B. Z. utanpotlassport.hu 2022.12.04 11:07 Frissítve: 2022.12.04 11:17

Vívás: Rubin Mattia a nemzetközi páston is letette a névjegyét

A 16 éves tőrvívó, Rubin Mattia a budapesti kadét európai körversenyen szerzett ezüstérme után a lesznói junior-vk-n is megállta a helyét.

Remek formában vív a 16 éves tőröző, Rubin Mattia, aki szombaton egy korosztállyal fentebb, a lesznói junior-világkupaversenyen egészen a nyolcaddöntőig jutott.  

Kárpáthy Krisztián és Fekete Gábor tanítványa egy hete a budapesti kadét európai körversenyen csillogtatta meg a tudását, és

a 312 fős, amerikaiakkal és ázsiaiakkal tűzdelt nívós mezőnyben ezüstérmet szerzett a BOK-csarnokban.

A Tus színeiben vívó fiatal ezzel a teljesítménnyel minden bizonnyal kiharcolta a részvételi jogot a kadétok világversenyeire, és a kiváló nemzetközi eredmények mellett már-már eltörpül, hogy a korosztályában eddig mindhárom Magyar-kupa-fordulót megnyerte az évadban.

Rubin Mattia egy hete Budapesten menetelt a döntőig Forrás: Magyar Vívószövetség

„Ezek a sikerek jó visszajelzések, és kellő motivációt adnak. Az idei első két nemzetközi versenyem nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna, így pozitív, hogy egyre jobb formában vívok. Budapesten meg akartam mutatni, hogy oda tudok érni a dobogóra, és örülök, hogy sikerült.

Most már még nagyobb önbizalommal lépek pástra.

Az évad elején nem lehetett más a célom, mint kivívni az indulási jogot a korosztályos Eb-re és vb-re. Bízom benne, hogy ezeken az eseményeken is jól szerepelek majd, és az érem is összejön. Technikailag jól haladok, a fizikumomat igyekszem folyamatosan fejleszteni, valamint mivel eddig főként kézre dolgoztam, a lábmunkámon szeretnék javítani.”

(Kiemelt képen: Rubin Mattia / Forrás: Magyar Vívószövetség)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.