Vívás: Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.02. 19:42
Címkék
A Vasas 16 éves párbajtőrözője, Fábián Kamilla szeretné megtartani a második helyét a hazai kadétranglistán, hogy aztán világversenyen bizonyíthasson.

Nagyszerűen kezdte az ősszel induló évadot a Vasas 16 éves párbajtőrözője, Fábián Kamilla, aki október elején a kadétok európai körversenyének budapesti állomásán a bravúros második helyen végzett, ezzel tekintélyes pontszámot gyűjtve a hazai ranglistán. Halla Péter és Halla Gergely tanítványa aztán nem rendszerint brillírozott a megméretésein, ám a korosztály november végi országos bajnokságán megint odaért a dobogóra: bronzérmet érdemelt ki.Fábián Kamilla, aki október elején a kadétok európai körversenyének budapesti állomásán a bravúros második helyen végzett, ezzel tekintélyes pontszámot gyűjtve a hazai ranglistán. Halla Péter és Halla Gergely tanítványa aztán nem rendszerint brillírozott a megméretésein, ám a korosztály november végi országos bajnokságán megint odaért a dobogóra: bronzérmet érdemelt ki.

Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén Forrás: Magyar Vívószövetség
Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén Forrás: Magyar Vívószövetség

Fábián Kamilla magát is meglepve remekel az idén  •  Forrás: Magyar Vívószövetség

A hazai ranglistán nagy csata dúl a legjobb kadétlányok között, hiszen a helyezések döntenek arról, hogy kik utaznak a korosztály világversenyeire – az első három a vb-re, az első négy az Eb-re mehet. Kamilla most az előkelő, második pozícióból várja a folytatást.

„Ez az évad eddig elég hullámzóan alakul, hiszen voltak olyan versenyek, amelyeken meglepően jól szerepeltem, de több esetben elmaradt a teljesítményem a várttól – mondja a tinédzser.– Szóval hiányérzetem lehet, de összességében elégedett vagyok, mert több eredményem is büszkeséggel tölt el. Egy-egy versenyen sok múlik azon, hogy éppen hogyan kelek fel, mennyire érzem magam felkészültnek és mennyire sikerült fejben összeszedettnek, koncentráltnak lennem. A továbbiakban az a célom, hogy kiegyensúlyozott tudjak maradni, és folyamatosan hozzam a jó formámat.”

Kamilla a budapesti körversenyen szerzett ezüstéremmel nagy lépést tett a világversenyek felé Forrás: Magyar Vívószövetség
Kamilla a budapesti körversenyen szerzett ezüstéremmel nagy lépést tett a világversenyek felé Forrás: Magyar Vívószövetség

Kamilla a budapesti körversenyen szerzett ezüstéremmel nagy lépést tett a világversenyek felé  •  Forrás: Magyar Vívószövetség

A tavalyi évadban a korosztályos Eb elmaradt, a vb-n pedig a szövetség a járványhelyzet kockázatai miatt nem indított csapatot. A válogatottba jó eséllyel pályázó fiatalok– köztük a Vasas ígérete is– bíznak benne, hogy hamarosan világesemény pástján is megmutathatják tudásukat.

„Tavaly nem kerültem a legjobb négy közelébe a ranglistán, így mondhatni, hogy a mostani második helyem számomra is meglepetés– folytatja Kamilla. – Azért dolgozom keményen, hogy meg is tartsam. Tehát akkor engem nem érintett a törlés és a távolmaradás, de most már én is nagyon reménykedem, hogy a pandémia nem szól közbe, ott leszek az első háromban, és világversenyen bizonyíthatok.”

A kadét korosztály legjobbjai legközelebb a hétvégi junior-világkupán szállnak szembe egymással és az idősebbekkel Luxemburgban.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik