UP-info utanpotlassport.hu 2021.12.02 19:42 Frissítve: 2021.12.02 19:45

Vívás: Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén

A Vasas 16 éves párbajtőrözője, Fábián Kamilla szeretné megtartani a második helyét a hazai kadétranglistán, hogy aztán világversenyen bizonyíthasson.

Nagyszerűen kezdte az ősszel induló évadot a Vasas 16 éves párbajtőrözője, Fábián Kamilla, aki október elején a kadétok európai körversenyének budapesti állomásán a bravúros második helyen végzett, ezzel tekintélyes pontszámot gyűjtve a hazai ranglistán. Halla Péter és Halla Gergely tanítványa aztán nem rendszerint brillírozott a megméretésein, ám a korosztály november végi országos bajnokságán megint odaért a dobogóra: bronzérmet érdemelt ki.

Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén Forrás: Magyar Vívószövetség

Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén  •  Forrás: Magyar Vívószövetség

A hazai ranglistán nagy csata dúl a legjobb kadétlányok között, hiszen a helyezések döntenek arról, hogy kik utaznak a korosztály világversenyeire – az első három a vb-re, az első négy az Eb-re mehet. Kamilla most az előkelő, második pozícióból várja a folytatást.

„Ez az évad eddig elég hullámzóan alakul, hiszen voltak olyan versenyek, amelyeken meglepően jól szerepeltem, de több esetben elmaradt a teljesítményem a várttól – mondja a tinédzser. – Szóval hiányérzetem lehet, de összességében elégedett vagyok, mert több eredményem is büszkeséggel tölt el. Egy-egy versenyen sok múlik azon, hogy éppen hogyan kelek fel, mennyire érzem magam felkészültnek és mennyire sikerült fejben összeszedettnek, koncentráltnak lennem. A továbbiakban az a célom, hogy kiegyensúlyozott tudjak maradni, és folyamatosan hozzam a jó formámat.”

Kamilla a budapesti körversenyen szerzett ezüstéremmel nagy lépést tett a világversenyek felé Forrás: Magyar Vívószövetség

Kamilla a budapesti körversenyen szerzett ezüstéremmel nagy lépést tett a világversenyek felé  •  Forrás: Magyar Vívószövetség

A tavalyi évadban a korosztályos Eb elmaradt, a vb-n pedig a szövetség a járványhelyzet kockázatai miatt nem indított csapatot. A válogatottba jó eséllyel pályázó fiatalok– köztük a Vasas ígérete is – bíznak benne, hogy hamarosan világesemény pástján is megmutathatják tudásukat.

„Tavaly nem kerültem a legjobb négy közelébe a ranglistán, így mondhatni, hogy a mostani második helyem számomra is meglepetés – folytatja Kamilla. – Azért dolgozom keményen, hogy meg is tartsam. Tehát akkor engem nem érintett a törlés és a távolmaradás, de most már én is nagyon reménykedem, hogy a pandémia nem szól közbe, ott leszek az első háromban, és világversenyen bizonyíthatok.”

A kadét korosztály legjobbjai legközelebb a hétvégi junior-világkupán szállnak szembe egymással és az idősebbekkel Luxemburgban.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.