UP-info utanpotlassport.hu 2021.11.20 20:49 Frissítve: 2021.11.26 09:03

Vívás: Pelle és Wimmer a párbajtőrözők kadétbajnoka

Pelle Domonkos és Wimmer Dorina is megvédte a címét a kadétkorú párbajtőrözők országos bajnokságán.

Mindkét nemben népes mezőnyök gyűltek össze a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló kadét párbajtőr országos bajnokság első, egyéni versenynapján.

A fiúk között a Budapesti Honvéd ígérete, Pelle Domonkos bár az új évad első versenyein még nem remekeltek, az október végi belgrádi európai körversenyen már a legjobb nyolcig jutott. A 15 éves reménység címvédőként érkezett az ob-ra, és ahhoz méltó formában is szerepelt. A döntőben az odáig bravúrosan eljutó Keresztes Ádámmal küzdött meg az aranyért, és végül 15:12-re győzte le az OMS-Tata fiatalját. A harmadik helyen az FTC-s Horváth Ádám és Balaton Vívóklubot képviselő Simonyai Olivér zárt.

Wimmer Dorina megvédte kadétbajnoki címét Forrás: mtk.hu

Wimmer Dorina megvédte kadétbajnoki címét  •  Forrás: mtk.hu

A lányok viadalán sem lehetett előre győztest hirdetni, hiszen többen is kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő az ősszel. A hazai ranglistát vezető, az első két kupafordulót megnyerő és Belgrádban is ezüstérmes Pátri Maja az elődöntőig két, végső győzelemre is esélyes riválisán jutott túl Gachályi Gréta majd Nébald Franciska személyében, a négy között azonban jobbnak bizonyult nála a Debreceni Sportcentrum színeiben szárnyaló Nagy Blanka Virág. A még nem egészen 15 éves hajdúsági ígéret a fináléban aztán 15:9-re kikapott az oda látszólag nagyobb nehézségek nélkül bemasírozó Wimmer Dorinától. Az MTK Budapestben pallérozódó Wimmer egyáltalán nem volt titkos favorit, hiszen Pelléhez hasonlóan, ő is címvédőkét vágott neki a megméretésnek. Úgy tűnik, a bajnokok egyik ismérve, hogy a legfontosabb pillanatokban képesek a legjobb teljesítményüket nyújtani. Pátri mellett a másik bronzérmes a Vasast képviselő, a budapesti európai körversenyen második Fábián Kamilla lett.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.