Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2023.05.23 16:49 Frissítve: 2023.05.23 16:56

Úszás: még várat magára Molnár Dóra és Pádár Nikolett bizonyítása

Az év egyik legrangosabb úszóverseny-sorozata, a Mare Nostrum harmadik, egyben utolsó állomásán, Monacóban a legígéretesebb tehetségeink közül ketten, Molnár Dóra és Pádár Nikolett is rajtlehetőséghez jutottak. Szereplésük azonban ezúttal nem sikerült valami fényesre.

Munkás felkészülés kellős közepén, rákönnyítés nélkül utazott ki Monte-Carlóba, az elmúlt hét végi nemzetközi erőpróbára Molnár Dóra és Pádár Nikolett is, akik a honi úszósport legfőbb reménységei közé tartoznak, de

egyiküknek sem marad meg emlékezetes viadalként a monacói, amely a Mare Nostrum-széria befejező állomása volt.

Előbbi, a Budafóka 16 évese 100 háton B döntősként lett negyedik, míg 200 háton – ahol tavaly felnőtt Eb-bronzérmes volt – az A döntő tagjaként végzett a hatodik helyen, felejthető idővel. A szegediek 17 esztendős, 200 gyorson ifi világ- és Európa-bajnok úszója, aki már biztos résztvevője a júliusi, fukuokai felnőtt vébének, fő számában és 100 gyorson szerzett nyolcadik helyezésekkel térhetett haza. Persze a harangokat mindezért még nem kell félreverni, ahogyan azt Sós Csaba szövetségi kapitány is megerősítette honlapunknak, amikor magyarázatért hozzá fordultunk. 

„Amiket produkáltak, ezek gyenge időeredmények voltak, de hát ugye az a helyzet, hogy ilyenkor, május vége felé az iskolában is azért elég komoly terhelés alatt vannak a lányok. Ilyen tájt elmenni versenyre, felkészülésből, teljesen természetes, ami történt, úgyhogy aggodalmam emiatt nincsen. Tárgyilagosan nézve: eléggé gyengécske, amit mindketten úsztak, de szükségük volt erre a versenyre” – így a kapitány. 

Molnár Dóra (vízben) és Pádár Nikolett közös sikere volt a 2022-es ifi vébé két váltóaranya Forrás: m4sport.hu

A monacói viadal előtt eleve nem lehetett várni túl sokat egyiküktől sem, tehetjük a magunk részéről hozzá. Miként azt Horváth Tamás, Dóra edzője az elutazás előtt nyilatkozta honlapunknak, az áprilisi felnőtt országos bajnokságot követő rövidke pihenő után nagy mennyiségű, komoly intenzitású munkába kezdtek. A Mare Nostrum miatt formába hozás nem volt, azért mentek erre a versenyre, hogy – mestere szavait idézve: – „mégiscsak felnőtt nemzetközi mezőnnyel mérettesse meg magát, Dóri is”. Azért annak a reményének hangot adott, hogy az újabb munkának a gyümölcse, illetve annak a jelei szakmailag már látszani fognak Monacóban.  

A biztató jelekre – a jelek szerint – egyelőre várni kell, de bízzunk a régi bölcs magyar mondásban: ami késik, nem múlik... 

Példának okáért várhatóan mindkét lány ott lesz a június eleji, kvalifikációs versenyen, ahol gyakorlatilag az utolsó lehetőség kínálkozik a bekerülésre a japán vébén szereplő csapatba. Sós Csaba a soproni viadal tapasztalatai alapján véglegesíti a fukuokai „utaslistát”, amelyen Pádár neve már ott van ugyan, Molnáré viszont hivatalosan még nincsen, így a kvalifikáción nemcsak hogy illik, de egyenesen kötelező a formajavulásról egyértelműen árulkodó teljesítményt nyújtani. A magunk részéről természetesen szorítunk a tiniknek, és persze a többi jelöltnek is, hogy a vb-elővizsga sikeres legyen. 

(Kiemelt képünkön balról: Molnár Dóra és Pádár Nikolett Forrás: MÚSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.