N. D. utanpotlassport.hu 2022.12.09 20:30 Frissítve: 2022.12.09 20:41

Utánpótlás-konferencia: tét az üzletben, tét a sportban

Csütörtökön nagy sikerrel, telt házas közönség előtt rendezték meg a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában az Egy nap az utánpótlásért című konferenciát. Az Utanpótlássport szerkesztőségének eseményén az olimpiai bajnok öttusázó, motivációs tréner, sportesemény-tanácsadó Mizsér Attila is előadást tartott, méghozzá arról, hogy milyen a munkaerőpiacon hasznosítható készségeket fejleszt a sport.

A Lurdy Ház Konferencia- és Rendezvényközpontjában csütörtökön tizenkettedik alkalommal rendezte meg az Egy nap az utánpótlásért elnevezésű konferenciát az Utánpótlássport szerkesztősége. Az eseményt – ahogy a telt ház is mutatta – nagy érdeklődést övezte, ami nem csoda, hiszen ismét klasszis előadókat hallgathatott a közönség.

A nap utolsó előadójaként lépett a színpadra az olimpiai bajnok öttusázó, motivációs tréner, sportesemény-tanácsadó Mizsér Attila, aki speciális, egyben fontos témát mutatott be közelebbről: hogy milyen a munkaerőpiacon hasznosítható készségeket fejleszt a sport.

Mizsér Attila Fotó: Mura László

Mizsér hangsúlyozta a sport pozitív hatásait a vállalati közegben, akár egy csapatépítő foglalkozás keretein belül, hiszen a közös mozgás öröme a kapcsolatok és a hangulat javítása esetében is kulcsfontosságú lehet. Ebben kulcsszereplők lehetnek az adott sportág versenyzői, képviselői, akik közreműködőként fontos elemei a programnak. A két szféra együtt dolgozik, összekapcsolódik:

tét az üzletben, tét a sportban

– mondja az előadás alcíme, ami egyben a Sport-Life Balance-program lényege is. A kölcsönös értékteremtés jegyében zajló együttműködés nem ér véget, hiszen – miután a versenyzők/edzők az edukációs workshopon elsajátítják a vállalati kultúra sajátosságait, és kapcsolatrendszert is építenek a vállalkozásokkal, így a későbbiekben is folytatódhat, fenntartható a koncepció.

Az elhangzottakra az előadás végén gyakorlati példát is hozott Mizsér, akit a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke, Erdősi Zoltán felkért, hogy legyen a fővédnöke a jövőre rendezendő egyetemi ultimate frizbi-világbajnokságnak, amelyen a már említett programban részt vevő helyi versenyzők (fókuszban a DEAC sportági szakosztálya) remélhetőleg alkalmazzák majd a képzésen tanultakat.

(A kiemelt képet készítette: Mura László)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.