B. V. utanpotlassport.hu 2022.01.23 13:25 Frissítve: 2022.01.23 13:30

Úszás: Kovács-Seres Hunor az idén megismételné a tavalyi sikereit

Tavaly remek szezont zárt Kovács-Seres Hunor, a junior nyílt vízi Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A 15 éves, Mol Alapítvány által támogatott dunaújvárosi úszóval beszélgettünk.

Kétezerhuszonegyben ismét az éremtáblázat élén végzett a junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Ebből alaposan kivette a részét a Dunaújvárosi KSE mindössze 15 éves versenyzője, Kovács-Seres Hunor is, aki aranyérmes lett öt kilométeren, az U16-os váltó tagjaként pedig negyedik helyezést ért el.

Kovács-Seres Hunor remekelt tavaly, az idén folytatná Forrás: Dunaújváros Online

Kovács-Seres Hunor remekelt tavaly, az idén folytatná  •  Forrás: Dunaújváros Online

„Emlékszem, a verseny előtt néztük az Európa-ranglistát, az alapján már sejtettük, hogy ott lehetek az élmezőnyben – kezdte az Utánpótlássportnak Kovács-Seres Hunor. – A jó esélyek ellenére győzelemre nem számítottam, de természetesen nagyon örültem neki.”

Még hivatalosan csak a serdülőkorosztályba tartozik, de már most tizenkilencszeres magyar bajnoknak mondhatja magát, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a hosszabb medencés távokon és nyílt vízen is a legjobbak közé tartozik. Azt mondja, amíg csak lehet, szeretné párhuzamosan csinálni a kettőt, de tudja, a felnőttkorosztályhoz érve lehet, hogy választania kell majd.

A dunaújvárosi sportoló a kezdetekről is beszélt, elmesélte, miként került kapcsolatba a vízzel.

„Már három éves koromban megtörtént a találkozás, édesanyám vitt le először. Nagyon megszerettem az egész környezetet meg a vizet, élveztem az edzéseket és persze a sikerek is előre vittek, először tíz esztendősen nyertem magyar bajnokságot.”

Hunor éppen pénteken utazott el a három hetes thaiföldi melegégövi edzőtáborba, ahol megalapozná a nyári események sikereit. A mostani túrát pedig tavasszal egy bulgáriai magaslati tréning követi.

„Ha minden jól megy, és a járvány nem szól közbe, akkor nyílt vízi Európa- és világbajnokságot, valamint EYOF-ot is rendeznek az idén. Mindhárom versenyen szeretnék jól teljesíteni, az Eb-n pedig megismételni a tavalyi eredményemet.”

Ami a hosszabb távú terveket illeti, az olimpiai részvétel a legnagyobb célja, ebben is nagy segítséget jelent neki a Mol Alapítvány támogatása, amelyet új felszerelések vásárlására fordít.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.