Vívás: Pelle és Wimmer a párbajtőrözők kadétbajnoka

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 20:49
Címkék
Pelle Domonkos és Wimmer Dorina is megvédte a címét a kadétkorú párbajtőrözők országos bajnokságán.

Mindkét nemben népes mezőnyök gyűltek össze a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló kadét párbajtőr országos bajnokság első, egyéni versenynapján.

A fiúk között a Budapesti Honvéd ígérete, Pelle Domonkos bár az új évad első versenyein még nem remekeltek, az október végi belgrádi európai körversenyen már a legjobb nyolcig jutott. A 15 éves reménység címvédőként érkezett az ob-ra, és ahhoz méltó formában is szerepelt. A döntőben az odáig bravúrosan eljutó Keresztes Ádámmal küzdött meg az aranyért, és végül 15:12-re győzte le az OMS-Tata fiatalját. A harmadik helyen az FTC-s Horváth Ádám és Balaton Vívóklubot képviselő Simonyai Olivér zárt.

Wimmer Dorina megvédte kadétbajnoki címét Forrás: mtk.hu
Wimmer Dorina megvédte kadétbajnoki címét Forrás: mtk.hu

Wimmer Dorina megvédte kadétbajnoki címét  •  Forrás: mtk.hu

A lányok viadalán sem lehetett előre győztest hirdetni, hiszen többen is kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő az ősszel. A hazai ranglistát vezető, az első két kupafordulót megnyerő és Belgrádban is ezüstérmes Pátri Maja az elődöntőig két, végső győzelemre is esélyes riválisán jutott túl Gachályi Gréta majd Nébald Franciska személyében, a négy között azonban jobbnak bizonyult nála a Debreceni Sportcentrum színeiben szárnyaló Nagy Blanka Virág. A még nem egészen 15 éves hajdúsági ígéret a fináléban aztán 15:9-re kikapott az oda látszólag nagyobb nehézségek nélkül bemasírozó Wimmer Dorinától. Az MTK Budapestben pallérozódó Wimmer egyáltalán nem volt titkos favorit, hiszen Pelléhez hasonlóan, ő is címvédőkét vágott neki a megméretésnek. Úgy tűnik, a bajnokok egyik ismérve, hogy a legfontosabb pillanatokban képesek a legjobb teljesítményüket nyújtani. Pátri mellett a másik bronzérmes a Vasast képviselő, a budapesti európai körversenyen második Fábián Kamilla lett.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik