UP-info utanpotlassport.hu 2021.02.24 20:41 Frissítve: 2021.02.24 20:51

Vívás: megrendezik a kairói utánpótlás-világbajnokságot az idén

Hivatalossá vált, hogy áprilisban megrendezik az utánpótláskorú vívók kairói világbajnokságát, ennek okán a hazai szövetség előrébb hozta a junior és kadét országos bajnokságok időpontját: a jövő hét végén tartják őket.

A Nemzetközi Vívó Szövetség hétvégén úgy határozott, az eredetileg tervezett időpontban, tehát április 3. és 11. között megrendezi Kairóban junior és kadét világbajnokságot. A hazai szervezett elnöksége a határozat okán rendkívüli ülést tartott: elsősorban azt vitatta meg, hogy a magyar küldöttség részt vesz-e az eseményen.

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége Forrás: hunfencing.hu

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége  •  Forrás: hunfencing.hu

Csampa Zsolt elnök azt javasolta, a végleges döntést március 16-án, a járványügyi helyzetnek és az addigi szervezési tapasztalatoknak megfelelően hozza meg a testület. Az utazással, a biztonsági intézkedésekkel, a jogi részletekkel, az egyiptomi körülményekkel kapcsolatos előkészületeket természetesen megteszi a szövetség, ám a végső határozatot csak az összes információ birtokában mondja ki az elnökség − emelte ki a hazai szövetség honlapja. Ezt az állásfoglalást a testület egyhangúlag elfogadta.

A vb miatt megváltoztatták a korosztályos országos bajnokságok időpontjait: a kadét és junior ob egyéni versenyeit a jövő hét végén, március 6-án és 7-én rendezik; a csapatviadalokat később, a világbajnokság után. A párbajtőrt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a kardot a Vasas csarnokában, a tőrt az UTE vívótermében bonyolítják le. Szombaton a kadétok, vasárnap a juniorok versenyeznek.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.