Vívás: Gachályi Gréta háromszoros Eb-győztesként készül a kadét-vb-re

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 18:38
Címkék
A 16 éves Gachályi Gréta már három korosztályos Eb-arannyal a tarsolyában készül a kadét párbajtőrözők plovdivi világbajnokságára.

A 16 éves párbajtőröző, Gachályi Gréta februárban egyéniben az előkelő ötödik helyen zárt, csapatban pedig Horváth Lotti, Nagy Blanka és Terhes Hanna társaságábanGachályi Gréta februárban egyéniben az előkelő ötödik helyen zárt, csapatban pedig Horváth Lotti, Nagy Blanka és Terhes Hanna társaságában

aranyérmet szerzett a tallinni kadét Európa-bajnokságon. 

A pályafutását Hódmezővásárhelyen kezdő, Galli Zsolt irányításával Békéscsabán folytató, majd év elejétől már a Budapesti Honvédban László Istvánnal dolgozó ígéret tavaly Újvidéken egyéniben nyert kadét Eb-t, és a juniorcsapattal is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Gachályi Grétát a tallinni kadét Eb-n csak a későbbi győztes ukrán Emili Conrad tudta legyőzni Fotó: Bizzi Team

Gachályi Grétát a válogatott keddi keretedzésén kérdeztük röviden a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

„Egyéniben nem jött össze a címvédés a kadét Eb-n, az ötödik helyen végeztem, de nem lehetek csalódott. Elégedett vagyok, hiszen nem szabad alábecsülni a nyolcas döntőt sem. A csapatsiker nagy élmény volt, és nagyon örülök, hogy ezzel háromszoros Eb-győztesnek mondhatom magamat. Most már biztos, hogy jó emlékekkel köszönök el a kadétéveimtől, bár még van egy fontos versenyünk, amelyre jelenleg is zajlik a felkészülés.” 

Gréta április elején a plovdivi kadét-világbajnokságon bizonyíthat újra. 

“Nem szeretnék elvárásokról beszélni, egyelőre azzal foglalkozom, hogy a felkészülés alatti munkát a lehető legjobban elvégezzem. Arra törekszem, hogy ne stresszeljek, maradjak nyugodt, higgadt, és akkor minden rendben lesz. De természetesen az nem titok, hogy a minél jobb eredmény elérése lesz a célom a világbajnokságon is.” 

(Kiemelt képen: Gachályi Gréta Fotó: Bizzi Team)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik