B. Z. utanpotlassport.hu 2022.05.14 17:49 Frissítve: 2022.05.14 18:01

Vívás: halmozzák az érmeket a Ludovika tőrözői

A jelenlegi formájában tavaly óta működő Ludovika SE utánpótláskorú tőrözőinek vitrinjét már a magyar bajnoki címek mellett Eb-arany és vb-bronzérem is díszíti.

Kivételesen sikeres hónapokat tudhatnak maguk mögött a Ludovika SE fiatal tőrvívói. A kadétok között Budaházy Ambrus Európa-bajnoki címet szerzett Újvidéken a klubtársa, Bálint Álmos elleni döntőben, míg a fiúk csapatban is a dobogó legmagasabb fokára állhattak a kontinensviadalukon. Az egyéni junior Eb-n továbbá Mihályi Andor az előkelő ötödik helye után nyert csapatbronzot a dubaji junior-vb-n.

Bálint Álmos és Budaházy Ambrus egymás ellen vívta a kadét Eb-döntőt Fotó: Bizzi Team

Bálint Álmos és Budaházy Ambrus egymás ellen vívta a kadét Eb-döntőt  •  Fotó: Bizzi Team

A Ludovika a fiatalabb korosztályokban itthon remekelt. Például Németh Emma a gyermekkorosztályban az egyesület első egyéni bajnoki aranyérmét nyerte, majd az újonc fiúk között Bodor Áron győzött a Hamzi Balázs elleni döntőben, ugyanitt a lányok mezőnyében Haroni Agapi volt a legjobb.

A Ludovika vívószakosztálya a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve a jelenlegi formájában 2021 elején kezdte meg a működését, miután a Törekvés SE-ből nagyjából 90 sportoló és 4 edző érkezett az egyesülethez.

A Ludovika újoncai az országos bajnokságon Forrás: Ludovika SE

A Ludovika újoncai az országos bajnokságon  •  Forrás: Ludovika SE

„A Törekvésből rendkívül jó alapokkal érkeztek hozzánk a sportolók, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kitűnő nemzetközi eredményeket érünk el –  mondja dr. Bartóki-Gönczy Balázs szakosztályvezető. – A sikerekben nagy szerepe van annak, hogy az egyetemi támogatás által többek között sportpszichológussal, masszőrrel, megfelelő körülmények között készülhetnek a fiataljaink. Kiemelném a vezetőedzőnk, Mazzá Lorenzo és Horváth Mária munkáját. Mara néni szerintem a legjobb hazai nevelőedző tőrben. Mindezt kiegészíti a remek szülői közösség, így mindig jó érzéssel jönnek a gyerekek az edzésekre.”

A Ludovika tehát rövid idő alatt letette a névjegyét a korosztályos mezőnyben, a szakosztályvezető pedig abban bízik, hogy idővel a felnőttek között is több sikeres versenyzője lesz.

„Ha ehhez hasonló eredményeket tudunk elérni, az már kiváló teljesítménynek számít. Bízom abban, hogy a fiataljaink a felnőttválogatott közelébe is odaérnek. Jelenleg az idén az MTK-ból érkező Pöltz Anna tagja a felnőttválogatottnak, remélem, nemsokára csatlakoznak még hozzá a klubunkból.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.