B. Z. utanpotlassport.hu 2021.09.16 09:00 Frissítve: 2021.09.20 17:00

Vívás: Pápai bízik a térdműtét utáni sikeres visszatérésben

Az UTE 17 éves, kadét Európa-bajnok kardvívója, Pápai Zoé térdműtét után várja, hogy a juniorok között is bizonyíthasson.

Hosszú ideje érlelődött benne a gondolat, hogy a térdével, melyen csontkinövést diagnosztizáltak, kezdeni kell valamit a karrierjének zökkenőmentes folytatása érdekében. Augusztusban feküdt kés alá, a beavatkozás remekül sikerült, így az UTE ígéretes kardvívója, Pápai Zoé, ha kicsivel késve is, de még az ősszel becsatlakozhat a szezonba.

Pápai Zoé bízik a térdműtét utáni sikeres visszatérésben Forrás: hunfencing.hu

Pápai Zoé bízik a térdműtét utáni sikeres visszatérésben  •  Forrás: hunfencing.hu

Kovács Laura tanítványa az utóbbi időben számos szép eredménnyel gazdagodott a korosztályában: ezek közül is kiemelkedik a tavalyi poreci kadét Európa-bajnokságon csapatban nyert aranyérme.

A kadét európai körversenyeken és a hazai megméretéseken is jó néhányszor bizonyított, 17 éves sportoló az új évadban már a juniorok korosztályában igyekszik kibontakozni, előtte viszont még az előző idényről kérdeztük, melyben a kadétok között ranglista-második, ob-harmadik, a juniorok mezőnyében pedig ranglista-ötödik lett, és nyert kupafordulót is.

„Összességében nem lehetek elégedetlen, bár több hullámvölgy is jellemezte az előző évadomat – mondja Zoé. – A leginkább annak örültem volna, ha az utolsó kadétévemben még bizonyíthatok a világbajnokságon, azonban a magyarok a járványhelyzetre való tekintettel nem vettek részt az egyiptomi eseményen. Most már viszont csak előre tekintek. A műtéttel mindenképpen meg akartam várni a szezon végét. Jól halad a rehabilitációm, jelenleg heti két gyógytornára járok, a jövőhéten megyek vissza kontrollra, aztán reményeim szerint fokozatosan elkezdhetem a terhelést. Úgy tervezem, hogy október végén már újra a páston leszek. Nincs tapasztalatom a hasonló esetekben, mert szerencsére nem vagyok sérülékeny.”

Zoé célja a juniorok között sem lehet más, mint az előző korosztályában: ott lenni a legjobbak között.

„Pozitív vagyok, és próbálok úgy tekinteni erre a kihagyásra, hogy még jól is kijöhetek belőle, hiszen amikor visszatérek, csak még jobban fogom kívánni a vívást. Úgy érzem, az elmúlt időszakban is folyamatos maradt a fejlődésem. Technikailag és fejben is sokat erősödtem, az önbizalmam nőtt, így bizakodó vagyok. A juniorok között az elsődleges célom, hogy kivívjam a válogatottságot, és ott legyek a világversenyeken. A csapat Eb-arany nagy motivációt jelentett a számomra, szeretnék átélni hasonló sikereket, és ettől függetlenül is szükség van a nemzetközi versenyeken kapott visszajelzésekre.”

Az ambiciózus kardvívó a visszatéréséig sem tétlenkedik. A kényszerpihenőjében leginkább a tanulásra fókuszál, hiszen utolsó évét kezdte meg a fővárosi Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, melyben a francia nyelvre specializálódott tagozatot végzi, ám a változatosság kedvéért most éppen az angol nyelvvizsgájára készül.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.