon sokra hivatott korosztály jött össze. Ezt igazolja, hogy a ferencvárosiak szinte a serdülőkkel nyerték meg az ifjúsági bajnokságot, és ezen a minitornán is jó sanszuk van az első helyre. Pénteken BVSC–Szolnok, FTC–Vasas, KSI–OSC és Pécs–UVSE negyeddöntőket rendeznek.

A lányok között

meglepetés lenne, ha a veretlen, szinte mindegyik meccsét fölényesen megnyerő UVSE elől bármelyik gárda is elhappolná az aranyat.

Erre leginkább a KSI-nek van esélye, hiszen a sportiskolások is nagyszerű évadot futottak. Az biztos, hogy hazai környezetben az FTC sem szeretne lemaradni a dobogóról, amelyre a Tatabánya, a Szentes vagy éppen a Dunaújváros is felállna.

A bajnokságokban eddig elért eredmények semmit nem számítanak. A továbbjutás mindig egyetlen meccsen dől el, ez pedig az esélytelenebb csapatoknak kedvez. Pénteken UVSE–III. kerületi TVE, KSI–BVSC, FTC–Dunaújváros és Tatabánya–Szentes negyeddöntőkkel kezdődik a Final 8.

(Kiemelt képünkön: a Pécs és a KSI legutóbbi csatája Forrás: PSN Zrt.)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.