B. V. utanpotlassport.hu 2021.10.28 17:15 Frissítve: 2021.10.28 17:31

Úszás: Selmeci Attila vezetésével edzőtáboroznak a jövő bajnokai

A vadonatúj soproni Lőver Uszodában tartják a héten az újragondolt Jövő Bajnokai-program második központi edzőtáborát, amelyet az olimpiai bajnok Milák Kristóf korábbi trénere, Selmeci Attila irányít.

Kifogástalan körülmények között, egyedülálló edzésprogrammal dolgoznak a MÚSZ kiemelt utánpótlásprogramjának, a Jövő Bajnokainak tehetségei Sopronban, a Lőver Uszodában. A második idei központi edzőtáborban – ahogyan egyébként az elsőben is – nem csak a technika csiszolása és az ehhez szükséges gyakorlatok kerülnek előtérbe, hanem ugyanakkora hangsúlyt kap a közösségépítés és a csapatösszetartás is, amely egyúttal lehetőséget ad a kilenc régió tehetségeinek, hogy versenyen kívül is találkozzanak, összemérjék tudásukat, ezáltal pedig mind fizikailag, mind mentálisan tovább fejlődjenek. Hiszen a közeljövőben ők is az ifjúsági, majd pedig a felnőttválogatottban fognak szerepelni.

Selmeci Attila irányítja a fiatalok munkáját Forrás: MÚSZ

Selmeci Attila irányítja a fiatalok munkáját  •  Forrás: MÚSZ

Az egyhetes összetartás felkészült stábot bízott meg a szövetség, a szakami gárdának a feje Selmeci Attila (az olimpiai bajnok Milák Kristóf korábbi trénere), akinek tanácsait, észrevételeit nem csak a versenyzők fogadják nagy figyelemmel, hanem a MÚSZ beszámolója szerint a parton lévő edzők is figyelmesen hallgatják, és majd próbálják beépíteni az ott hallottakat saját gyakorlatukba. Előadóként részt vesz még a munkában Horváth Péter és Gyürky Gábor is, akik szintén hasznos, a felkészüléshez és a versenyzéshez egyaránt szükséges fogásokat, technikai elemeket mutatnak a fiataloknak.

Külön öröm lehetett a versenyzőknek, hogy Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, Moszkva olimpiai bajnoka és dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is ellátogatott a táborba, a sportvezetők személyesen figyelték meg a gyerekek felkészülését.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.