Vízilabda: legyőzte a görögöket, Eb-3. az U19-es válogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.25. 19:01
Címkék
A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott 10–7-re legyőzte a görögöket a korosztály podgoricai Európa-bajnokságának bronzmeccsén.

Miután pénteken ötméteresekkel alul maradt a szerbek elleni elődöntőben, vasárnap a görögökkel szembeni bronzmeccsen volt érdekelt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.a szerbek elleni elődöntőben, vasárnap a görögökkel szembeni bronzmeccsen volt érdekelt a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Az Eb-bronzérmes az U19-es válogatott Fotó: Dobos Sándor
Az Eb-bronzérmes az U19-es válogatott Fotó: Dobos Sándor

Az Eb-bronzérmes az U19-es válogatott (Ekler Zsombor nélkül a csapatképen)  •  Fotó: Dobos Sándor

Nyéki Balázs együttese, ha már a legfényesebb érmet nem tudta megszerezni a kontinenstornán, mindenképpen szeretett volna dobogóra állni, és ennek szellemében kezdte a találkozót. Az első negyed végén 2–1-re vezetett a csapat, ám a második játékrészben ráijesztett a magyar szurkolókra a görög alakulat, hiszen zsinórban három gólt szerezve 4–2-es előnybe került. Azért csak a „szurkolókra”, mert a játékosok nem illetődtek meg a hátrányban sem, és még a nagyszünet előtt 5–5-re egyenlített a válogatott.

A folytatásban aztán fokozatosan léptek el kihívójuktól Vigvári Vincéék, és a 8–6-nál kezdődő záró nyolc percben Vismeg Zsombor gólja közel hozta a fiúkat a bronzhoz. Végül nem lett túlságosan kiélezett az összecsapás vége, mert mindkét oldalon egy-egy gól esett a hajrában, így a magyar válogatott 10–7-es győzelemmel érdemelte ki az Európa-bajnoki bronzérmet Montenegróban. A találkozón ismét mindenki kitett magáért. a csapatkapitány Vigvári és Vismeg mellett Szalai Péter is duplázni tudott.

Az Európa-bajnokság döntőjét Szerbia és Spanyolország játssza vasárnap este.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.)
Bronzmérkőzés

Magyarország–Görögország 10–7 (2–1, 3–4, 3–1, 2–1)
G.: Szalai P., Vismeg Zs., Vigvári Vince 2-2, Tátrai, Mészáros M., Varga Vince, Molnár Erik, ill. Gkillasz 3, Georgarasz 2, Likudisz, Almirasz.
Az U19-es Eb-bronzérmes magyar válogatott kerete:
Kapusok: DankaBenedek (KSI),KovácsKristóf (Szentes, Szeged)
Mezőnyjátékosok: VigváriVince (OSC),EklerZsombor (UVSE, Honvéd),PetőAttila (KSI, Szolnok),MészárosMátyás (BVSC),TátraiDávid (BVSC),KlárGergő (Ferencváros),MolnárErik (Ferencváros),NagyNorbert (Miskolc),VismegZsombor (Miskolc, Szolnok),LakatosSoma (Szeged),NagyÁkos (KSI),VargaVince (Ferencváros),SzalaiPéter (KSI)Vezetőedző: NyékiBalázs.Edző: KorényiBalázs.Kapusedző: GárdonyiAndrás.Csapatvezető: SzékelyBulcsú.Utánpótlás szakmai vezető: CsehSándor

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik