B. Z. utanpotlassport.hu 2023.01.07 17:45 Frissítve: 2023.01.07 17:53

Vízilabda: a juniorok stábja már tudja, hogyan kell vb-t nyerni

Cseh Sándor, Kovács Róbert, Dávid Zoltán és Kardos István készíti fel a sokra hivatott férfi junior vízilabda-válogatottat a korosztály idei világbajnokságára.

Az U18-asokkal tavaly Belgrádban a szerbek elleni döntőben világbajnoki aranyérmet szerző fiúválogatott trénere,

Kovács Róbert irányítja idén a korosztály vébéjére készülő férfi juniorválogatottat.

Az edző segítője Dávid Zoltán lesz (aki az U16-osokkal nyert vb-aranyat), a kapusokért Kardos István felel, a stáb pedig az elmúlt évekhez megszokottan Cseh Sándor szakmai felügyelete alatt dolgozhat.

Az U20-asok, azaz a juniorok világbajnokságát az eredeti tervek szerint Ausztráliában rendezték volna, jelen állás szerint Bukarest lesz az esemény házigazdája június tizedikétől.

A korosztályos nemzeti együttesben utoljára szerepelnek a 2003-as születésű pólósok, így a vb-n jó eséllyel láthatjuk azokat a kiválóságokat is, akik az ob I-ben rendre remekelnek, és Varga Zsolt szövetségi kapitány meghívására már az év eleji összetartáson együtt készülhettek a felnőttválogatottal. Többek között ezt az évjáratot képviseli a felnőtt Eb-ezüstérmes Molnár Erik, mellette Vigvári Vince, Mészáros Mátyás vagy Vismeg Zsombor is. Nagy Ákos és Szalai Péter pedig még ifiként, 2004-esként mutathatta meg magát a felnőttválogatott 2023-as edzésein. 

Kovács Róbert az U18-asokat tavaly vb-címig vezette Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

„Elég rendhagyó lesz ez a vb-felkészülés, amit el is mondtam a fiúknak az utolsó edzés után – idézi Kovács Róbertet a hazai szövetség honlapja. – Sűrű a versenynaptár, mindenki az ob I-ben játszik, többen a nemzetközi kupákban, így nagyon kevés időnk lesz a közös munkára. Márciusban mindenesetre lesz egy összetartás, meglátjuk, hogy áprilisban is lesz-e erre lehetőségünk, időnk, helyünk, akár egy-két edzés erejéig is. Májusban már a rájátszás után azonnal el kell kezdeni a munkát, még ha akkor foghíjasan is. Három-négy hétnél több nem lesz a felkészülés,

hatványozottan fontos, hogy a játékosok úgy dolgozzanak a klubjaikban, hogy már a vb-re is hangoljanak.

Mi a szövetség részéről nem leszünk, nem lehetünk ott a klubokban minden egyes nap, de nekik úgy kell edzeni, minden meccsen úgy kell teljesíteniük, hogy tudják, figyeljük őket. Ez a munka lesz az alapja a mostaninál szűkebb keret kijelölésének.”

(Kiemelt képen: Vigvári Vince (4) és Nagy Ákos (13) a felnőttválogatott edzésén Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.