B. Z. utanpotlassport.hu 2023.05.28 10:38 Frissítve: 2023.05.31 20:11

Vívás: két ezüst- és három bronz a magyaroktól az U23-as Eb-n

A magyar válogatott két ezüst- és három bronzéremmel zárta a budapesti vívó Európa-bajnokságot.

Összességében remekül teljesítettek a hazai vívók a budapesti Ludovika Arénában rendezett U23-as Európa-bajnokság.

A magyar fiatalok két ezüst- és három bronzérmet érdemeltek ki a kontinensviadalon. 

Az egyik ezüstöt a tőröző Szemes Gergő, a másikat a Keszthelyi Zsombor, Kovács Gergely, Osman-Touson Maruán, Somody Soma összetételű férfi párbajtőrcsapat szerezte. Egyéniben bronzérmes a tőröző Tóth Gergely, valamint a kardozó Spiesz Anna és Horváth Gergő

A 17 éves Spiesz Anna volt a legfiatalabb magyar éremszerző Forrás: hunfencing.hu

„A szakmai tapasztalatom az, hogy nagy szüksége volt erre a versenyre a korosztálynak – mondta Boczkó Gábor szövetségi kapitány a hazai szövetségi portálnak. – Akadt, aki tudott élni vele, akadt, aki nem.

Nagyon fontos az, hogy a húsz év fölötti korosztályt benn tartsuk a sportágban, és ehhez ez az esemény nagy segítség.

Az egyéni eredményekkel, négy éremmel, valamennyi fegyvernem helyezésével elégedett vagyok. A csapatok alakulhattak volna jobban, de a férfi párbajtőrözők remeklése feltette az i-re a pontot. Egyébként ismét köszönettel tartozunk a remek rendezésért, a körülményekért, nagyszerű hangulatú öt nap volt a Ludovika Arénában!” 

Egyébként tavaly májusban Tallinn adott otthont az U23-as Eb-nek. Akkor a párbajtőröző Gálfalvy Réka és a kardozó Szűcs Luca állhatott a dobogó második fokára, míg a Battai Sugár Katinka, Keszei Kíra, Spiesz Anna, Szűcs alkotta női kardkvartett kontinensbajnoki címet szerzett. Ezúttal tehát két éremmel több került a magyarok vitrinjébe, bár az arany most elmaradt. 

(Kiemelt képünkön: az ezüstérmes férfi párbajtőrcsapat Forrás: hunfencing.hu)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.