utanpotlassport.hu 2019.06.18 16:48 Frissítve: 2019.06.18 18:27

Vívás: Andrásfi Tibor hetedik lett a felnőtt Eb-n

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

A BVSC-Zugló 19 éves párbajtőrözője, Andrásfi Tibor egészen a negyeddöntőig menetelt a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, így a hetedik helyen zárta a versenyt. A 64 között a spanyol Angel Fabregat ellen korán hátrányba került, majd szépen feljött. Végül hosszabbításra került sor, amelyben a magyar fiatal bizonyult koncentráltabbnak.

mti illyés tibor

Andrásfi Tibor (jobbra) nem bírt az olasz Santarellivel  •  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi a következő fordulóban a csapatban tavaly világbajnok Max Heinzerrel vívott. Asszója az előzőhöz hasonlóan szorosan alakult, 0–3-ról zárkózott fel a svájci ellen, és az első szünetre már ő vezetett 5–4-re. A folytatásban – akárcsak addig – mindkét fél türelmesen, a lehetőséget keresve vívott, de a középső szakaszban a magyar párbajtőröző volt pontosabb, kétszer is ellépett három tussal, az újabb szünetig azonban a különbség egyre csökkent. A végére ez is elfogyott, így újra hosszabbítás következett, melyben 21 másodperc elteltével egy összeakaszkodásnál Andrásfi egyik szúrása volt határozottabb.

Az ifjú versenyzőnek a két szoros, hosszabbításban megnyert mérkőzést követően a főtábla harmadik fordulójában már könnyebb dolga volt a román Mario Persu ellen. 3–2 után megtalálta azt az akciót, amivel sorozatban érte el találatait: türelmes előkészítés után gyors támadás, pontos szúrás. 8–3-ra elhúzott, és ellenfelének már nem is hagyott esélyt a visszajövetelre.

Az éremért a 26 éves, olimpiai ezüstérmes Andrea Santarellivel vívott. Tapasztaltabb ellenfele közbeszúrásokkal, gyors, finom akciókkal 4–4 után ellépett. A magyar párbajtőrözőn az érződött, nem tudja, mivel lephetné meg az olaszt, aki végül 15–9-re nyert – számolt be a részletekről az MTI.

Andrásfi a negyeddöntőbe jutással a legjobb magyar eredményt érte el a férfi párbajtőrözők között. A szintén 19 éves Koch Máté a 61. helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.