B. Z. utanpotlassport.hu 2023.09.22 12:22 Frissítve: 2023.09.22 12:30

Vívás: kezdődik a korosztályos versenyszezon

Ezen a hétvégén visszatérnek a pástra a korosztályos vívók, akik eseménydús versenyszezon elé néznek.

Szombaton és vasárnap újra érmekért csattognak a fegyverek, az utánpótláskorú vívók visszatérnek a pástra, és

három helyszínen is igyekeznek visszajelzést nyerni az évad eleji formájukról.

A junior és kadét párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a junior tőrözők a Kocsis Sándor Sportközpontban vesznek részt Magyar-kupán, míg a junior kardozók a Kovács Pál Vívócsarnokban szerepelnek a Budapest-bajnokságon.

Októberben aztán a kadét párbajtőrözők már a budapesti európai körversenyen bizonyíthatnak, a kadét kardozók Gödöllőn gyűlnek össze ugyanilyen apropóból, de mindezek előtt a kadét tőrvívó lányok lesznek érdekeltek szeptember utolsó és október első napján a somorjai körviadalon, amely a többihez hasonlóan nemzetközi válogatóversenynek minősül.

A hazai szövetségi portál a kupabeharangozójában kiemeli, hogy ebben az idényben olyan kiválóságoknak szoríthatunk még az utánpótlás-megméretéseken, mint a párbajtőrözők között korosztályos világbajnok Nagy Blanka és Pelle Domonkos, vagy a felnőtt Eb-ezüstérmes Wimmer Dorina, a kardozók mezőnyében korosztályos világbajnok Domonkos Emese és Spiesz Anna, valamint a tőrözőket már korosztályos Európa-bajnokként képviselő Rubin Mattia.

(Kiemelt képünkön: a kadét kardozók tavalyi gödöllői körversenye is színvonalas, kiélezett asszókat hozott Forrás: Magyar Vívószövetség)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.