utanpotlassport.hu 2019.06.18 16:48 Frissítve: 2019.06.18 18:27

Vívás: Andrásfi Tibor hetedik lett a felnőtt Eb-n

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

A BVSC-Zugló 19 éves párbajtőrözője, Andrásfi Tibor egészen a negyeddöntőig menetelt a düsseldorfi felnőtt Európa-bajnokságon, így a hetedik helyen zárta a versenyt. A 64 között a spanyol Angel Fabregat ellen korán hátrányba került, majd szépen feljött. Végül hosszabbításra került sor, amelyben a magyar fiatal bizonyult koncentráltabbnak.

mti illyés tibor

Andrásfi Tibor (jobbra) nem bírt az olasz Santarellivel  •  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Andrásfi a következő fordulóban a csapatban tavaly világbajnok Max Heinzerrel vívott. Asszója az előzőhöz hasonlóan szorosan alakult, 0–3-ról zárkózott fel a svájci ellen, és az első szünetre már ő vezetett 5–4-re. A folytatásban – akárcsak addig – mindkét fél türelmesen, a lehetőséget keresve vívott, de a középső szakaszban a magyar párbajtőröző volt pontosabb, kétszer is ellépett három tussal, az újabb szünetig azonban a különbség egyre csökkent. A végére ez is elfogyott, így újra hosszabbítás következett, melyben 21 másodperc elteltével egy összeakaszkodásnál Andrásfi egyik szúrása volt határozottabb.

Az ifjú versenyzőnek a két szoros, hosszabbításban megnyert mérkőzést követően a főtábla harmadik fordulójában már könnyebb dolga volt a román Mario Persu ellen. 3–2 után megtalálta azt az akciót, amivel sorozatban érte el találatait: türelmes előkészítés után gyors támadás, pontos szúrás. 8–3-ra elhúzott, és ellenfelének már nem is hagyott esélyt a visszajövetelre.

Az éremért a 26 éves, olimpiai ezüstérmes Andrea Santarellivel vívott. Tapasztaltabb ellenfele közbeszúrásokkal, gyors, finom akciókkal 4–4 után ellépett. A magyar párbajtőrözőn az érződött, nem tudja, mivel lephetné meg az olaszt, aki végül 15–9-re nyert – számolt be a részletekről az MTI.

Andrásfi a negyeddöntőbe jutással a legjobb magyar eredményt érte el a férfi párbajtőrözők között. A szintén 19 éves Koch Máté a 61. helyen zárt.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.