utanpotlassport.hu 2019.01.19 18:44 Frissítve: 2019.01.24 09:02

Vívás: egy magyar a nyolcas döntőben a szombati vk-versenyeken

Három országban három fegyvernemnek tartottak junior-világkupa-versenyt szombaton – tizennyolc magyar induló közül egynek, Koós Grétának jött össze a nyolcasdöntő.

Fotó: FIE

 •  Fotó: FIE

UP-info - Aix-en-Provance-ban és Zágrábban egyaránt rendkívül erős junior-világkupa fiú-, illetve leányversenyt rendeztek a tőrözők számára.

Franciaországban a fiúk szerepeltek. Az öt magyar közül a 15 éves Szemes Gergő és Maior Mátyás jutott el a legjobb 64-ig, ott azonban mindketten vereséget szenvedtek.

A leányoknál a zágrábi vk nem számított a hazai válogatók közé, és a honi ranglista első három helyezettje nem is indult el a viadalon. Az indulást vállaló két magyar közül Hanzl Lilla jutott be a legjobb 64 közé – ott búcsúzott.

A Madrid melletti Segoviában rendezett kard-vk-n Koós Gréta saját szezonja eddigi legjobbját teljesítette ötödik helyével. A nyolcaddöntőben az orosz Vankovát verte 15:13-ra, majd a négyért a bolgár Ilijevától kapott ki 15:12-re. Ezzel Szepesi László kárpátis tanítványa nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a részvételt a junior Európa- és világbajnokságon.

A főtáblára jutott magyarok közül Nagy Valentina a nyolcaddöntőben, Bérczy Dóri a 32 között búcsúzott – számolt be a szövetség hivatalos honlapja.

Vasárnap mindhárom helyszínen a csapatversenyt rendezik.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.