Vízilabda: a hitet sosem veszítik el az FTC ifibajnok serdülői

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 13:14
Címkék
Az FTC fiú serdülő vízilabdacsapata főként azokkal a játékosokkal alakíthat nagyot a korosztály bajnoki nyolcas döntőjében, akikkel az ifik között is aranyérmet nyert.

A hétvégén Pécs ad otthont a fiú serdülő vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének. A Final 8-en ott vannak az FTC fiataljai is, közöttük jónéhányan azok, akik két hete az ifjúsági bajnokság végjátékában bravúros aranyérmet szereztek. Az ifibajnokság margitszigeti döntőjében ugyanis négy játékost leszámítva az FTC serdülői arattak 13–12-es sikert az UVSE ellen. A győzelem meglepetésként hatott, hiszen a ferencvárosiak a hetedik helyen jutottak be a minitornára, melyen előbb az egyik fő esélyes KSI-n, aztán a Szegeden jutottak túl, hogy aztán az aranyért mérkőzzenek, majd elhódítsák a bajnoki trófeát.

A zöld-fehér együttes ifijeit irányító Szűcs Levente így tekint vissza diadalra: 

„Azért fordulhatott elő, hogy csak a hetedik helyen kerültünk a nyolcas döntőbe, mert ezek a fiúk egyszerre játszottak két korosztály bajnokságában, és az ifi rangadók végén, főként fáradtság miatt, többször alulmaradtunk. Viszont a hitet egy percre sem veszítette el a csapat, hiszen a játékosok is érezték, hogy frissen, egy meccsen, az ifibajnokságban is bárkit le tudunk győzni. Ezek a gyerekek már régóta játszanak együtt, és mostanra mindenki megtanulta, hogy mi a szerepe a csapaton belül. Nyéki Balázzsal és Felkai Mátyással sokat dolgoztunk, hogy a formaidőzítés jó legyen.” 

Az FTC az ifibajnokság után a serdülők között is aranyérmet nyerne Forrás: fradi.hu

A stábnak azóta is fontos feladata volt, hogy a pénteken elrajtoló serdülő nyolcas döntőre is remek állapotban érkezzen a társaság, amelynek Nyéki Balázs az elsőszámú trénere. 

„Ami segítséget kaptam Nyéki Balázstól az ifiknék, azt most szeretném visszaadni neki – folytatja Szűcs Levente. – A stábunk nagyon jó munkát végez, melyhez a klub professzionális körülményeket biztosít. Fontos, hogy megtaláltuk a középutat, és úgy tudtunk eredményesek lenni, hogy közben nem égettük ki, hajszoltuk túl a játékosokat. Az is az edzők feladata, hogy a fiúk helyén kezeljék a sikert, és készülnünk kell arra, hogy a serdülők nyolcas döntőjében mindenki minket akar majd megverni. Nem szeretnénk lépcsőfokokat átlépni, úgyhogy csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a pénteki negyeddöntőt.” 

Pénteken az FTC 17–2-re győzte le a Vasast a serdülő Final 8 negyeddöntőjében, így magabiztosan jutott a legjobb négy közé. Amennyiben a népligetiek megnyerik a további két mérkőzésüket, akkor elmondhatnák magukról, hogy az évadban a felnőtt-, az ifjúsági és a serdülőbajnokság bajnoki serlege is hozzájuk került férfivonalon. 

(Kiemelt képünkön: az FTC ifibajnok csapata Forrás: fradi.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik