Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.09.22 15:13 Frissítve: 2020.09.22 15:39

Vívás: a lehető legmagasabb szintre jutna el az OVSE

„A siker egyik kulcsa talán az, hogy szívvel-lélekkel, rengeteget dolgozom a gyerekekkel. Gyakran megkérdezem az edzéseken, ki akar világbajnok lenni. Szerencsére sokan jelentkeznek, úgyhogy azt hiszem, ezzel a céljainkat is megfogalmaztam” – Kovács Attila, az OVSE vívóklub vezetőedzője.

Öt arany- és egy bronzérmet nyertek az Óbudai Vívó SE-Jövő Záloga vívói a Balatonfüreden múlt héten rendezett olimpici párbajtőr országos bajnokságon; a fiúk között Légrádi Bálint gyermek egyéniben és csapatban (Örsi Benedekkel, Szabó Mátéval és Tatár Dániellel) aratott diadalt, és a serdülőegyüttes (Börcsök Koppány, Hazai Tamás, Horváth Ádám, Légrádi) is nyert. A lányok mezőnyében a törpicikorú Horváth Lotti arany-, Légrádi Dóra bronzérmes lett. Ezt figyelembevéve nem meglepő, hogy Börcsök Lélával és Gortva Zsófiával kiegészülve csapatban is az első helyet szerezték meg.

Légrádi Bálint háromszor állt a dobogó legfelső fokára Balatonfüreden Forrás: hunfencing

Légrádi Bálint háromszor állt a dobogó legfelső fokára Balatonfüreden  •  Forrás: hunfencing

Tették mindezt úgy az óbudaiak, hogy a nagyobb egyesületek közül például a Honvéd és a Vasas egy kategóriában sem győzött.

Az OVSE vezetőedzőjét, Kovács Attilát nem lepte meg a remeklés.

„Öt aranyat azért mégsem reméltem, de a verseny előtt azt mondtam, van hat-nyolc olyan szám, amelyben éremesélyesek vagyunk. Hogy ebből aztán öt első hely lett, az nagyon pozitív, örülünk neki” – nyilatkozza Kovács Attila.

A viadal legsikeresebb versenyzője három bajnoki címmel Légrádi Bálint lett. Mekkora potenciált lát benne a mester?

„Ügyes gyerek, minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen; nagydarab, gyors, erős és jó keze van. Nagyon hosszú út áll azonban még előtte ahhoz, hogy megnyugodva hátra dőlhessünk. Pábajtőrvívásban ráadásul bármikor, bármi megtörténhet, és rengeteg a tehetséges sportoló idehaza. Bálintnak is keményen kell még dolgoznia, ez biztos.”

Az egyesület egyébként jelenlegi formájában 2018 óta létezik – Kovács Attiláék a FLESS SE-ből váltak ki, s alapítottak új klubot.

„Több nézeteltérésünk volt Kolczonay Istvánnal, és hosszas huzavona után elhagytam a FLESS-t. Közel nyolcvan gyerek jött velem, ebből nagyjából huszonöt olyan, aki igazán komolyan veszi a vívást: vannak amatőrök, igazán kicsik, így jön ki nagyjából a fentebb említett létszám.”

Az OVSE fiataljai a Fodros utcai Általános Iskola tornatermében készülnek.

Berhencz Ákos kollégámmal foglalkozunk a sportolókkal. Rendkívül jó hangulat uralkodik nálunk, ráadásul kiemelkedően jó generáció a mostani. Húsz éve edzősködöm, eredetileg öttusázó alapjaim vannak. A siker egyik kulcsa talán az, hogy szívvel-lélekkel, rengeteget dolgozom a gyerekekkel. Gyakran megkérdezem az edzéseken, ki akar világbajnok lenni. Szerencsére sokan jelentkeznek, úgyhogy azt hiszem, ezzel a céljainkat is megfogalmaztam. Tudjuk, hogy ehhez borzalmasan sok munkára van szükségünk, de a lehető legmagasabb szintre szeretnénk eljutni!”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.