B. Z. utanpotlassport.hu 2023.03.15 18:38 Frissítve: 2023.03.15 18:50

Vívás: Gachályi Gréta háromszoros Eb-győztesként készül a kadét-vb-re

A 16 éves Gachályi Gréta már három korosztályos Eb-arannyal a tarsolyában készül a kadét párbajtőrözők plovdivi világbajnokságára.

A 16 éves párbajtőröző, Gachályi Gréta februárban egyéniben az előkelő ötödik helyen zárt, csapatban pedig Horváth Lotti, Nagy Blanka és Terhes Hanna társaságában

aranyérmet szerzett a tallinni kadét Európa-bajnokságon. 

A pályafutását Hódmezővásárhelyen kezdő, Galli Zsolt irányításával Békéscsabán folytató, majd év elejétől már a Budapesti Honvédban László Istvánnal dolgozó ígéret tavaly Újvidéken egyéniben nyert kadét Eb-t, és a juniorcsapattal is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Gachályi Grétát a tallinni kadét Eb-n csak a későbbi győztes ukrán Emili Conrad tudta legyőzni Fotó: Bizzi Team

Gachályi Grétát a válogatott keddi keretedzésén kérdeztük röviden a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

„Egyéniben nem jött össze a címvédés a kadét Eb-n, az ötödik helyen végeztem, de nem lehetek csalódott. Elégedett vagyok, hiszen nem szabad alábecsülni a nyolcas döntőt sem. A csapatsiker nagy élmény volt, és nagyon örülök, hogy ezzel háromszoros Eb-győztesnek mondhatom magamat. Most már biztos, hogy jó emlékekkel köszönök el a kadétéveimtől, bár még van egy fontos versenyünk, amelyre jelenleg is zajlik a felkészülés.” 

Gréta április elején a plovdivi kadét-világbajnokságon bizonyíthat újra. 

“Nem szeretnék elvárásokról beszélni, egyelőre azzal foglalkozom, hogy a felkészülés alatti munkát a lehető legjobban elvégezzem. Arra törekszem, hogy ne stresszeljek, maradjak nyugodt, higgadt, és akkor minden rendben lesz. De természetesen az nem titok, hogy a minél jobb eredmény elérése lesz a célom a világbajnokságon is.” 

(Kiemelt képen: Gachályi Gréta Fotó: Bizzi Team)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.