B. Z. utanpotlassport.hu 2022.01.18 15:18 Frissítve: 2022.01.20 10:25

Vízilabda: a 18 éves Danka Benedek mindenhol a legjobbra törekszik

A KSI vízilabdacsapatának 18 éves kapusa, Danka Benedek az ob I/B-ben, az ifjúsági bajnokságban és a korosztálya Eb-felkészülése során is csak a győzelemre tud gondolni.

Hogy a KSI főként utánpótláskorú játékosok alkotta férfi vízilabdacsapata 11 forduló után hibátlanul vezeti az ob I/B-t, abban a csapat 18 éves kapusának, Danka Benedeknek is nagy szerepe van.

A KSI 18 éves kapusa, Danka Benedek mindenhol a legjobbra törekszik Fotó: Zobin Krisztina

A KSI 18 éves kapusa, Danka Benedek mindenhol a legjobbra törekszik  •  Fotó: Nyolczas Ivett/CSS Marketing

A korosztályos válogatott fiatal a második vonal leghatékonyabb védési mutatójával büszkélkedhet a téli szünetben, miután a kapujára zúduló lövéseknek az 58 százalékát hárította az idényben. Danka az előző évadban is rendre vízben volt, amikor a KSI végül elbúcsúzott az első osztálytól. A Horváth János és Horváth Dániel irányította utánpótlás-nevelésre szakosodott klub most megint jó úton jár, hogy visszakerüljön a világ legerősebb bajnokságába.

„Örülök, hogy hibátlanul hoztuk az első félévet, de tudjuk, hogy várnak még ránk kiélezett mérkőzések – mondja a kapus. – A csapat nagyon energikus, a játékosok keményen dolgoznak azért, hogy feljussunk. Tavaly az ob I-ben mindegyikünk megtapasztalhatta, hogy mi a vízilabdázás teteje, hiszen amikor a fiatal játékosnak Varga Dénest kell fognia vagy a kapusnak a lövését védenie, annál nem sok feljebb van. Ezért is szeretnénk újra a legjobbak között szerepelni.”

Bár Danka visszavágyik az élvonalba, amíg teheti, a korosztálya pontvadászatában is szívesen szerepel. A KSI ifjúsági csapata szintén veretlenül áll az alapszakasz élén.

Danka a korosztályos válogatottnak is biztos pontja lenne az idei Eb-n Fotó: Zobin Krisztina

Danka a korosztályos válogatottnak is biztos pontja lenne az idei Eb-n  •  Fotó: Nyolczas Ivett/CSS Marketing

„Bizonyos szempontból mindegy, hogy a budapesti ifibajnokságban vagy éppen az ob I-ben kell segítenem a csapatot, mert nagyon szeretek védeni. Nyilván, a felnőttek erősebben lőnek, ezért ott jobban kell figyelnem a technikára, hogy vigyázzak a könyökömre és a vállamra. Ebben az évadban is több edzőmeccset játszottunk ob I-es csapatokkal, és jó látni, hogy ellenük is félelem nélkül, remek mentalitással vesszük fel a kesztyűt. Vannak olyan kortársaim, akik azt mondják, hogy igazán előre lépni csak az ob I-ben tudunk. Szerintem az ifiben is sokat lehet fejlődni, mert ott is olyan konzisztens teljesítményre van szükség, amely a későbbiekben már elengedhetetlen. Tavaly a negyedik helyen végeztünk az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében, ezért nagy hajtóerő, hogy az idén érmet szerezzünk – a lehető legfényesebbet.”

A KSI saját nevelésű ígérete jelenleg tagja az U19-es korosztály válogatottjának, amely a tervek szerint szeptemberben Podgoricában vesz részt Európa-bajnokságon.

„A KSI arról szól, hogy a fiatal játékosokat hozzásegítse a sikeres a felnőttkarrierhez, de többen közben a korosztályos válogatottban is bizonyíthatnak. Tavaly nagyon erős évet zárt a magyar vízilabda, és ehhez a volt vagy jelenlegi KSI-sek is hozzájárultak. A podgoricai Eb-n nincs más elvárásom, minthogy nyerjünk. A győzelmen kívül nem is tudok másra gondolni. Persze, addig még hosszú út áll előttünk, ráadásul többen az idén érettségiznek. A felkészülésben a legfontosabb, hogy minden nap le tudjunk jönni az uszodába, és olyan mennyiségi, valamint minőségi munkát végezzünk, amely előbb-utóbb többszörösen kifizetődik.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.