Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.11.21 11:06 Frissítve: 2021.11.21 11:13

Úszás: Ábrahám Minna a fordulóival nyert három érmet az ob-n

Az UTE 15 éves, korábban Dubajban és Szingapúrban élt úszója, Ábrahám Minna a júliusi ifjúsági Eb után a kaposvári rövid pályás felnőtt országos bajnokságon is remekül teljesített. Vele, valamint edzőjével, Magyarovits Zoltánnal beszélgettünk.

A nemrégiben véget ért rövid pályás felnőtt országos bajnokság a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzők egyike volt az UTE 15 esztendős versenyzője, Ábrahám Minna. Háromszor is dobogóra állhatott: 800 m gyorson ezüst-, 1500 m gyorson és 400 m vegyesen pedig bronzérmet nyert, a leghosszabb számban ráadásul az évjáratos országos csúcsot is megdöntötte. 

“Vártuk, hogy jól fog teljesíteni, mert a fordulói nagyon jók – kezdte az Utánpótlássportnak az UTE úszóedzője, Magyarovits Zoltán. – Emellett pedig nyáron már a saját korosztályának bajnokságán, valamint a felnőttbajnokságon is remekül úszott ötven méteres medencében. Az, hogy érmeket nyert és korosztályos csúcsot ért el, már csak hab a tortán. Ennél is jobban örültünk annak, hogy megmutatta a kiváló versenyzői adottságait is a hajrákészségét.”

Ábrahám Minna és edzője, Magyarovits Zoltán

Ábrahám Minna és edzője, Magyarovits Zoltán

Minna a júliusi, római ifjúsági Európa-bajnokságon is bemutatkozott a mezőnynek, 200 és 400 m vegyesen egyaránt hetedik lett a két évvel idősebbek között.

“Neki az edzéséletkora viszonylag alacsony, mert tizenegy-tizenkét éves koráig Dubajban éltek, utána meg Szingapúrban, és csak két éve költözött haza Magyarországra, így korábban csak edzőtáborokra csatlakozott a csapatunkhoz. Ahogyan vártuk, az utóbbi időben megugrott a teljesítménye: három évvel ezelőtt még nagyon örültünk, amikor becsusszant egy döntőbe, azóta folyamatosan haladt felfelé, és az idén lett először országos bajnok. Most azt reméljük, hogy hasonló ívben halad tovább.”

Ehhez kiváló példák állnak előtte, hiszen a Duna Arénában olyan kiválóságokkal tempózhat egy medencében, mint az olimpiai bajnok Milák Kristóf, a világbajnok Kapás Boglárka vagy a junior-világcsúcstartó Kós Hubert.

“Elképesztő, hogy a mindennapokban ekkora klasszisokat láthatok és mellettük edzhetek – mondta a 15 éves úszó. –  Mindez azt erősíti bennem, hogy egyszer eljuthatok én is oda, ahova ők. Most a következő évre koncentrálok, amikor szeretnék minél jobb időket úszni, és az ifi Európa-bajnokságon nem csak döntőbe jutni, hanem ott dobogóra is állni.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.