Úszás: Kenderesivel készül a pécsiek 18 éves reménysége, Jászó Ádám

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 09:00
Címkék
„Azért van köztünk öt év, ez néha érződik, de alapvetően ő is nagyon motivált, tudja a céljait” – mondja a PSN Zrt. 18 éves úszójával, Jászó Ádámmal közösen készülő, olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás.

Május óta készül az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamással a PSN Zrt. 18 éves úszója, Jászó Ádám, akivel nemrég hosszabban beszélgettünk. A tavalyi, budapesti junior-világbajnokságon a fiú 4x100 m-es vegyesváltóval negyedik helyezett sportolót a szintén Pécsett készülő Kenderesi kereste meg, azóta pedig mindkettejüknek nagy segítség, hogy már nem egyedül kell róniuk a kilométereket az edzéseken.

„Nagyon örülök, hogy végre van kivel úsznom – válaszolta kérdésünkre Kenderesi. – Amikor tavasszal a karantén után elkezdtünk dolgozni, egy ideig egy légtérben, de külön edzettünk. Akkor felvetettem, hogy mi lenne, ha együtt folytatnánk. Kiderült, hogy az edzők is gondoltak erre, szóval az egyetértés megvolt és azóta is így zajlik a munka.”

De hogy pontosan miben is segít az olimpiai érmesnek a 18 éves sportoló jelenléte?

„Már az is jó, hogy hozzászólhatok valakihez ott mellettem. Nincs egyszerű edzésprogramom, de Ádámnak is egyre jobban megy. Kevesen bírnák ezt így egyből, három-négy hete érezzük azt, hogy kezd ráérezni a dologra, és már nem hal meg minden edzésen. Azért van köztünk öt év, ez néha érződik, de alapvetően ő is nagyon motivált, tudja a céljait. Vannak hasonló érdeklődési köreink, elég jól elvagyunk most.”

A PSN Zrt. edzője, Jancsik Árpád mindkét versenyző pályafutását a kezdetek óta követi. Az utánpótlásban teljesen ellentétes utat jártak be.

„Tamásról tudni kell, hogy elég későn robbant be, talán az ifjúsági korosztályban először, a Jövő Bajnokai-programba be sem került volna az eredményeivel. Ádám pedig nagyon fiatalon komoly sikereket ért el. Aztán következett egy törés a pályafutásában, amiben talán egy kicsit edzői hiba is volt. A törés pedig akkora volt, hogy szünetet is kellett tartania, de szerencsére aztán a szülőkkel karöltve sikerült visszacsábítanunk az uszoda világába.”

A tréner abban bízik, hogy a fiatal versenyzőnek nagy lendületet ad, hogy a hazai úszósport klasszisával dolgozhat.

„Kicsit kezd visszatalálni önmagához és még rengeteg potenciál van benne. Nagyon jó versenyzőtípus, a téthelyzetek nem stresszelik, hanem feldobják. Ezen kívül viszont az edzéseken még nagyon sokat tud tanulni és a maga javára fordítani. Remélem, hogy érni fog, tapasztaltabb lesz, és ebben a Tomi is nagy segítségére lehet.”

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik