Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.10.31 09:00 Frissítve: 2020.10.31 09:02

Úszás: Kenderesivel készül a pécsiek 18 éves reménysége, Jászó Ádám

„Azért van köztünk öt év, ez néha érződik, de alapvetően ő is nagyon motivált, tudja a céljait” – mondja a PSN Zrt. 18 éves úszójával, Jászó Ádámmal közösen készülő, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás.

Május óta készül az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamással a PSN Zrt. 18 éves úszója, Jászó Ádám, akivel nemrég hosszabban beszélgettünk. A tavalyi, budapesti junior-világbajnokságon a fiú 4x100 m-es vegyesváltóval negyedik helyezett sportolót a szintén Pécsett készülő Kenderesi kereste meg, azóta pedig mindkettejüknek nagy segítség, hogy már nem egyedül kell róniuk a kilométereket az edzéseken.

 

...május óta pedig az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamással készül

Jászó Ádám és Kenderesi Tamás

„Nagyon örülök, hogy végre van kivel úsznom – válaszolta kérdésünkre Kenderesi. – Amikor tavasszal a karantén után elkezdtünk dolgozni, egy ideig egy légtérben, de külön edzettünk. Akkor felvetettem, hogy mi lenne, ha együtt folytatnánk. Kiderült, hogy az edzők is gondoltak erre, szóval az egyetértés megvolt és azóta is így zajlik a munka.”

De hogy pontosan miben is segít az olimpiai érmesnek a 18 éves sportoló jelenléte?

„Már az is jó, hogy hozzászólhatok valakihez ott mellettem. Nincs egyszerű edzésprogramom, de Ádámnak is egyre jobban megy. Kevesen bírnák ezt így egyből, három-négy hete érezzük azt, hogy kezd ráérezni a dologra, és már nem hal meg minden edzésen. Azért van köztünk öt év, ez néha érződik, de alapvetően ő is nagyon motivált, tudja a céljait. Vannak hasonló érdeklődési köreink, elég jól elvagyunk most.”

A PSN Zrt. edzője, Jancsik Árpád mindkét versenyző pályafutását a kezdetek óta követi. Az utánpótlásban teljesen ellentétes utat jártak be.

„Tamásról tudni kell, hogy elég későn robbant be, talán az ifjúsági korosztályban először, a Jövő Bajnokai-programba be sem került volna az eredményeivel. Ádám pedig nagyon fiatalon komoly sikereket ért el. Aztán következett egy törés a pályafutásában, amiben talán egy kicsit edzői hiba is volt. A törés pedig akkora volt, hogy szünetet is kellett tartania, de szerencsére aztán a szülőkkel karöltve sikerült visszacsábítanunk az uszoda világába.”

A tréner abban bízik, hogy a fiatal versenyzőnek nagy lendületet ad, hogy a hazai úszósport klasszisával dolgozhat.

„Kicsit kezd visszatalálni önmagához és még rengeteg potenciál van benne. Nagyon jó versenyzőtípus, a téthelyzetek nem stresszelik, hanem feldobják. Ezen kívül viszont az edzéseken még nagyon sokat tud tanulni és a maga javára fordítani. Remélem, hogy érni fog, tapasztaltabb lesz, és ebben a Tomi is nagy segítségére lehet.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.