Vívás: Rubin Mattia a nemzetközi páston is letette a névjegyét

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 11:07
Címkék
A 16 éves tőrvívó, Rubin Mattia a budapesti kadét európai körversenyen szerzett ezüstérme után a lesznói junior-vk-n is megállta a helyét.

Remek formában vív a 16 éves tőröző, Rubin Mattia, aki szombaton egy korosztállyal fentebb, a lesznói junior-világkupaversenyen egészen a nyolcaddöntőig jutott. Rubin Mattia, aki szombaton egy korosztállyal fentebb, a lesznói junior-világkupaversenyen egészen a nyolcaddöntőig jutott.  

Kárpáthy Krisztián és Fekete Gábor tanítványa egy hete a budapesti kadét európai körversenyen csillogtatta meg a tudását, és

a 312 fős, amerikaiakkal és ázsiaiakkal tűzdelt nívós mezőnyben ezüstérmet szerzett a BOK-csarnokban.

A Tus színeiben vívó fiatal ezzel a teljesítménnyel minden bizonnyal kiharcolta a részvételi jogot a kadétok világversenyeire, és a kiváló nemzetközi eredmények mellett már-már eltörpül, hogy a korosztályában eddig mindhárom Magyar-kupa-fordulót megnyerte az évadban.

Rubin Mattia egy hete Budapesten menetelt a döntőig Forrás: Magyar Vívószövetség

„Ezek a sikerek jó visszajelzések, és kellő motivációt adnak. Az idei első két nemzetközi versenyem nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna, így pozitív, hogy egyre jobb formában vívok. Budapesten meg akartam mutatni, hogy oda tudok érni a dobogóra, és örülök, hogy sikerült.

Most már még nagyobb önbizalommal lépek pástra.

Az évad elején nem lehetett más a célom, mint kivívni az indulási jogot a korosztályos Eb-re és vb-re. Bízom benne, hogy ezeken az eseményeken is jól szerepelek majd, és az érem is összejön. Technikailag jól haladok, a fizikumomat igyekszem folyamatosan fejleszteni, valamint mivel eddig főként kézre dolgoztam, a lábmunkámon szeretnék javítani.”

(Kiemelt képen: Rubin Mattia / Forrás: Magyar Vívószövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik