Vívás: egy magyar a nyolcas döntőben a szombati vk-versenyeken

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.19. 18:44
Címkék
Három országban három fegyvernemnek tartottak junior-világkupa-versenyt szombaton – tizennyolc magyar induló közül egynek, Koós Grétának jött össze a nyolcasdöntő.

Fotó: FIE
Fotó: FIE

Fotó: FIE

Fotó: FIE
Fotó: FIE

 •  Fotó: FIE

UP-info - Aix-en-Provance-ban és Zágrábban egyaránt rendkívül erős junior-világkupa fiú-, illetve leányversenyt rendeztek a tőrözők számára.

Franciaországban a fiúk szerepeltek. Az öt magyar közül a 15 éves Szemes Gergőés Maior Mátyás jutott el a legjobb 64-ig, ott azonban mindketten vereséget szenvedtek.

A leányoknál a zágrábi vk nem számított a hazai válogatók közé, és a honi ranglista első három helyezettje nem is indult el a viadalon. Az indulást vállaló két magyar közül Hanzl Lilla jutott be a legjobb 64 közé– ott búcsúzott.

A Madrid melletti Segoviában rendezett kard-vk-n Koós Gréta saját szezonja eddigi legjobbját teljesítette ötödik helyével. A nyolcaddöntőben az orosz Vankovát verte 15:13-ra, majd a négyért a bolgár Ilijevától kapott ki 15:12-re. Ezzel Szepesi László kárpátis tanítványa nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a részvételt a junior Európa- és világbajnokságon.

A főtáblára jutott magyarok közül Nagy Valentina a nyolcaddöntőben, Bérczy Dóri a 32 között búcsúzott – számolt be a szövetség hivatalos honlapja.

Vasárnap mindhárom helyszínen a csapatversenyt rendezik.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik